Görüş Mesafesi nasıl hesaplanır?

Kodla Büyü

@lperen

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar sokak lambası tasarlıyorum, giriş değişkenlerinden birisi "havadaki sis miktarı" veya "Görüş Mesafesi". Ama "Görüş mesafesi nasıl hesaplanır? Birimi nedir?" gibi bazı sorulara cevap arıyorum. Nerede bulabilirim acaba?

Bu konuda bir fikri olan herkesten yorum bekliyorum.

görüş mesafesi değilde ışık yoğunluğunun birimi "ansilümen". projeksiyonların özelliklerinde sıkça karşımıza çıkan bir kavramdır. görüş mesafesi olarakta düşünülebilir.

bir ışığın normal şartlarda ulaşabileceği mesafeyle alakalıdır.

Tasarladığın sokak lambası sanırım elektronik bir tasarım. ışık yogunlugundan yola çıksak bir sonuca varabilirmiyiz acaba?

bencede görüş emsafesi eski ağızla kaç mumluk olduğu ve lambanın derinliği olsa gerek..15 metre ve 20 metre olarak adlandırılır heralde. yani caddeye vuran ışığın çapı...

Hocam ışık yoğunluğu ayrı bir giriş değişkeni olacak. "Şu kadardan fazla ışık varsa yan." gibi. Bir de havadaki sis oranı olacak, aslında temel olarak ikisi de aynı kapıya çıkıyor ama görüş mesafesi veya sis oranı olarak ayrı bir değişken kullanmam gerekiyor.

Evet sistem elektronik fakat ben yalnızca bulanık programlama kısmıyla ilgileneceğim şimdilik. İlgin için teşekkürler hocam.

tunash' Alıntı:
bencede görüş emsafesi eski ağızla kaç mumluk olduğu ve lambanın derinliği olsa gerek..15 metre ve 20 metre olarak adlandırılır heralde. yani caddeye vuran ışığın çapı...

Hocam sonuç metre cinsinden olabilir haklısın, fakat lambanın derinliği nedir, onu anlamadım?

hocam sokak lambaları arasında gönderecegin harici bir bilginin (örneğin bir ışık ile ) birbirlerine ulaşma süresinden belki yogunlugu cıkarabilirsiniz :?

rtyucel' Alıntı:
hocam sokak lambaları arasında gönderecegin harici bir bilginin (örneğin bir ışık ile ) birbirlerine ulaşma süresinden belki yogunlugu cıkarabilirsiniz :?

Doğru çıkarabiliriz de benim aradığım başka bir şey.

Görüş mesafesi formülü, birimi lazım; havadaki sis miktarı da olabilir.

Sanırım bir uzmana ihtiyacım olacak. Şimdi bu işi kim bilir acep? Meterolog mu bulmam gerekiyor?

hocam yapmaya çalıştıgın şeyi tam olarak yazsan gelecek cevaplar daha net olur bence.

yaptıgın projeyi ne ile yapıyorsun?

değişkenleri bilgisayarın seri- paralel portundan bilgisayara alıp bilgisayar yazılımı ile mi kotrol edeceksin yoksa fuzzy chip mi programlıyorsun?

ve yapacagın proje neye hizmet edecek?

sisli- yagmurlu günlerde sokak lambalarının daha erken aydınlık güneeşli günlerde daha geç yanlasını mı sağlayacaksın?

Arkadaşlar benim aradığım yalnızca görüş mesafesini hangi değişkenlere göre hesaplayabiliriz, birimi ne olur? Yada da sis miktarını hangi değişkenlere göre hesaplarız ve birimi ne olur.

Program ya da ortam kafanızı karıştırmasın soru yalnızca bu.

Galiba benim için en iyisi bir meterolog bulmak olacak.

Hocam bence görüş mesafesinden çok, bir LDR'nin üzerine düşen ışık miktarına göre oluşacak direnç ve bunun sonucunda devre çıkışında oluşacak akım değeriyle haşır neşir ol.

BBNET
Geri