Güvenlik Kamerası kayıtlarını Replike Etmek

Kodla Büyü

ebfo45

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
Mesajlar
1,832
Okullarımızın bir çoğunda güvenlik kamerası ve kayıt cihazları var. Hırsız geldi , hırsızlık yaptı ve giderken kayıt cihazını da çaldı :)
Kayıt cihazının kayıt ettiği görüntüleri yerel ağda veya internette nasıl replike ederiz. Uygulama yapan var mı? Teşekkürler.
 
ebfo45' Alıntı:
Okullarımızın bir çoğunda güvenlik kamerası ve kayıt cihazları var. Hırsız geldi , hırsızlık yaptı ve giderken kayıt cihazını da çaldı :)
Kayıt cihazının kayıt ettiği görüntüleri yerel ağda veya internette nasıl replike ederiz. Uygulama yapan var mı? Teşekkürler.
..
hocam kayıtlar DVR cihazındaki hark disk üzerinde depolanır. (yada pci kartla pc üzerinden kontol sağlanıyorsa o bilgisayarın harddiskinde). o yüzden kayıt ortamı gittiyse 1 bardak soğuk sudan başka yapılacak bişey yok --> |_|?

Bu durumdan kurtulmanın mevcut sistemlerde bir çözümü de yok. Sadece IPcam kullanıyorsanız yedeklemeyi kilitli bir ortamdaki X pc sine yaparsanız yedeğin tutulduğu yeri bulmaları zaman alır..
 
ebfo45' Alıntı:
bir çözüm olmalı???
..
nasıl bir çözüm olabilirki hocam. Kamera dediğiniz şey sadece görüntüyü alır ve dijital bilgiye çevirir. Bu dijital bilgi de sadece depolama biriminde toplanır. o depolama birimi çalındıysa o bilglere nasıl ulaşmayı düşünüyorsunuz?

bence sizde bunun çaresi olmadığını biliyorsunuz ama hala "bir umut..." diye soruyorsunuz. tekrar söylüyorum bu durumun çaresi yok hocam. Tabi hırsızlar insafa gelip kayıt cihazinin harddiskini geri getirmezlerse...
 
Hocam şunu diyorum. Replike etme?? Yani HDD ye kayıt edilen kayıtların aynı anda local ağda yada internette yedeğini almak. Bunun için kullanılan bir donanım veya yazılım var mı bilmiyorum? Bunu arıyorum. Google a sormadım ya da baka forumlara burada bilen var mı olay bu. tenks. :)
 
Hocam bu firmanın sayfasındaki yedekleme işlemleri içerisinde ağ üzerinde yedek alma ibaresi de var.
Buradan anladığımız kadarı ile yapmak istediğiniz işlem galiba mümkün . Hangi yazılım ya da donanımla yapıldığını ayrıntılı incelemek lazım.

http://www.kamerasi.com/dvr-kayit-cihazlari.htm

Kayıt cihazlarında elde edilen görüntüler çeşitli şekillerde alınabilmektedir. Yedekleme seçenekleri modelden modele değişebilmektedir.
Ancak en sık kullanılan yedekleme tipleri :
- USB bellek ile veri yedekleme
- USB CD-RW, DVD-RW ile yedekleme
- USB harddisk ile yedekleme
- Dahili CD-RW ile yedekleme
- Ağ üzerinden yedek alma
 
kayıt yapılan klasörü workgroup dışında farklı bir ağ adıyla paylaşıma açıp, başka bilgisayarda hazırlanan bir kodla yeni eklenen her video dosyası kopyalanabilir.
yalnız bizim dvr cihazı sanırım yarım saatlik kayıtlar oluşturuyor, bu süre içerisinde çalıp giderlerse üstüne su içilebilir. :D
 
Merhaba arkadaşlar,

Zamanında nvr cihazı ile ilgili bir sorun yaşamıştık, hırsız nvr cihazını çalmıştı adamla ilgili elimizde hiç görüntü kalmadı haliyle. FTP de kayıt denedik ancak mpeg olarak kaydettiği için hem çok alan kaplıyor hem dosya isimlerinden tarihleri bulucan ordan saati bulucan felan bide üstüne interneti sürekli meşgul ediyordu. En son www.citysafe.com.tr yi buldum kamera kayıt için googleda ararken şuan zaten hırsız girmedi ama girerse isterse kamerayı söksün yine de görüntüler bulutta olduğu için kaybolmuyor Hem h.264 codec'i ile kaydolduğu için yer kaplamıyor ve interneti meşgul etmiyor. Akıllı arayüzü ve akıllı arama da işimize yaramıştı.
 
Geri
Üst