Frenden garip sesler geliyor

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ofkar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

ofkar

Üye
Araba il giderken frene bastığımda boru sesi gibi bir ses gelmeye başladı acaba tehlikeli bir durum mu?

Bilen arkadaşlardan fikir alabilir miyim?

ciyaklama tarzı ise disklerdeki toz veya başka bir maddeden kaynaklanabilir.
bir süre sonra kesiliyorsa sıkıntı yok, arada olabilir diye biliyorum

Frenler nasıl hocam? Düşüş var mı fren performansında ? Allah korusun

saygılar

muhtemelen ön tekerlekler yada tamamı disklidir, benim arabada bazen yapıyor diskler eskimiş demişlerdi ben pek kulak asmadım inşallah sorun çıkmaz

araba renault 9 broadway frenler diskli mi balatalı mı bilmiyorum o sesi yağmurlu olmayan havalarda da yapıyor

benimkinden de ciyaklama tarzında ses geliyodu frene bastığımda ötüyodu resmen, bi süre öyle bindim ama bayramda uzun yola çıkıcam diye gittim sanayiye baktırdım, diskler balatalar erimiş filan dediler 4ünü 360tlye değiştirdim..fren bu ihmale gelmez.

Disklerinin değişmesi gerekiyor hocam yüzde 90 o nedenle yapıyor. Bir de fren balataların azalmış veya bitmiş olabilir. O da ses yapar...

Balatalarda kansorejen maddeyi çıkardıkları için sert oluyor bu nedenle ses yapabiliyormuş benim tamircim söyledi.

ben de yeni çalıştırdığım zaman biraz gidince frene basınca gıcırtılı bir ses geliyo.. sonra geçiyor

zilal' Alıntı:
ben de yeni çalıştırdığım zaman biraz gidince frene basınca gıcırtılı bir ses geliyo.. sonra geçiyor

El frenini çekip aracınızı bırakıyorsanız arka lastiklerden geliyordur belki de sn. hocam.

BBNET
Geri