format acil yardım

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ataeef
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

ataeef

Site Gezgini
arkadaşlar merhaba.asıl branşım bilgisayar değil fakat öğretmen yokluğundan bilgisayar derslerine giriyorum.sınıftaki bilgisayarlardan birine format atmayı denedim.windows 7 yükledim yükleme yaptıktan sonra bilgisayarı başlatınca ekrana asus logosu ve pentium logosunun altında şu yazı geldi.

press del to run setup ,press tab to display bıos post message

birçok kez reset attım aynı yazı geliyor ve klavyedeki tuşlara basıyorum hiçbir şey değişmiyor.ram ları söküp taktım,hardiskin kablolarını söküp taktım.bios pilini çıkarıp taktım değişen bir şey yok yardımlarınızı rica ediyorum.şimdiden teşekkürler

masaüstü galiba yeni bir bilgisayar.

USB yerine PS/2 bir klavye takıp bios'a açılışta DEL tuşu ile girin, muhtemelen saat falan yanlıştır.

Klavye çalışıyorsa Del tuşu ile Bios'a girin ve Load Defaults(Load Optimized) seçeneğini seçin. Kolay gelsin.

porterta' Alıntı:
Klavye çalışıyorsa Del tuşu ile Bios'a girin ve Load Defaults(Load Optimized) seçeneğini seçin. Kolay gelsin.
Evet bios ekranından Load Defaults seçeneğini seçip kaydetmeniz yeterli.

Klavyeniz bilgisayar açılırken işlemiyorsa USB klavye kullanıyorsunuzdur ve bilgisayar açılırken görmeyebilir. PS/2 girişli klavye takıp DEL tuşuna basın ve BIOS ekranı gelsin.

PS/2 klavye bağlantısında temas problemi olabilir.
USB klavye kullanıyorsanız ve aşırı şekilde tuşlara saydırırsanız kilitlenir buna da dikkat edin.
kasa içi bağlantı kablolarında sorun olabilir

BBNET
Geri