Formatörlük Sıkıntılarını İlgili Yerlere Ulaştırmanın....

Kodla Büyü

AKADEMİA

Süper Üye
Süper Üye
Mesajlar
2,397
Formatörlük Sıkıntılarını İlgili Yerlere Ulaştırmanın Tam Zamanı..

Arkadaşlar forumdaki arkadaşlarımızın çoğu e-konferans sisteminde görevli. 2 haftadır yapılan seminerlerde her türlü altyapı işini biz yapıyoruz. Bağlantıyı biz sağlıyoruz, söz istiyoruz, kamera açıyoruz.... sorun varsa ilgileniyoruz...

Formatör öğretmenlerin sıkıntıları malum, dersimiz yok, okulda teknik servis elemanı gözüyle bakıyorlar, alay edenler bile var, öğrenci bizi sallamıyor, kalan 1-2 saat dersimizi bile almaya çalışıyorlar... Bu konuda geçen hafta Volkan beyle görüşülmüştü ancak sanırım bir sonuç yok. şimdi daha etkili bir şekilde sıkıntılarımızı dile getirme şansımız var. Ben şahsen geçen hafta birkaç kez söz istedim vermediler. Verselerdi dilim döndüğünce Bilişim Teknolojileri öğretmenlerinin sıkıntılarından bahsedip bu konuda bir çalışma olup olmadığını soracaktım.

Şimdi şöyyle bir önerim var: Formatörlerin derdini kısa ve kibar bir şekilde anlatacak bir arkadaşımız belirlediğimiz bir toplantı gününde/saatinde bizim derdimizi anlatmaya başlasın. Konuşmacılar kim olacak bilmiyorum ama Genel Müdüler feln olrsa çok iyi olur. Ben İnsan Kaynakları Genel Müdürü'nün konuşmalarında söz istedim vermediler. Verselerdi ona soracaktım formatörlerin durumunu, müdür yardımcılığı verilecek mi?, gibi soruları. Bir de konu gündeme getirip Bilişim Teknolojileri Genel Müdürlüğü isteyecektim :wink: Yani isteyecektim derken böyle bir çalışmanız var mı diye soracaktım. "Din Öğretimi Genel Müdürlüğü" varken bence "Bilişim Teknolojileri Genel Müdürlüğü" olmaması ayıp. HAtta lafı başbakana gönderip "Biz karşılaştırma yapmıyoruz, eğitimciler olarak karşılaştırma yapmanın ne kadar olumsuz bir şey olduğunu biliyoruz. Sadece herkesi, her birimi, her kurumu yaptığı işe ve o işin önemine göre değerlendiriyoruz...." gibi laflar söyleyecektim.

Şimdi dertlerimizi anlatabilecek sesi gür bir arkadaşımızı belirleyelim ve konuşma metni hazırlayalım. Nasıl olsa sürekli toplantı salonundayız bizim sorunumuz dile getirildiğinde alacağımız cevaba göre davranalım diyorum. Yani olumsuz cevap gelirse elimiz yanlışlıkla modemin düğmesine, bilgisayarın düğmesine, reset düğmesine, klavyedeki uyku düğmesine..... işte herhangi bir yere değiversin 868 salon bağlıymış, anında yarıya iniversin bakalım anlıyorlar mı formatörün değerini?

Bu konuda destek var mı arkadaşlar.
 
hocam ben e-konferansta görevli değilim; ama sunduğunuz teklif çok iyi bir teklif... ancak branşımızın şöyle bir dezavantajı var... herkes bana dokunmayan yılan bin yaşasın mantığıyla hareket ediyor... ben de formatörlük istifa dilekçesi verdim... bir şey yapılacaksa size katılmayanlar olacaktır ki onlar korkuyorlar; size katılanlarda olurlar ki onlar da sadece söz ile destek verir.. urfaeğitimsen anasayafasındaki basın açıklamaları kısmındaki metni kullanabilirsiniz...

bence söz hakkı vermeseler moderatör görevinden istifa edin; bu söz hakkı almanızı daha kolay sağlayacaktır...
 
Hocam metni gördüm. Teşekkür ederim. Buradaki arkadaşlarımız maalesef çok duyarsız. :x Ancak herkes duyarsız olursa vay halimize. Birilerinin bir şeyler yapması lazım. Ben bizim konumuzla ilgili bir konu/konuşmacı çıktığı anda söz istemeye başlayacam ve söz verildiğinde gösterdiğiniz metindekileri söyleyecem.

Bakalım söz verilecek mi, eğer söz verilirse canlı canlı ne cevap verecekler bizim dertlerimize. :eek:

Bu konuda cesareti olan arkadaşlarımız da benimle beraber sürekli söz isteme talebinde bulunabilirler. Bu şekilde bizim Şener bey tarafından seçilme olasılığımız artmış olur. Ama kimse destek vermese de ben bu sorunları dile getireceğim. İnşallah bana söz verilir.

Teşekkürler brahif_06 hocam
 
Geri
Üst