galeri oluşturma yardımmm lütfenn!

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan buğday
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

buğday

Seçkin Üye
Seçkin Üye
arkadaşlar

ekranal.jpg

şeklinde resimleri alacağım ve bunları dizine atıp id verip veritabanına linkleri, ftp ye "resimler" klasörüne resimlerimi kopyalayıp daha sonra sitemde herhngi bir yerde id ye göre listeleyeceğim ve bu mantığı az çok çıkarıyorum ama nasıl yapacağımı bilemiyorum yada nerden başlayacağımı. bi yol gösterecek varmı. sitenin tek bu kısmı kaldı lütfen bi yardım.

Kod:
<?php
foreach ($_FILES as $dosyalar)
{
	foreach ($dosyalar as $anahtar=>$deger)
	{
		print $anahtar . ' - ' . $deger . '<br>' ; //bunlar dosyanın bilgileri
		// bu adımda dosyaları siteye kopyala
		// bu adımda dosyaya ait bazı bilgileri veritabanına ekle
	}
}
?>

Rüzgara Karşı' Alıntı:
Kod:
<?php
foreach ($_FILES as $dosyalar)
{
	foreach ($dosyalar as $anahtar=>$deger)
	{
		print $anahtar . ' - ' . $deger . '<br>' ; //bunlar dosyanın bilgileri
		// bu adımda dosyaları siteye kopyala
		// bu adımda dosyaya ait bazı bilgileri veritabanına ekle
	}
}
?>

hocam biraz daha açarmısın ya lütfen. değişkenlerin nerde nasıl kullanılması konusunda. birde formumdaki gönderi veritabanı na sunucu davranışı ile bağlasam.orda bu bilgiler için tablo oluştursam. burdan gidecek veriler nedir.

hocam formla gönderdiğin nesnelerin bilgileri $_FILES dizisine ekleniyor. $_FILES dizisinin içeriğini okuttum o yüzden. ayrıca o döngünün içerisinde dosyanın tipini ve boyutunu kontrol ettirirsen iyi olur.
combobox'tan sayfaya post ya da get metoduyla veri gönder. o veriye göre döngü kurarsın, o sayıya göre upload çıkar...
kodları yazarım sorun değil ama sen uğraşıp yazmaya çalışırsan daha iyi olur, daha iyi öğrenirsin. takıldığın kod kısmında yardım ederim...

BBNET
Geri