Görevlendirmelere merkezi denetim

Kodla Büyü

zodiac

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Süper Üye
17 Ağustos 2026'dan itibaren öğretmen görevlendirmelerinde MEBBİS'te otomatik kontrol sistemi devreye giriyor.

▪️Norm ve ihtiyaç varken öğretmenin başka okula, başka alana veya idari görevlere verilmesi sistem tarafından engellenecek.
▪️Sistemin izin vermediği görevlendirmeler ancak çok istisnai durumlarda (afet, acil durum, kamu yararı, can güvenliği, özel ihtisas gibi) Bakanlıktan özel sistem izni alınarak yapılabilecek.
▪️Bu izin için valilik, görevlendirmenin neden zorunlu olduğunu ve başka çözüm kalmadığını ayrıntılı şekilde gerekçelendirmek zorunda olacak.
▪️Bakanlık uygun görürse sadece sistem izni verecek; asıl görevlendirme yine yetkili makamın onayıyla tamamlanacak.
▪️Verilen izinler geçmişe dönük olmayacak, süreli olacak ve uzatma gerekiyorsa yeniden izin istenecek.
▪️17 Ağustos 2026 itibarıyla onay tarihi üzerinden 6 ay veya daha fazla geçmiş görevlendirmeler sona erdirilecek. Devam etmesi isteniyorsa yeni kurallara göre yeniden başvuru yapılacak.

"Norm ve ihtiyaç varken öğretmenin başka okula, başka alana veya idari görevlere verilmesi sistem tarafından engellenecek."

Mesela bir öğretmenin okula kadrolu olarak tayini çıkıyor, okulda da 18-20 arası ders var ama öğretmenin kendi isteği ile tam zamanlı görevlendirme çıkartılıyor. Görevlendirmesi olduğundan kendi okulundaki girmesi gereken derse girmiyordu. Böyle olunca o okulda o derse girmesi gereken kadrolu öğretmen olmasına rağmen ders ihtiyacı doğuyor, farklı mesafelerden aynı branştan öğretmenlere görevlendirme çıkartılıyordu.
Bu maddeye göre artık öğretmen okulunda ders ihtiyacı varken başka işlere görevlendirme yapılması sistem tarafından engellenecek mi?

Son düzenleme:
"Norm ve ihtiyaç varken öğretmenin başka okula, başka alana veya idari görevlere verilmesi sistem tarafından engellenecek."

Mesela bir öğretmenin okula kadrolu olarak tayini çıkıyor, okulda da 18-20 arası ders var ama öğretmenin kendi isteği ile tam zamanlı görevlendirme çıkartılıyor. Görevlendirmesi olduğundan kendi okulundaki girmesi gereken derse girmiyordu. Böyle olunca o okulda o derse girmesi gereken kadrolu öğretmen olmasına rağmen ders ihtiyacı doğuyor, farklı mesafelerden aynı branştan öğretmenlere görevlendirme çıkartılıyordu.
Bu maddeye göre artık öğretmen okulunda ders ihtiyacı varken başka işlere görevlendirme yapılması sistem tarafından engellenecek mi?
Önce kendi okulundaki derse (2 saat bile olsa) kendi girecek.

Ben istisnai durumlar dışında bu görevlendirme işinin tamamen kaldırılması gerektiğini düşünüyorum. Aslında istisnasına bile bakmamak lazım. Çünkü bana torpil ve pis işleri anımsatıyor. Bizim millet, kendisine pek iyilik kapısı açılmasına layık davranmıyor. Hemen suistimal ediyor. En iyisi bu kapı komple kapatılsa mı ne?

Torpille il mem, ilçe memde görevlendirilenleri kapsamayacağını düşünüyorum. Torpili olmayanları ise görevlendirmeden önce bin tane araştırma yaparlar.

Torpille il mem, ilçe memde görevlendirilenleri kapsamayacağını düşünüyorum. Torpili olmayanları ise görevlendirmeden önce bin tane araştırma yaparlar.
Görevlendirme yaptırmak istemediklerini "Bakanlık sistemi izin vermiyor", istediklerine "Biz yapmadık Bakanlık yaptı" diyeceklerdir.

Yukarıda arkadaşımız yazmış, bu işin tek çözümü görevlendirmeyi tamamen iptal etmek.

Önce kendi okulundaki derse (2 saat bile olsa) kendi girecek.
Hocam öyle olması gerekiyor ama başıma geldiği için sölüyorum, öğretmenin X okuluna tayini çıkıyor ve o okulda 18-20 arası saat ders var ama üzerinde tam zamanlı görevlendirme olduğu için derslerine girmedi ve onun yerine başka okuldan öğretmenlere görevlendirme çıkartılıyor. X okulunda 18-20 arası dersine girmesi gereken öğretmen hem derslerine girmiyor hem de başka öğretmenleri mağdur ediyor.
Önce dersine gir artan zamanda ne yaparsan yap zaten kimse kimseye karışmaz.

Görevlendirme yaptırmak istemediklerini "Bakanlık sistemi izin vermiyor", istediklerine "Biz yapmadık Bakanlık yaptı" diyeceklerdir.

Yukarıda arkadaşımız yazmış, bu işin tek çözümü görevlendirmeyi tamamen iptal etmek.
Umarım böyle bişi olmaz hocam ama o kadar susitimal eden var ki sistemi, kafalarına göre yorum yapıyorlar maalesef :(

ilksms
Geri