hocam 2010 da girmişsiniz 2014 de almışsınız parayı.. 2010 da ki ev fiyatlarıyla 2014 de ki fiyatlar çok farklı, bu sistemi çok düşünmüştüm fakat çok çelişkiler vardı kafamdaebilgili' Alıntı:VAde ortası ile 2010 yılının sonlarına doğru 110 bin lira için sisteme girdim 1500 tl sabit ödemeyle 2014 nisan ayında 55 bin ödemişken parayı aldım.ve sonrasında üzerine biraz da ben koyarak 160 bin liraya evimi aldım.Şu anda 1500 tl olarak ödemeye devam ediyorum.8 ayım kaldı.ilk girişte 5500 tl organizasyon ücreti vermiştim. bunun dışında herhangi bir ücret vermedim.İpotek msarafları eminevime ait ve evin 1/2 hissesine ipotek koyuyorlar.Bu zamana kadar en ufak bir sıkıntı yaşamadım.
aynenbadi' Alıntı:hocam 2010 da girmişsiniz 2014 de almışsınız parayı.. 2010 da ki ev fiyatlarıyla 2014 de ki fiyatlar çok farklı, bu sistemi çok düşünmüştüm fakat çok çelişkiler vardı kafamdaebilgili' Alıntı:VAde ortası ile 2010 yılının sonlarına doğru 110 bin lira için sisteme girdim 1500 tl sabit ödemeyle 2014 nisan ayında 55 bin ödemişken parayı aldım.ve sonrasında üzerine biraz da ben koyarak 160 bin liraya evimi aldım.Şu anda 1500 tl olarak ödemeye devam ediyorum.8 ayım kaldı.ilk girişte 5500 tl organizasyon ücreti vermiştim. bunun dışında herhangi bir ücret vermedim.İpotek msarafları eminevime ait ve evin 1/2 hissesine ipotek koyuyorlar.Bu zamana kadar en ufak bir sıkıntı yaşamadım.
hocam adamlar parayı teslim ediyor onda şüphe yok, ama mesela bizim arkadaş temmuzda alması gerekn parasını daha yeni aldı, her gün uğraştı aradı..Enddlesss' Alıntı:aynenbadi' Alıntı:hocam 2010 da girmişsiniz 2014 de almışsınız parayı.. 2010 da ki ev fiyatlarıyla 2014 de ki fiyatlar çok farklı, bu sistemi çok düşünmüştüm fakat çok çelişkiler vardı kafamdaebilgili' Alıntı:VAde ortası ile 2010 yılının sonlarına doğru 110 bin lira için sisteme girdim 1500 tl sabit ödemeyle 2014 nisan ayında 55 bin ödemişken parayı aldım.ve sonrasında üzerine biraz da ben koyarak 160 bin liraya evimi aldım.Şu anda 1500 tl olarak ödemeye devam ediyorum.8 ayım kaldı.ilk girişte 5500 tl organizasyon ücreti vermiştim. bunun dışında herhangi bir ücret vermedim.İpotek msarafları eminevime ait ve evin 1/2 hissesine ipotek koyuyorlar.Bu zamana kadar en ufak bir sıkıntı yaşamadım.
"Allah var gam yok" demişsini hocam, hala çelişki diyorsunuzBenim nacizane olarak o farkı elimizde olanla yetmezse ana/baba takviysiyle kapatacağım. Yolları yaptım; Sıramı bekliyorum. "Kurbanımı keseceğim, bu ay size para yok" dedim. "hay hay dediler efendim ne demek" (1 ay ertelemiş oldum)
Saygılar...
aynenbadi' Alıntı:hocam adamlar parayı teslim ediyor onda şüphe yok, ama mesela bizim arkadaş temmuzda alması gerekn parasını daha yeni aldı, her gün uğraştı aradı..Enddlesss' Alıntı:aynenbadi' Alıntı:hocam 2010 da girmişsiniz 2014 de almışsınız parayı.. 2010 da ki ev fiyatlarıyla 2014 de ki fiyatlar çok farklı, bu sistemi çok düşünmüştüm fakat çok çelişkiler vardı kafamdaebilgili' Alıntı:VAde ortası ile 2010 yılının sonlarına doğru 110 bin lira için sisteme girdim 1500 tl sabit ödemeyle 2014 nisan ayında 55 bin ödemişken parayı aldım.ve sonrasında üzerine biraz da ben koyarak 160 bin liraya evimi aldım.Şu anda 1500 tl olarak ödemeye devam ediyorum.8 ayım kaldı.ilk girişte 5500 tl organizasyon ücreti vermiştim. bunun dışında herhangi bir ücret vermedim.İpotek msarafları eminevime ait ve evin 1/2 hissesine ipotek koyuyorlar.Bu zamana kadar en ufak bir sıkıntı yaşamadım.
"Allah var gam yok" demişsini hocam, hala çelişki diyorsunuzBenim nacizane olarak o farkı elimizde olanla yetmezse ana/baba takviysiyle kapatacağım. Yolları yaptım; Sıramı bekliyorum. "Kurbanımı keseceğim, bu ay size para yok" dedim. "hay hay dediler efendim ne demek" (1 ay ertelemiş oldum)
Saygılar...
faize bulaşmadan ev sahibi olmak için güzel sistem biraz daha düşünelim![]()
hocam onları okudum.extra bilmediğmiz varsa öğrenelim zira türkiye de dikkatli olmak gerekiyor.Madur olan o kadar çok insan var ki bu sistemlerden.osbitos' Alıntı:http://www.eminevim.com/merak-edilenler
Hocam hayırlı olsun. Faizden pek farkı yok demek hoş olmamış.pardus63' Alıntı:Valla hocam bende bu sistemle aldım faizden uzak olur düşüncesi ile ama faizden de pek bir farkı yok sanki tek tesellim bankadan uzak durdum. Teslimatta eğer meblağ 100 bin üzerinde ise teslimat bir sonra ki aya kalıyor 25-30 olursa teslimat ay sonunda yapılıyor haberiniz olsun bu sistemden ev aldım ve şimdi 11 ay kaldı bitiyor ilk duyduğumda girseydim şimdiye ikinci evim olurdu ama şükür bir evim var![]()
Hocam bu yorumunda noktası virgülüne kadar aynı düşüncedeymişiz.Enddlesss' Alıntı:Benim girerken ölcüm Allah ve Rızayıdı. Bu dünya ya geliş amaçımız ev/araba almak olmasa gerekHa olurda kaçıp giderlerse de Rabbime karşı yüzüm ak olurdum en azından. Bir nevi Ahirete yatırım. Dikkatlli olmak konusunda haklısınız syn hocam. Keşke ilk duyduğum zaman girseydim boşu boşuna beş yılım gitti. Şimdiye evimi de almıştım yazlık içinde para biriktiyor olacaktım.
Korkum darbe sonrası bunlara da dokunurlarmıydı ama çok şükür korktuğum olmadı. Ve adamlar 100. şubesinde açtılar. Ne diyeyim "KISMET"
enerji sistemini uydu onun kira getirisi oluyormuş sanırm öyle mi?OZOGUL' Alıntı:Hocam bu yorumunda noktası virgülüne kadar aynı düşüncedeymişiz.Enddlesss' Alıntı:Benim girerken ölcüm Allah ve Rızayıdı. Bu dünya ya geliş amaçımız ev/araba almak olmasa gerekHa olurda kaçıp giderlerse de Rabbime karşı yüzüm ak olurdum en azından. Bir nevi Ahirete yatırım. Dikkatlli olmak konusunda haklısınız syn hocam. Keşke ilk duyduğum zaman girseydim boşu boşuna beş yılım gitti. Şimdiye evimi de almıştım yazlık içinde para biriktiyor olacaktım.
Korkum darbe sonrası bunlara da dokunurlarmıydı ama çok şükür korktuğum olmadı. Ve adamlar 100. şubesinde açtılar. Ne diyeyim "KISMET"
Bu ay sıra bendeydi. Baktım ev fiyatları mersin de çok yükseldi olacak gibi değil elde avuçta cebimdeki son tl ye kadar verip ev almak mantıklı gelmedi. Dediğin gibi bu dünyaya ev araba vs almaya gelmedik dedim almıyorum ulen dedim![]()
E sonuç ne oldu derseniz başja sisteme geçtim. Eminevim enerji işine el atmış. Şimdi buna girdim bakalım. Hayırlısı olsun inşallah diyorum.
<<ZenFone2>>
aynenbadi' Alıntı:hocam 2010 da girmişsiniz 2014 de almışsınız parayı.. 2010 da ki ev fiyatlarıyla 2014 de ki fiyatlar çok farklı, bu sistemi çok düşünmüştüm fakat çok çelişkiler vardı kafamdaebilgili' Alıntı:VAde ortası ile 2010 yılının sonlarına doğru 110 bin lira için sisteme girdim 1500 tl sabit ödemeyle 2014 nisan ayında 55 bin ödemişken parayı aldım.ve sonrasında üzerine biraz da ben koyarak 160 bin liraya evimi aldım.Şu anda 1500 tl olarak ödemeye devam ediyorum.8 ayım kaldı.ilk girişte 5500 tl organizasyon ücreti vermiştim. bunun dışında herhangi bir ücret vermedim.İpotek msarafları eminevime ait ve evin 1/2 hissesine ipotek koyuyorlar.Bu zamana kadar en ufak bir sıkıntı yaşamadım.
Hocam o yeşil bankaların durumu bana göre işi faizli olan diğer bankalara göre daha kötü. En azından onlar faiz diyor bunlar alla pulla ticaret bilmem ne diyerek faiz değil diyerek haramı helal gibi göstererek küfrün içindeler.Enddlesss' Alıntı:Allah güle güle oturmayı nasip etsin herkese. Herkes bir yuva sahibi olmak kendi evi, arabası olsun istiyor ki bundan daha doğal bir şey olamaz.
Ama arkadaşlar gelin bu işi helal dairesinde yapalım. islami banklarada çok kızgınım normal bankalardan kat ve kat fazla alıyorlarve hiç cazip değil. Bende bu yolu seçtim. Faiz vemiyorum ama kira ödüyorum. Kafam rahat... Allah sorarsa yüzüm ak İnşAllah.
(En doğrusuu Allah Bilir tabi)