Format sorunu Yardım..

Kodla Büyü

sinan_t

Üye
arkadaşlar, görevlendirme gittiğim anadolu lisesinin müdürü bilgisayarına format atmamı istedi. Tamam belgelerinizi yedekleyin dedim, yedeklemeye üşendiğini söyledi ve
harici bir hardisk alayım, onu C diye tanıt windowsu ona kur, bilgisayar da D olsun dedi.
Nasıl yapacağım hakkında bi fikrim yok yardımlarınızı bekliyorum...

tam dersi yapın harici harddiski d olarak tanıtın. Ayrıca o yedklemeye üşeniyorsa ben de format atmaya üşenirdim. :idea:

Hocam merhaba;

Farklı bir disk alacaksınız ona işletim sistemi kuracaksınız bilgisayarda kurulu iki tane işletim sistemi olacak. Hadi diyelim Açılış seçeneklerinden zaman aşımını çektiniz 1 snye ye adam seçemeden açıldı istediğiniz sistem. Şimdi, Kullanmadığınız işletim sistemine girdiğinizde bazı dosyalara erişimde sıkıntı yaşayabilirsiniz. İşletim sistemi şaşırabilir. Kullanıcı yanlışlıkla diğer işletim sistemini açabilir. Ben olsam;

Kullanıcı ben üşeniyorum sen yap diyorsa ve mecbur yapmak zorundaysanız: beraber yedekleri alın bunların dışında varsa artık kullanmazsınız diyin. Sonra sistemi kurun yeniden. Artık yedeği farklı diske almak veya Başka partitiona almak sizin tercihinize kalmış.

İyi çalışmalar.

Teşekkürler açıklamalar için, ben üşeniyorum sen al deseydi alırdım, üşeniyorum, böyle yapalım dediği için tıkandım.

sinan_t' Alıntı:
Teşekkürler açıklamalar için, ben üşeniyorum sen al deseydi alırdım, üşeniyorum, böyle yapalım dediği için tıkandım.

hocam benden tavsiye, hiçbir kişinin datasını kendiniz almayın. Yardımcı olun başka varmı diye sorun yok dediyse bundan sonra artık kullanılmaz diyin ve bitirin işi derim... Kolay gelsin.

harici hdd yi boot edilebilir olarak yapman lazım ki baya bilgi sahibi olman lazım usb boot edilebilir yapma diye arat google a bi ön bilgin olsun belki yaparsın ama uğraşmaya değmez söliyim yada bu laptop hddleri çıkarılabilir oluyor o aparatı kullanıyosan şöyle bişe yapabiliriz hddyi pcye takarsın format atarsın sonra tekrar apartın içine koyarsın biostan first boot u usb hdd yi seçersin olur :) başka türlü sıkıntı var :)

arkadaşım başkasının yapması gereken işi niye siz üstleniyorsunuz ki ?
yönlendirin bir internet cafe vb yere işlemlerini orada yaptırsın atacağınız format için de gerekirse ücret talep edin... Bana bu tür talepler geldiği zaman 50TL ücret çekiyorum ve de hiç kimse beni bu anlamda rahatsız etmiyor...

External HDD yani çıkarılabilir HDD windows kuramasın. Windows buna izin vermez. Sen bu şekilde söyle istiyorsa yedeklesin sizde formatlarsın istemiyorsa öyle kalsın.

1. si harici hard disk yerine dahili hard disk alsın kasanın içine takın veya eski kullanılmayan bilgisayar varsa hard diskini kullanın.
Dahili hard diski hdd kutuları ile ilerde harici olarak da kullanabilirsiniz.

2. si harici hard diske yükleme yaptınız usb den boot ettiniz diyelim sistem cok yavaş çalışacaktır. Kağnı hızıyla. Usb den yazma okuma hızı ile alakalı...

3. sü illaki yapacaksanız yardımcı olmaya çalışırım.

kalelibilişim' Alıntı:
1. si harici hard disk yerine dahili hard disk alsın kasanın içine takın veya eski kullanılmayan bilgisayar varsa hard diskini kullanın.
Dahili hard diski hdd kutuları ile ilerde harici olarak da kullanabilirsiniz.

2. si harici hard diske yükleme yaptınız usb den boot ettiniz diyelim sistem cok yavaş çalışacaktır. Kağnı hızıyla. Usb den yazma okuma hızı ile alakalı...

3. sü illaki yapacaksanız yardımcı olmaya çalışırım.

Çok teşekkür ederim ama bu kadar imkansızlıklar varsa neden uğraşayım ki anlamadım. beni beğenmezse bilgisayarcı çağırsın. Yardımlarınız için saolun.

BBNET
Geri