Format sonrası ekran kartı sorunu!!

Kodla Büyü

Diyavol

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Mesajlar
558
Arkadaşla açılan başlıklardan baktım ama bu konuda göremedim.
MSI VR610 serisi Laptopum var. yaklaşık 1 yıldır format atmıyordum. bilgisayar bir arınsın kendine gelsin diyerekten format girişiminde bulundum. format attıktan sonra, bilgisayarımda bulunan ATI Radeon X1200 serisi ekran kartı hiç görünmedi. Şuan sadece VGA standart ekran bağdaştırıcı ile görüntü alabiliyorum. kendi sitesinden indirdim kurma işlemi yaptım yine görünmüyor, sanki böyle bir donanım yokmuş gibi? Bilgisayara tekrar format atsam düzelebilir mi; ya da yapılacak başka birşey var mı?
 
bazı notebooklarda böyle oluyor.biostan yapılan bir ayar ile ekran kartı aktifleştiriliyor.
bi sitede şöyle bir açıklama var.Bios ayarlarından Advanced sekmesindeki Boot VGA Controller Selection For kısmına gelin buradaki Reserved i Windows 7 / Vista olarak değiştirin kayıt edip çıkın. Bilgisayarınız açıldıktan sonra güncel driverini kurunuz. Sorununuz % 90 hallolacaktır.
 
Sorunu çözdüm ama enteresan bir çözüm oldu. Paylaşmak isterim. net ortamında araştırdığımda Windows7 ile Ati Radeonun bazı serileri arasında uyum problemi olduğunu öğrendim. Eğer bilgisayarınıza Windows7 kuruyor ve Bahsedilen uyum sorunu söz konusu oluyorsa, ekran kartının Wista 64 bit sürücüsünü bilgisayarınıza kurmanız gerekiyor( nedenini bende anlamadım). kurulum tamamlandıktan sonra bilgisayarı yeniden başlattığınızda ekran kartınız bilgisayar tarafından tanınmış ve görüntünüzdüzelmiş oluyor :)
 
Geri
Üst