Garanti Bankası-MEB Hizmetiçi Eğitim Protokolu

Kodla Büyü

by_kurt

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Garanti bankasının MEB ile imzaladığı protokol ile 5 yıldır yapılan Hizmetiçi Eğitimlerle ilgili

Fatih AKKAYA'nın yazdığı enteresan bir yazı okudum.

Değerli öğretmen arkadaşlarımla paylaşmak istiyorum:

http://kisalink.tk/IOqh

Yanlış bilgi olmasın aynı eğitimi bende aldım ve bizim okula geldiler hatta kalemlerimizi dahi onlar getirdi 2.5 günlük harika bir eğitimdi üstelik kimsede bizi bir yerlere davet etmedi her habere itibar etmemek lazım.

Yuh ki ne yuh.. Isin icinde garanti bankasi var diye resmen karalama kampanyasi yapmislar..Ne sallamis, belli bir yerden sonra okuyamadim zaten.. Soz konusu egitimlerle ilgili tanidigim egitmenler var..hic te anlatildigi gibi degil..

brkhn' Alıntı:
Yanlış bilgi olmasın aynı eğitimi bende aldım ve bizim okula geldiler hatta kalemlerimizi dahi onlar getirdi 2.5 günlük harika bir eğitimdi üstelik kimsede bizi bir yerlere davet etmedi her habere itibar etmemek lazım.

Hocam ben de aldım bu eğitimi ve aynı dediğiniz şekilde gerçekleşti. Şu aşağıda yazılan bile açıkça bu haberin ne amaçlı yazıldığını gösteriyor bence.

(“Kurslar” MEB binalarında değil de, bankanın belirlediği özel mekanlarda düzenleniyor. Ve bu “kurs”lar ilk akla geldiği gibi “hizmetiçi eğitim” falan değil. İçkili, müzikli geceler düşünün, aynen öyle etkinlikler. Güya MEB personeli motive ediliyor!)

Katılan arkadaşlar bizleride aydınlatsınlar...

Şahsen Hizmetiçi Eğitimleri çok önemsiyorum...

Farklı versiyonlarda bende eğitimler veriyorum. Ama backgroundda neler oluyor? Bilmiyoruz.

Bu yazıyı okuyunca midem bulandı.

bir içki muhabbetidir gidiyor, yok camide içmişler, yok hizmet içi eğitim adı altında içmişler :verymad:

aynı egitime bende katıldım, bakanlığın okulunda 2.5 gün süren, tamamen öğretmenlere sınıflarda yapılandırmacı eğitimin nasıl etkili uygulanabileceğini yaparak yaşatarak öğreten ve sonunda da balanlığın onayladığı setifkayı veren katıldığım en keyifli, en öğretici ve en İÇKİSİZ eğitim hizmetiydi.

by_kurt' Alıntı:
Katılan arkadaşlar bizleride aydınlatsınlar...

Şahsen Hizmetiçi Eğitimleri çok önemsiyorum...

Farklı versiyonlarda bende eğitimler veriyorum. Ama backgroundda neler oluyor? Bilmiyoruz.

Bu yazıyı okuyunca midem bulandı.

Klasik hizmetiçi eğitimlerden değil hocam.. orav.org.tr adresini incelersen eğitimleri verenler bu alanda profesyonel kişiler.. Çok iyi bir ekipleri var.. Hatta kendileri MEB te çalışan öğretmenleri de eğitimlere alarak yarı zamanlı olarak başka okullara eğitime de yolluyorlar.

Bir ara TV lerde baya dönüyordu http://www.vidivodo.com/video/orav-biz- ... riz/968310 bu reklamdan hatırlayacaksınız...

Yazıya pek itimat etme.. Direk bu organizasyonda çalışan ve organizasyonun yazılım işlerini üstlenen arkadaşım var.. Sürekli onunla konuşurduk orav ile ilgili olarak...

Ben de bu eğitimlere katıldım. 2 tane güzide insan bize (2 okul bir arada bir okulun binasında eğitim alıyorduk) yapılandırmacı eğitim nasıl yapılır, iletişim, ölçme değerlendirme sınıf yönetimi gibi konularda eğitim verdiler. Bizim düşüncelerimizi paylaşabileceğimiz bir sürü ortam oluşturdular. Çeşitli oyunlardan -yanlış anlaşılmasın öğrencilere oynatabileceğimiz oyunlar, eleme, grup yapma oyunları gibi- mektup yazma, haber yazma, afiş oluşturma, resim yapma, slogan oluşturma, şiir yazmaya kadar farklı etkinlikler yaptılar. Eğitimler öğrenciyi daha iyi anlamaya ve öğrencilere daha iyi öğretmemize yardımcı olabileceğimiz şekilde düzenlenmişti.
Sizin verdiğiniz linkteki yazıyı okumadım -trend micro virüs bulduğu içşn- bu gibi şeyler yapılıyordu. Yazıyı okumadığımdan iddiaları bilmiyorum.

bu kursu tüm okul 2010 yılında aldık, çok güzel sıradan olmayan son derece keyifli ve verimli bir kurstu. Böyle habr yapan siteyi, kişiyi ve anlayışı şiddetle kınıyorum, yazıklar olsun size

Bunların yatacak yeri yok. Bu kadar iftira bu kadar rezil yazılar. Hiç mi Allah korkusu yok bu adamların içerisinde.

o bankanın sahibinin televizyon kanalının önünde millet haber yapmıyorsun diye protestolar yaptı. sallamışta sallamış.

O eğitime biz de okul olarak katıldık.Etkinlik okul binasında her türlü kırtasiye organizasyon tarafından karşılanarak yapıldı. Faydalı bir eğitim oldu.Daha sonra sertifikaları da gönderdiler. Habere gelecek olursak doğru!! Ama tam tersi olarak okumak lazım. Düzmece ve birilerine hizmet amaçlı sipariş usulü hazırlandığı gün gibi ortada. İtibar etmeyin böyle sitelere...Adı haber sitesi işte...

Çamur at izi kalsın... Okuldaki bir sınıfımızda gerçekleştirilen, sadece su ve çay içtiğimiz, öğlen lahmacun yediğimiz tamamen öğretmenlik becerilerini geliştirmeye yönelik bir eğitimdi. Yazık olmuş...

herşey iyi giderken birşey yok da çıkarların çatıştığı en ufak yerde yerden yere vurun şereften haysiyetten uzak insanlara yakışan davranışlarla.

yukarıdaki linki tıklayınca meb engeli ile karşılaştığım için okuyamadım, ancak bir gönüllü olarak cevap vermek zorkunda hissetim kendimi.
Ben de öğretmenim arkadaşlar. eğitimlerimize çıkmadan önce biz okul müdürlerimzi aradıkve konuyla ilgili kendilerini bilgilendirdik. ya da imza listesini kim oluşturmuşsa onunla irtibat kurduk. Eğitim alan arkadaşlar idarelerine sorabilirler kendilerine gleen mailde;
ferah bir sınıf (çünkü öğrencilerin psikolojisini 2-2,5 gün boyunca öğretmenlerimize yaşatmak istedik.)
projeksiyon ve ses sistemi.
ben bir eğitimci olarak şunu gördüm. karşındaki yetişkin bir insan, senin meslektaşın ve ilkokul bebesini susturur gibi susturamazsın. etkili iletişimi ben üniversitede almadım, mesleğimde de. ama bu eğitimlerden öğrendim. Ve hizmetiçi eğitimlerimizi hepimiz biliyoruz, biri konuşur diğerleri dinler not alır. Bu
eğitimler böylemiydi. 1'e 1 sınıfımızın kopyası ve yapmamız gereken dersin örnek bir uygulamasıydı.
Yukardaki yazının içeriğini bilmiyorum, ama meslek hayatımda güzel bir anı oldu. Teşekkürler ÖRAV, Teşekkürler öğretmen arkadaşlar. Hem duyarlısınız her konuyu her ortama taşıyorsunuz, hem de İYİ Kİ VARSINIZ.

biz de bu eğitimi almak için dün başvuruda bulunduk. daha önce bu eğitimi almış bi kaç arkadaş tavsiye etti. çok eğlenmişler ve de çok verimli geçmiş. böyle sitelere itibar etmemek gerek. herkesin çok kolay yalan söyleyebildiği bir dönemde, gazeteler de elbet yalan söyleyebilir(!)

Görüşlerini, izlenimleri paylaşan herkese teşekkürler...eğitimlere katılan arkadaşlarımızın memnuniyetlerini belirtmeleri gönlümü ferahlattı..

Hani sosyal medyada insanları yanlış yönlendirip "SUÇ" işleyen insanların peşine düştüler ya. Asıl bu internet sitesinin köküne gitmeleri lazım. Yapılan bütün haberler insanları gaza getirme ve yalanlar üstüne. Hayır işin ilginç yanı da "OKUMUŞ" dediğimiz arkadaşlar da bu tip siteleri takip edip, üstüne bir de kaynak diye o siteleri gelip burada yazıyorlar anlamak mümkün değil!

aslında çok uzun bi yazı yazmıştım ama geri sildim kısacası bunların işi gücü yalan haber yalan yalan yalan dindar felan değiller sadece dini kullanarak insanları yönlendiriyorlar bence bunlar gizli gizli içki içip alem gurup yapıyorlar çünkü neyin nasıl yapıldığını çok iyi biliyorlar fantezi dünyaları çok geniş
bakın burda hemen yalanları çıktı hala bu yalan haber yapanlara inanıyormusunuz

hocam işin ilginç tarafı da o ya.. sitenin birine giriyorsun örneğin sağdan uç nokta diğeri soldan. Yani kim olursa olsun aynı akla hizmet milleti kışkırtmaya uğraşıyorlar...

+1
BlackSoiL' Alıntı:
Hani sosyal medyada insanları yanlış yönlendirip "SUÇ" işleyen insanların peşine düştüler ya. Asıl bu internet sitesinin köküne gitmeleri lazım. Yapılan bütün haberler insanları gaza getirme ve yalanlar üstüne. Hayır işin ilginç yanı da "OKUMUŞ" dediğimiz arkadaşlar da bu tip siteleri takip edip, üstüne bir de kaynak diye o siteleri gelip burada yazıyorlar anlamak mümkün değil!

BBNET
Geri