Gargat Ağacı nedir bilir misiniz?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan sinan36
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

sinan36

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
tadoğu’daki gelişmeleri yakından izleyen, başta İsrail olmak üzere bölge ülkelerine sık sık gelip giden ve bu coğrafyanın tarihsel sürecine ilişkin çok sayıda yayını bulunan tarih profesörü bir dostum bana önceki gün; “Yahudiler İsrail’de en çok hangi ağacı dikiyorlar ve bunun sebebi nedir biliyor musunuz?” diye sordu.
Kendisine, özellikle tarım konusunda İsraillilerin dünyanın en önemli araştırmalarına imza attıklarını biliyorum ama bir ağaca karşı özel ilgileri olup olmadığı konusunda bilgi sahibi değilim dedim. İsrail’e de şimdiye kadar hiç gitmediğimi söyledim. Kısacası sorunun cevabı bende yoktu.

Verdiği cevap çok ilginç oldu. Yahudilerin İsrail’de en çok diktikleri ağacın gargat ağacı olduğunu, bunun nedeninin ise bir hadis- i şeriften kaynaklandığını söyledi.
http://www.mumsema.com/hadis-i-serifler ... diler.html

Her canli kutsal ve degerlidir. Cunku yuce Allahtan izler tasir kendisinde. Bu agacin yahudileri koruyacagina filan inanmiyorum. Hadisi serifin de gercekligi tartisilir. Bence cok da guzel bir agac. Bu efsanelere inanmayalim arkadaslar. Bence her canlida Allahi gorun ve ona bir kez daha hayran olun.

55ihsan55' Alıntı:
Her canli kutsal ve degerlidir. Cunku yuce Allahtan izler tasir kendisinde. Bu agacin yahudileri koruyacagina filan inanmiyorum. Hadisi serifin de gercekligi tartisilir. Bence cok da guzel bir agac. Bu efsanelere inanmayalim arkadaslar. Bence her canlida Allahi gorun ve ona bir kez daha hayran olun.
Bahsi geçen hadis-i şerif Sahih-i Müslim’de; “Öyle ki Yahudiler taşların ve ağaçların arkasına saklanacak ama ağaç ve taş dile gelerek ‘Ya Müslim! Ey ALLAH (c.c.) kulu! Gel, bak benim arkamda Yahudi var, buraya gizlendi, benim arkamda, gel onu cezalandır. diyecek. Sadece ‘gargat’ ağacı bunu söylemeyecek çünkü o Yahudi ağacıdır” buyuruluyor. (Buhârî, Tecrid, IX, 73; Tirmizî, Birr, 25; Fiten, 2; et-Tâc, I, 25).
arkadaşım sen Hadis-i şeriflere inanmıyorsan o senin kendi sorunun.

Avucunda küçük taşların zikir ve tesbih etmesi, وَماَ رَمَيْتَ اِذْ رَمَيْتَ sırrıyla, aynı avucunda, küçücük taş ve toprak, düşmana top ve gülle hükmünde, onları inhizâma sevk etmesi, وَانْشَقَّ الْقَمَ nassı ile,aynı avucunun parmağıyla kameri iki parça etmesi,ve aynı el, çeşme gibi on parmağından suyun akması ve bir orduya içirmesi, ve aynı el, hastalara ve yaralılara şifa olması, elbette o mübarek el, ne kadar harika bir mu’cize-i kudret-i İlâhiye olduğunu gösterir.

BBNET
Geri