Görüntü okuma?

Kodla Büyü

BaRaNaY

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar paintte siyah beyaz bir harf yapıp bunu piksellerine çevirerek ve bir maskeyle karşılaştırarak hangi harfin yazıldığını nasıl anlarız?
Yada 1000x1000 lik bir matrisin içerisine randomize bir sıfır atayarak bir araya gelen birlerin oluşturduğu karakteri yakalayan bir çalışma yapan oldumu aranızda? Birde nasıl yapılacağı konusunda fikir vereblirmisiniz?
Aslında tam olarak ne yapacağımıda bilimiyorum ya? Kafam çok karışık?

Fotoğraf işleme kısmını anlayamadım.

Matris içindeki diziliminden rakam çıkarmak için döngüleri kullanabilirsin.

Harf/rakam neyse artık , dizilimine dair belirli bir şablon olması gerekir ki tespit yapabilesin.

dotcom hocam mesela sadece ı harfini anlayabilsem bile yeter... İşin aslı bir sayısal 1 ve 0 dan oluşan matrise çevirmek ve onu maskeleyerek hangi karakter olduğunu anlamak istiyorum :?:

i harfini 30x30 matriste çizip

0 ve 1 leri yerleştir,

0 ların ve 1 lerin koordinatlarını ayrı ayrı küme halinde dizi tipi değişkene al

sonra iki döngü ile kontrol ederek buldurabilirsin

hangi dil?

hocam istediğiniz şey yapay sinir ağları ile yapılabilir. sadece bir harf değil tüm harfleri ysa'lara tanıtıp yazı bile okutturabilirsiniz. back propagation gibi bi teknik kullanacaksınız yanlış hatırlamıyorsam yapay sinir ağlarında.

bunun haricinde en büyük harf miktarınca bir matris oluşturup bu matris içerisinde tüm harfleri consts olarak tanıtırsınız. sonra gelen bmp den örneğin delphi için canvas.pixels[a,b] değerleri ni matis dizinizle karşılaştırabilirsiniz...

herkese teşekkürler... ben araştırmaya devam ediyorum... Aklınıza bir fikir gelirse benimle paylaşırsanız çok memnun olurum...

Zevkine uğraştığınız bir şey mi, yoksa ödev mi?
Siz araştırın da bulamazsanız yardımcı olayım.

BBNET
Geri