Hocam sıfır almayı düşünüyorum. Tesekkurlerv.ofkeli' Alıntı:Ford her zaman iyidir bence. Benim focus satışta hocam ilgilenirseniz
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-o ... 9888/detay
Ev almayı düşündüğüm için satıyorum...
hocam tesekkur ederim tarafsiz bi yorum olmus dediklerine aynen katiliyorum.erhnhtms' Alıntı:yakın zamanda iki aracıda inceleyen birisi olarak; (astra j sedan 1.3 cdti business - focus III 1.6 tdci style içindir yazacaklarım)
- ikiside dizel ikiside sedan ikiside yeni kasa c sınıfı ikiside hemen hemen aynı fiyat
1. iki motorda kendini kanıtlamış sağlam ve tutumlu motorlar ama performans olarak focus katlar tabiki 115 hp- 270 tork(overboost 285) nere 95 hp 190 tork nere birde motorun güçsüzlüğü yetmiyormuş gibi yaklaşık 100 kg daha ağır astra ve lastikleri daha büyük 1.3 motora işkence resmen hatta insanlık suçu :scared:
2. iç mekana gelince astra malzeme kalitesinde bir adım daha iyi gibi geldi bana ama arka kısım kesinlikle daha dar hem diz hemde omuz baş mesafesi açısından(boy :182) astranın arkasında en fazla 1 saat yolculuk edebilirim. bagaj hacimleri hemen hemen aynı c sınıfı sedan için ikisininde iç hacim ve bagajı ufak bana göre.
3. eskiden focus dizeller çok ses alırdı hem yalıtım malzemesini artırmışlar hemde 6. vites sayesinde dış sesler baya azalmış. astrada zaten böyle bir sorun yok.
4. vergi açısından astra yıllık yaklaşık 300 tl avantajlı
5. bahsettiğim araçlar için focus donanım olarak daha dolu yani f/p daha yüksek focusta
6. arabanın şekli-şemali görecelidir bence focus daha kaslı ve agresif duruyor bana göre daha güzel ama tabi bu kısım tamamen zevk meselesi.
naçizane görüşlerim bunlar hangisini alırsanız alın güzel arabalar sonuçta sağlam, ikinci elde de fazla değer yitirmeyen arabalar ve pazarlıkla 57bin gibi alınabiliyor. ha bu arada jetta 1.6 tdi comfortline'ı 66bin yerine 59-60bine verseler ikisinede dönüp bakmam o ayrı.
easytr' Alıntı:focus gibi güçlü motor varken 1.3 astra diyenlere bişey diyemem. hadi başka özelliklerini konuş tamamda 1.3 dizel motor c segmentinin yüz karasıdır, nesini övüyorsunuz anlamadım doğrusu. focus...
easytr' Alıntı:opel forda göre marka imajı düşük arıza maliyeti yüksek bir araç. focus tavsiye ederim.
easytr' Alıntı:survivor_0019' Alıntı:easytr' Alıntı:opel forda göre marka imajı düşük arıza maliyeti yüksek bir araç. focus tavsiye ederim.
kahkahayla gülmek lazımuhaha: fordun imajı yüksek olsa nolur.
bana göre her segment her modelde opel öndedir. sadece SUV olarak KUGA, ve D segmenti olarak mondeo ön plandadır.
diğer model tercihlerinde kesinlikle opel.....
jeep ve d segmentinde fordun üstünlüğünü zaten kabul etmişsin ekstra bişey yazmıyorum. gelelim b segmentine. fiesta ve corsanın satış rakamlarına bak, tipine bak kullanana sor yine ford ön plana çıkar. c segmentinde ise yukarıda bir arkadaş açıklamış, astradan focusa bindim terfi ettim yazmış. ben iki aracıda kullanmış birisi olarak yazıyorum. firmaların,bankaların tercihi bile focus olmuştur, sebebini araştır, firmalar her zaman fayda-maliyet ilişkisine dikkat eder. focus piyasada astradan çok fazla sayıda satan ve memnuniyet yüzdesi yüksek bir araç. dizel motoru ile astraya fark atmış durumda. benzinlidede astranın motoru gibi magnezyum subaplı lpgye uyumsuz bir motoru yok. astra gibi elektroniği zayıf bir araç değil. ben bilmeden konuşmayı sevmem. marka fanatiğide olmadım hiç. focus dediğiniz araç volvo s40 ile birebir aynıdır bilmiyorum ne kadar biliyorsunuz.