Görüş Yazısı Almak

Kodla Büyü

ylmn7

Üye
Merhaba hocalarım. Köy okulunda çalışıyorum ve okulum BTR görevini almamam için zaman geçtikçe yeni yöntemler arıyor ve ilçeden kendilerinin istediği cevabı alabileceği bir şube müdürünü arayıp bak ben haklıyım diye konuyu çıkmaza sokuyorlar. Yaşadığımız sıkıntılara örnek verecek olursam haftalık ders çizelgesinde boş saatler koyup bunun BTR görevi olmadığını ifade ediyorlar,
o saatler BTR görevi olarak geçtiği için nöbet yazmamaları gerekmesine rağmen hayır öyle bir şey yok hatta yönetmeliğe göre en az saatinin olduğu güne nöbet yazılır diyorlar,
hiçbir yerde sınıf rehber öğretmenliği görevi alamayacağımın yazmadığını ve tüm bunları benim işime geldiği gibi yorumladığımı iddia ediyorlar,
8 saat dersim olmasına rağmen ders programımı ellerinden geldiğince yayarak ilçe merkezindeki diğer okula (35 km uzakta) gitmemi zorlaştırıyorlar.

Geçen sene 8 saat dersimin üzerine zorla 18 saat branş dışı ders verdiler. Sendikadan da yardım alarak itiraz edince de iyilik yapıyorlarmış gibi göstererek 12 saat branş dışı+8 saat branş derslerimle 3 güne sığdırıp diğer 2 gün de görevli olduğum okula gideceğim şekilde program yaptılar. Ancak ben anlaşma yoluna gidip bunu kabul edince bu sefer ne dersek yapacaksın gibi bir tavırla ilerlediler. Ben bu sene branşım dışı ders almayacağımı söyledim ancak yine zorluk çıkartıyorlar ve özellikle yukarıda saydığım maddeleri farklı yorumlayıp reddederek beni köşeye sıkıştırmaya çalışacaklar. Çünkü bana telefonda boş gün diye bir şeyin hakkım olmadığını 8 saatlik programda da haftaya yayacağını ifade etti. Ne kadar söylesem de BTR görevini boş gün olarak algılıyorlar. Geçen sene branş dışı ders almak istemiyorum şeklinde yazdığım dilekçeyi resmi yazı ile ret etmekten dahi hiç çekinmedi. İlçe MEB BTR konusunda neredeyse hiçbir şey bilmiyor , çoğunlukla bir şube müdürü araya giriyor ve bizim müdür gibi düşünüyorlar.
Benim asıl sormak istediğim şey şu: Ben tüm bu sıkıntıların çözümü için CİMER'den görüş yazısı istesem (nöbet, sınıf rehberliği, ders programı) bir yanlış yapmış olur muyum? Görüş yazısı için de mi silsile izlenmesi gerekiyor? Görüş yazısını nasıl alabilirim? Bir de görüş yazısı alırsam orada yazanlara uymak zorundalar mı?

Cevabınız için teşekkür ederim hocam, ilçeyi atlayıp CİMER'e şikayet edersem silsileden dolayı ceza almaz mıyım?

branş dışı bir dersi hiçbir şekilde veremez. Sizin yazılı olarak istemeniz ve kendi branşınızda dersiniz olmaması gerekir. CİMER'e şikayet diliyle değil görüş yazısı şekliyle yazarsanız sorun olmaz. Gerçi şikayet etseniz de sorun olmaz. Hatta işi uzatıp her eksiğini yakaladığınızda şikayet edebilirsiniz. Gerekirse il müfettiş kurulunu arayıp şikayet edebilirsiniz. Yazılı olarak da bir üst makama şikayet edebilirsiniz.

Okula dilekçe vererek istediklerinizi ve onların yaptıklarını yazın
Buna istinaden cevabı isteyin. Size resmi yazıyla cevap vermelerini bekleyin. Resmi olarak ne yapabilirler ne yazacaklar bakın. Bu dilekçeyi sendikanızla görüşüp yazarsanız ve onlarında bilgisi olursa daha iyi olur. Çünkü sendikalar kime nasıl davranılacağını bilir. Resmi olarak verdikleri cevap tutarsız olursa o zaman il ya da ilçe hangisine bağlıysanız oraya durumu anlatan dilekçe verin.

BTR görevi sistem açılınca başvuru yapılır isteyen olmazsa ki herkes kendi okulunda önceliklidir bu görevlendirmeyi verirler.

Verilmezse de keyfi olarak ona da dilekçe yazın. Nedenini sorun. Vermediler ders dışında birşey yapmazsınız canı nasıl isterse öyle davranırsınız sizde.

Hiçbirşey ellemez ben anlamam der kenara çekilirsiniz.

Hocam silsileyi bozup cimere yazınca ceza alan öğretmenler biliyorum belki bu da yanlış bir davranıştır milli eğitim için ama siz yine de okula resmi yazıyla soru sorup cevap istediğiniz de amacınıza daha iyi ulaşacağınızı düşünüyorum. Öbür türlü arka kapılar ardında şube müdürleri ile okul müdürünün sizin hakkınızda ne konuştuğunuzu bilemiyorsunuz. Sonuçta sizin ek olarak o farklı alan derslerini almanız şube müdürlerinin de işine geliyor:confused:

Bu sene btr yok galiba yeğitek okul sorumlusu gibi bir kavram dolanıyor

Hocam YEĞİTEK in BTR görev ve sorumluluklarını yazan yazı ve ekleri içeren resmi bir dilekçeyi okulunuza yazın.

Dilekçede nöbetten sınıf rehber öğretmenliğine kadar okulunuzun göreviniz olmamasına rağmen verdikleri görevleri, veremeyeceklerini yazıdaki ilgili maddeleri belirterek, tek tek detaylı şekilde açıklayın.

Bu dilekçeye geçen sene size verdikleri ders programını da ekleyin ve diğer okulun 35 km uzakta olduğunu, Devletin memurunun işini yapmada engel çıkarmaya çalıştıklarını belirtin.

Bu sene BTR görevini tekrar alacağınızı, branşınızın dışında ders istemediğinizi, branş derslerinizin arka arkaya iki güne sığdırılmasını, kalan günlerde BTR görevinizi yapacağınızı yazın.

Bunları yazdıktan sonra taleplerinizin karşılanmaması durumunda bu dilekçenin aynısını İlçe Milli Eğitime yazacağınızı; İlçe Milli Eğitim de taleplerinize müdürünüzün istediği gibi olumlu cevap vermezse, iki dilekçenin aynısını CİMER e yazacağınızı ve okul müdürü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün size karşı bilinçli şekilde mobing yaptığı yazacağınızı dilekçenize ekleyin.

"Her türlü hukuki hakkım saklı kalmak kaydıyla" gerekirse dava açacağınızı da ekleyin.

Önce okulunuza yazdığınız dilekçeyi EBYS üzerinden resmi olarak kayıt yaptırın ve tarih ve sayısını alın.

Olumlu cevap gelmezse (15 gün içinde)

İkinci olarak, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne yazdığınız dilekçeyi elden ilçeye götürün ve EBYS üzerinden resmi olarak kayıt yaptırın ve tarih ve sayısını alın.

İlçeden de olumlu cevap gelmezse (15 gün içinde)

Bu iki dilekçenin tarih ve sayısını belirterek, diğer belgelerle birlikte CİMER'e şikayet dilekçesi şeklinde başvurun. Okulunuz ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından konuyu iletmenize rağmen mobinge uğradığınızı da mutlaka yazın.

CİMER başvurunuzdan iki üç gün sonra durum okul müdürünüze kadar gelir bilgisi. Normal şartlarda işiniz bu durumdan sonra istediğiniz şekilde olur diye düşünüyorum.

Olmazsa, silsileyi bozdunuz diye hakkınızda soruşturma açılır, ilden müfettiş gelir. Sorunu belgeleriyle birlikte detaylı şekilde anlatırsınız müfettişe.
%100 haklı olsanız bile, size ceza verip korkutmak isteyebilirler. Bu durumda ceza alırsanız, hem taraf tutularak hakkımda hukuksuz yere ceza verildi diyerek cezaya itiraz edersiniz hem de CİMER e mobing yüzünden şu tarihte başvurdum ama hem sorunum çözülmedi hem de üstüne bir de ceza verdiler diye daha önceki CİMER başvurunuzun tarih ve sayısınız yazıp tekrar şikayet dilekçesi yazın.

Zamanında müdürün haksız yere yaptıkları yüzünden CİMER başvurusunu bile engellediği durumda 147 yi arayıp kendimi şikayet ettim ve İl Milli Eğitimden müfettiş gelmesini sağladım ve olan biteni olduğu gibi müfettişe anlattım. Bu durumda bile ceza aldım.

Neden ceza verildiğini, hakkımda ifade verenlerin tutanaklarını CİMER bilgi edinme den istedim. 15 gün de ilçe den, kişisel bilgi içeren bölümler karalanmış vaziyette ifade tutanaklarını aldım. Cezaya itiraz ettim. İl den bir yıl içinde cezam kaldırıldı.

Kanun ve yönetmelikleri, özellikle mobing ile ilgili olanları çok iyi öğrenin. Gerekirse müdürünüze ve ilçe de soru soracaklara takılmadan cevap verirseniz, hakkınızda yönetmelikleri iyi bildiğiniz algısı oluşur ve bir daha sizi rahatsız etmek istemezler.

Bu durumlar ile ilgili sendikanız ve sendika avukatı ile de iletişime geçebilirsiniz.

Çok teşekkür ediyorum hocalarım , BTR netleşir netleşmez sendikadan da yardım alarak yazdıklarınızı uygulayacağım

ilksms
Geri