Güncel 3D Yazıcı

Kodla Büyü

jrerkan

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Sanatsal eserler üretmek için değil bahçemizde kuracağım atölyede robotik ve elektronik şeyler tasarlamak üretmek istiyorum. Oğlumla beraber öğrenmek ve bir şeyler üretmek üzere bir 3D yazıcı alacağım.

Ucuza kaçmak istemiyorum, güncel olarak hangi marka ve modeli bu ihtiyaçlarımı karşılayacak Fiyat/performans ürünüdür,
Tavsiyelerinize muhtacım.

Kesinlikle Bambu Lab. Bizde X1 Carbon ve A1 modeli var. İkisinden de çok memnunuz. H2D de yeni satışa sunuldu sanırım. Onu da düşünebilirsiniz ama fiyat/perf açısından X1 öncelikli düşünün derim.

Kesinlikle Bambu Lab. Bizde X1 Carbon ve A1 modeli var. İkisinden de çok memnunuz. H2D de yeni satışa sunuldu sanırım. Onu da düşünebilirsiniz ama fiyat/perf açısından X1 öncelikli düşünün derim.

Öncelikle teşekkürler Hocam, bu X1 cihazı 62 bin TL civarı ama A1 cihazı 15 bin civarı bir fiyata sahip, sanki ikisi aynı kulvarda cihazlar değiller gibi geldi bir yanlışlık olmaısn.

Ayrıca 40 bin civarının çok üstüne çıkmayayım diyorum, bu fiyat civarı ne önerirsiniz?

Anycubic Kobra S1 Combo 3D aldık eve 1ay kadar oldu. Geldiğinden beri aktif kullanıyoruz. Şimdilik memnunuz. 33 bin gibi bir fiyata almıştık. Sürekli filament tak çıkar derdi yok. Kendi kendine kutusunda kurutuyor falan. Ender 3 pro dan sonra çok teknolojik geldi açıkçası. Okulda k1c de var ama s1 in baskı kalitesi daha iyi

O zaman filament kalitesi de fark ettiriyor doğru mudur?
Filament kalitesi önemli hocam çıt diye kırılan filament gördüm geçmişte. Bayat mıdır nedir. Son yıllarda filament kurutucusu destekli yazıcılar var sanırım anycubic Kobra S1 Combo bunlarda biriydi.

Şuana kadar bende K1C de sorun yaşamadım aldığım baskılarda. Bakanlığın gönderdikleri PLA+ sanırım.

Filamentin uygun olduğu baskı hızı önemli bence. Hyper petg ile ben de sıkıntı yaşamadım. Firmaya göre adı değişiyor. Hyper, Hs, vb. gibi 300-600 mm/s hızlarına uygun olanlar var. Bir çok standart filament 50-100 mm/s hıza uygun oluyor. Filament markalarının sitelerinde bilgi oluyor bununla alakalı. Creality için hyper serisi yüksek hızlı 3d yazıcılar için mesela.

BBNET
Geri