Fotoğraf makinesi Öneri

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Zizu_
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

Zizu_

Süper Üye
Süper Üye
Arkadaşlar yarı prof. fotoğraf makinesi almayı düşünüyorum.
Önerebileceğiniz marka ve model nedir acaba...

profesyonel istiyorsan full frame makine önermek gerekiyor. 5d mark II önerebilirim. ama fiyat olarak çok yüksek. prof a yakın seviye bişey önermemizi istersen canon 600D nikon D90 önerebilirim. fiyat olarak canon 450D-500D-550D de düşünebilirsin.

DSLR düşünüyorsan (ki bence başka bir seçenek düşünme) Canon EOS 550D ya da birazcık daha pahalı olan nikon d90'ı öneririm. Eğer SLR-Like tarzı bir şey arıyorsan Panasonic FZ 100 şiddetle tavsiye edilir. Kendim kullanıyorum.

merhaba
hocam ben size fotoğraf makinesi temin edebilirim.
Sıfır acılmamış kutusunda.
Ek iş olarak bunu yapıyorum.

Size ilk aşamada canon 550d, 600d veya bütceniz varsa 60d, 7d gibi makineler önerebilirim
nikondan da 3100 veya 5100 olabilir.

ozcanikli@yahoo.com dan bana ulaşabilirsiniz.

Yarı Amatörlerden konuşuyorsak ve bütceniz kısıtlıysa fuji düşünebilirsiniz ama

Canon sx 30 -sx40 gibi makinelerde profesyonel makine ayarında makinelerdir. Az daha ucuz olsun derseniz Canon powershot Sx150,sx140,sx130da iyi sayılabiliecek makinlerdendir.
Nikon P100, P90 gibi makinelerde yarı amatör ama kaliteli cihazladan.
Fujifilm s2950,s2850 gibi olanlarda kısıtlı bütceler için ideal.

bu tarz makinelerin büyüklüğü ve taşımasındaki zorlulklar sıkıntı verebiliyor.Ama yüksek zoom, makro ve değişik çekim modlarıda gayet tatmin edici.

söylediğiniz makinelerin çoğu pro hocam yarı pro demiş dslr-like tarzı bu yüzden ben hx100v yada canon sx130is derim

Hocam Yarı profosyone olarak Ninok ve Fufi düşünüebilirsin. Fujinin birt modlei vardı şimdi hatırlayamadım ISO değeri çok yüksek. Küçük bir makina ama özellik olarka çok güzel. 12800 ISO değeri vardı yanlış hatırlamıyorsam. Nikon P100,P90 düşünebilirsin. profosyonelliğe adım atayım diyorsan Canon EOS 1100D 550D veya yakın modellerini düşünebilirsin. İlerleyen zamanlarda profosyonelleşince makinanını değiştirisin. hocam mark II yazmışta para yetmez be hocam ona :) bende 60D var verip almak isyitoum ama cık:) çok pahalı :) 60D yeter:)

Hocam eğer Dslr almayacaksan sana linkini gönderdiğim makineyi öneririm.Makinenin manuel çekim özelliğinin olması kendini profosyonelliğe hazırlamanda yardımcı olacaktır.Ayrıca taşımasıda kolay bir değerlendir derim.Ama dslr alacaksan başlangıç için canon eos 450 d kullandım ben oda gayet iyi bunlar hep başlangıç için.uğraştıkça daha iyisini isteyeceksin.
http://www.letsgodigital.org/tr/news/ar ... 25215.html

bir konuda dikkatinizi çekmek isterim. yarı profesyonel foto makine dendiğinde fullframe olmayan ama dslr foto makineleri gözönüne alınmalı. dslr olmayan fotoğraf makinaları profesyonel ya da yarı profesyonel değildir amatör fotoğraf makineleridir. Çok iyi fotoğraf çekebilirler çok iyi video da çekebilirler kaliteli ve pahalı da olabilirler ama profesyonel adı kullanmak için dslr makinalar grubunu incelemelisiniz. canon 450d makina kullanıyorum iki üç yıldır. bu seri 450d-500d-600d ya da nikon d90 bunlar full frame makinalar değildir ve yarı profesyonel makinalardır. yani görüş açısı ile fotoğraflama oranları için kullanılam fullframe gerçekleme ölçeğini temsil eder ki bu birebir karşılayamıyorsa makina tarafından fullframe olmadığı anlamına gelmektedir. ben kendi makinamla çektiğim örnek fotolardan paylaşıyorum. verdiğim linkteki siteden aratırsanız farklı makina gruplarıyla çekilmiş fotoları inceleyebilirsiniz ama unutulmamalıdır ki alınan objektif de makina kadar değerli ve önemlidir.yani standart olarak makina alındığında üzerinde gelen lens ile kullanılacak işe göre alınan lens ve bu şekilde fotoğraflanan konunun kalitesi çok farklı olur.

http://www.fotokritik.com/2765723/dolunay

Arkadaşlar öneriler için teşekkür ederim
Fiyat olarak 1500 e kadar olabilir.
Marka olarak bakarsak Canon mu Nikon mu arkadaşlar.

ikisi de aynı derim çok farketmez ama 1500 tl üst limit ise nikon d90 o fiyata bulmak ancak amerikada ya da uzak doğuda tanıdık varsa mümkün yoksa nikon değil canon düşünün kampanyaları takip edip 600d ya da 450d alabilirsiniz. 500 ve 550d önermem kaliteleri zaten çok yakın birbirine ama fiyat farkları çok 450d ile ama video düşünmüyorsanız 450d alabilirsiniz 600d fiyat aralığınızı biraz zorlar.

Canon 600d 18-55 IS lens kit 1600 TL
Canon 550d 18-55IS 1415 TL
Nikon D3100 780$

sıfır acılmamış kutusunda yurtdışından geldi.tam kutu içerikli

ozcanikli' Alıntı:
Canon 600d 18-55 IS lens kit 1600 TL
Canon 550d 18-55IS 1415 TL
Nikon D3100 780$

sıfır acılmamış kutusunda yurtdışından geldi.tam kutu içerikli

Hocam ben garantili düşünüyorum

Fk lafi geçmişken hemen görmemiş gibi profilimi paylaşayım.. :)
http://www.fotokritik.com/kullanici/branta

Hocam mutlaka dslr al, benim gibi maymun iştahlıysan yarı prof seni kesmez..

ben sony hastasıyım fakat pek tavsiye etmem, ileride küfür yemek istemediğim için..
neden;
lensi nadirdir gece gündüz ilan sitelerinde pusuya yatmanız gerekir :)
ikinci eli birazcım kötü sayılır(tabi bu sayede ucuzu da kapatıyoruz malzemeyi)

+ ları nedir; şakır şakır af motoru, titreşem motoru gövdededir.Canavar gibi LiveWiev i vardır..

ha 2.eli malzemesi en bol ve ucuz Canondur ama 1100d yi Canoncular pek sevmez, 500d veya 550d bak sen..
garantiye boşuna para verme bi işi yaramaz spot al diceğim ama küfür yemekten korktuğum için diyemiyorum..

edit: Canikli hocamin fiyat iyimiş, yuvarlarsa gönül rahatlığıyla 550d al derim

arkadaşlar cidden uygun fiyat söyledim.
doların yüksek olması nedeniyle biraz yükseldi tl bazında.
ben sattığım üürnlerin arkasındayım şimdiye kadar maşallah 1 tane bile geriye dönüş olmadı.

http://www.fotografium.com/Canon-450D-1 ... _3356.html fiyat fena değil tr garantili sonuçta bu site güvenilirdir ben de burdan 70-300 is usm lens aldım bir de 600d makina aldım arkadaşa sorun çıkmaz güvenilir insanlar zaten.
canikli hocamın fiyatları da iyi tabi yurtdışı garantilidirler o konuda bişey diyemem. ben kendi tanıdığım biri olsa amerikadan getirtmeyi isterdim açıkçası bu kadar vergi ödememek için. alıp orda denesin sorun yoksa getirsin diye. sadece fotoğraf düşünüyorsan 450d rahat rahat al derim zaten bir sonraki makinan da 5d mark II olur ara makina almazsın sanmam 600d ile arasında foto konusunda çok büyük fark yok ama 600d de hd video var. fotoğraf çekimi için düşünüyorsan çok farketmez iso aralığı 600d de biraz daha fazla menüde değişiklikler var ufak tefek güncellemeler diyebiliriz.

inikat' Alıntı:
http://www.fotografium.com/Canon-450D-18-55-75-300-mm-Double-Kit-DSLR_3356.html fiyat fena değil tr garantili sonuçta bu site güvenilirdir ben de burdan 70-300 is usm lens aldım bir de 600d makina aldım arkadaşa sorun çıkmaz güvenilir insanlar zaten.
canikli hocamın fiyatları da iyi tabi yurtdışı garantilidirler o konuda bişey diyemem. ben kendi tanıdığım biri olsa amerikadan getirtmeyi isterdim açıkçası bu kadar vergi ödememek için. alıp orda denesin sorun yoksa getirsin diye. sadece fotoğraf düşünüyorsan 450d rahat rahat al derim zaten bir sonraki makinan da 5d mark II olur ara makina almazsın sanmam 600d ile arasında foto konusunda çok büyük fark yok ama 600d de hd video var. fotoğraf çekimi için düşünüyorsan çok farketmez iso aralığı 600d de biraz daha fazla menüde değişiklikler var ufak tefek güncellemeler diyebiliriz.

hocam yanında her ne kadar 75-300 olsada bu devirde bu fiyata mümkün değil 450d alınmaz..

75-300 pek para eden bir lens değil
daha cok 70-300 tercih ediliyor onunda 3 modeli var
eğer azsa bütcemiz 55-250 tercih ediliyor.

benim yazdığım makinelerde 18-55Is cıkıyor.Sadece 600d lerde 18-55IS2 lens var.
hangi lens isterseniz onuda temin ederim

ozcanikli' Alıntı:
75-300 pek para eden bir lens değil
daha cok 70-300 tercih ediliyor onunda 3 modeli var
eğer azsa bütcemiz 55-250 tercih ediliyor.

benim yazdığım makinelerde 18-55Is cıkıyor.Sadece 600d lerde 18-55IS2 lens var.
hangi lens isterseniz onuda temin ederim

Hocam sony ile çalışıyor musun :)

branta' Alıntı:
inikat' Alıntı:
http://www.fotografium.com/Canon-450D-18-55-75-300-mm-Double-Kit-DSLR_3356.html fiyat fena değil tr garantili sonuçta bu site güvenilirdir ben de burdan 70-300 is usm lens aldım bir de 600d makina aldım arkadaşa sorun çıkmaz güvenilir insanlar zaten.

hocam yanında her ne kadar 75-300 olsada bu devirde bu fiyata mümkün değil 450d alınmaz..

valla benim ki tr de garantili bir model ve fiyatını da görsün arkadaş. canikli arkadaşın fiyatlaryla karşılaştırsın. bu arada minolta kullanıyormuşsun hocam fotoların da çok hoş takipçin oldum fk de zaten. ellerine sağlık. minolta kullanan gördüğüm nadir rastlanırlardansın :) bol ışıklı günler ::))

Bu da hafta sonu benim Panasonic FZ100 ile çektiğim.

Ekli dosyalar

• 1.jpg
    1.jpg
    458.2 KB · Görüntüleme: 586
BBNET
Geri