Re: Garanti Bankası Karşı Dava Açmış
hocam savunmayı çocukluk arkadaşım olan bir avukatla birlikte yazdık,mahkemenin verdiği kararı buraya da tarayıp koyabilirim,orada ki geçen cümle şu şekilde,
Davacı vekili (Garanti Bankası) mahkemize dava açarak;........tüketici Sorunları ilçe hakem heyeti başkanlığının.......tarih ve......sayılı kararı ile davalının (ben) bankadan tahsil edilen hesap işletim ücretinin iadesine karar verdiğini,hakem heyetinin bu konuda görevli olmadığını,hesap işletim ücretinin alınmasının yasal düzenlemelere uygun olduğunu bu nedenle,........ ilçe hakem heyetinin kararının iptalini talep etmiştir. bu talep verilen karar ise
dosyada toplanan tüm deliller,talep ve taraflar arasında imzalanan bankacılık hizmetleri sözleşmesi sureti, ...................;Tüketici mahkemelerinin ve tüketici sorunları hakem heyetinin yalnızca 4077 sayılı kanunada belirtilen kredi kartı ve banka kredisinden kaynaklanan ve bankacılık işlemi niteliğinde olmayan uyuşmazlıklarda görevli oldukları,,somut olay incelendiğinde uyuşmazlığın bankacılık işlemlerinden kaynaklandığı,bu durumda tüketici sorunları hakem heyetinin görevli olmadığı bir konuda karar verdiği anlaşılmaktadır.bu nedenle .....ilçesi tüketici hakem heyetinin ......tarih ve .......sayılı vermiş olduğu kararın iptaline kesin hüküm vermiş olup........
diye bir sonuç hocam,burada en önemli olay senin bankayla yapmış olduğun sözleşme....