<< Fotoğraflı Veri Tabanı Yardım >>

Kodla Büyü

joombal

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Değerli öğretmen arkadaşlarım. Delphi veya studio.NET te yapabileceğim bir veri tabanındaki kayıtlara ait fotoğrafı da göstermek istiyorum form üzerinde.
örnek resim ekte mevcut yardım ederseniz sevinirim.

thumb_226084048.jpg

hocam ben bu tip çalışmalarda dosyanın adını veritabanında tutmayı tercih ediyorum. x klasörüne yükleyeceğiniz dosyaların adını veritabanında listeleyip gerekli yerlerde kullanabiliyorsunuz. dosyalar kullanıcılar tarafından elle silindiğinde problem çıkıyor onun haricinde problem olmuyor

Eğer ki resim veritabanınızda saklı Delphi için;
Data control panelinde bulunan Dbimage nesnesini formunuza ekleyiniz. Sonrasında Dbimage ye ait properties penceresinde bulunan datasource özelliğini formunuzda bulunan datasource nesnesine, datafield özelliğini datasource nesnesini bağlamış olduğunuz tablonun ilgili resim sutun adına setleyiniz. Tablonuz aktif olduğu ve ilgili herhangi bir kayıtta olduğunuz vakit otomatik olarak resim görüntülenecektir. sql sorgularınızda da denemedim ancak; resimin olduğu sutun adınıda çekerseniz veritabanından görüntüleceğini düşünüyorum. İyi çalışmalar

kabaca şu şekilde yapabilirsin:
önce resimlerin isimlerini tc numarası olarak değiştir.
resim bölümüne tc numarasına göre resimlerin yüklenmesini sağlayabilirsin.
bu şekilde seçtiğin tc numarasına göre resimleri de yükleyebilirsin :)

eğer binlerce resim olacak tek tek isim değiştirmek hem zahmetli olacak hem de profesiyonel programcılıkta olmaz derseniz şu şekilde yapabilirsiniz.
veri tabanına kayıt yaparken eklediğiniz resimlerin isimlerinide kaydedersiniz.
ve seçtiğiniz kayıta göre resimlerin yüklenmesini sağlayabilirsiniz.

resmi programdaki herhangi bir klasöre upload etmek ve ederken de primary alan neyse o isimle kaydetmek en mantıklısı. tabi bu durumda sadece resmin yolunu kaydetmen yeterli olacaktır ki o da programın olduğu yerdeki images gibi klasördür.

imsiyat' Alıntı:
resmi programdaki herhangi bir klasöre upload etmek ve ederken de primary alan neyse o isimle kaydetmek en mantıklısı. tabi bu durumda sadece resmin yolunu kaydetmen yeterli olacaktır ki o da programın olduğu yerdeki images gibi klasördür.
bu şekilde yaptığımızda programı diğer bilgisayarlarda çalıştırdığımızda sorun çıkacaktır. Diğer bilgisayara yüklendiğinde resimlerin bulunduğu klasörün yeri değişecektir.
sadece resimlerin isimlerini kaydetmek ve arama komutlarını kullanarak resimleri çağırmak daha mantıklı olacak diye düşünüyorum.

erdogan_y' Alıntı:
imsiyat' Alıntı:
bu şekilde yaptığımızda programı diğer bilgisayarlarda çalıştırdığımızda sorun çıkacaktır. Diğer bilgisayara yüklendiğinde resimlerin bulunduğu klasörün yeri değişecektir.
sadece resimlerin isimlerini kaydetmek ve arama komutlarını kullanarak resimleri çağırmak daha mantıklı olacak diye düşünüyorum.

asla öyle birşey olmaz. özellikle programın yanında bir klasör dedim. visual studio daki bir komut (şu anda hatırlayamadım) direkt programın çalıştığı yerdeki klasörün üzerinde işlem yapıyor. yani kayıt ederken örneğin sadece "/images" diye kayıt ediyorsunuz. çekerken de sadece "/images" klasöründen çalışıyor.

merkur' Alıntı:
fotoğrafı eklediğin veri tabanındaki alanı ne olarak yaptın hocam

Sayın hocam Access veri tabanında bir OLE tipinde, ismi RESİM olan bir alan tanımladım. İşlemi DELPHI 6 da yapamadım. VB.NET de denemek istiyorum. jpeg formatında resim kullanmak istiyorum.

BBNET
Geri