görevlendirme hakkında

Kodla Büyü

ctacesy

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Slm arkadaşlar, iki sorum var cevaplayabilirseniz sevinirim
Kendi okulumda BTR'yim. (Kasaba ortaokulu)
Kasabada benden başka BT öğretmeni yok.
1-Kasabadaki lisenin bilgisayarlariyla ilgilenmek zorunda mıyım?
2-Yanimizdaki köyün BT öğretmeni de yok burayla da ilgilenmek zorunda mıyım?
Sakın yanlis anlaşılmasın işten kactigimdan değil, müdür bey biraz emrivaki yapıp moralimi bozduğu için ogrenmek istedim.
Teşekkürler...

Hocam kasabadaki okulda btr isen kasabadaki okulla ilgilenmen lazım. Başka okullarla senin ilgilenme zorunluluğun yok. Hatır işi olur diğer okullarla ilgilenirsen, o da sana kalmış.

Zorunda değilsin hocam... Başka branşta yoktur ya bizim gibi ikilemde kalmak

Müdür yolluğunu, yevmiyeni verecekse git :)
Ben şahsen nazikçe isteyen, yemeğimi-çayımı-kahvemi hazırlayan yerlere gittim, format ta attım, tamir de yaptım.
Fakat emrivaki yapılsaydı, gitmezdim.

BTR başvuru formunda yazıp, görevlendirildiğin okul dışında hiçbir okul ile ilgilenmek zorunda değilsiniz.
Ayrıca kendi okulundaki bozuk bilgisayarları da tamir etmek zorunda değilsin.
Çünkü BTR, bilgisayar tamircisi değildir!
BTRnin görevleri genelgede ve tereddüt edilen hususlar yazısında açıkça bellirdir.

Eğer tamirciye ihtiyaçları varsa, çağırsınlar bir bilgisayar tamircisi...
Müdür sizin okuldaki hizmetliyi, bir gün liseye yada köye gönderebiliyor mu?
Sizin okuldaki resim öğretmeni, lisenin veya diğer köyün okulunu boyamaya gidiyor mu?
Sizin okuldaki matematik öğretmeni lisedeki maaş hesaplamalarını yapıyor mu?
Diğer okullardaki bilgisayarlarla sizin bir alakanız yok ki.
Eğer onların da BTR ihtiyaçları varsa BT dersini seçsinler, norm açsınlar, onlara da bir BT öğretmeni gelsin.
Olay bu kadar basit...

Ekli dosyalar

• btrgorevleri.jpg
    btrgorevleri.jpg
    286.1 KB · Görüntüleme: 394
ortaokulda görev yapan matematik öğretmeni ekders almadan lisede derse giriyorsa sizde gidin liseyle ilgilenin..

Görev yaptığım kurumda müdür yardımcım bilgisayarların ve çevre birimlerinin arızalarından benim sorumlu olduğumu söyledi. Yine kurumumuzda bir tesisat teknolojisi öğretmeni var. Müdür yardımcıma:
"Eğer kalorifer kazanında bir arıza olursa İ**** Hoca onunla ilgilenmek zorunda mı?" diye sordum
müdür yardımcım da "Tabi ki hayır, öğretmen o." dedi.
"Madem öyle neden ben bilgisayar arızalarından sorumlu oluyorum?" dedim ve bana hak verdi :D Ama yine de elimden geldiğince tüm bilişim işlerini yürütmeye çalışıyorum. Karşılıklı bir iyi niyetten dolayı bazen uzun metinlerin bilgisayara geçirilmesine kadar yardımcı olmaya çalışıyorum.

Hocam ne kendi okulunuzdaki ne de bulduğunuz bölgedeki diğer okulların bilgisayarlarının arızalarının giderilmesinden sorumlu değilsiniz. Fakat iyi niyetiniz sömürülmediği sürece bu işleri yürütmeniz de sizin güzelliğiniz olacaktır.

BBNET
Geri