Focus mu? Corolla mı? ve Satan var mı?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan BaRaNaY
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

BaRaNaY

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar sizlere iki sorum var;
1- Siz olsanız corollamı alırsınız yoksa focusmu? İkiside full olacak ve satınca zarar etmek stemiyorum?
2- 2006-2007-2008 model;
Focus için Ghi ve Corolla için Elegant düşük kilometrede, kazasız dizel araç satan var mı?

Özellikle ikisinede kullanma sahibi olan arkadaşlar bu araçlar için söyleyeceğiniz başka şeyler var mı? Bunların dışında önerebileceğiniz bir araç var mı?

Hocam focus kullanıyorum ve memnunum çok hız yapmadıkça yakıt çok iyi bence konfor ve ekonomi açısından
alırken coralla düşündüm ama fiyat farkı vardı aynı paraya 2006 coralla yerine 2008 focus aldım memnunum birde bir ilçede yaşıyorum focus un yerden biraz yüksek olması tercih sebebim oldu
kolay gelsin şimdiden kolay gelsin

Tooyo, toyota, tooyo toyota..Çıkarım senle her yola..
Sanayiye nadir uğrayan araba olarak bilinir Toyota..

focusun yedek parçası otosan sebebiyle corolladan ucuzdur. servis ağı olarak ford yaygındır. yol tutuş konusunda corolladan üstündür.dizel motoru corolla dizelden iyidir.
corolla focusa göre daha sessiz,konforludur. yedek parçası focustan pahalıdır. 2. eli pek zarar ettirmez.
gönlün hangisinden yana ise onu al hocam, hemen hemen denk arabalar birbirine.

Yorumlar için çok teşekkür ederim arkadaşlar... Çok kararsızım alacağım arabaya karar verip ona göre araştırayım diyorum çünkü çok fazla araç arasında boğuluyorum...
Forumda satan arakadaşım varmı? Veya başka bir araç önerrimisiniz? SATIŞTA Çok fazla zarar etmek istemiyorum asıl olan bu?

2007 corolla benzinli kullanıyorum. Konfor, performans (124 hp) 2. el de kolaylık arıyorsan bence coralla al.

wswswq' Alıntı:
2007 corolla benzinli kullanıyorum. Konfor, performans (124 hp) 2. el de kolaylık arıyorsan bence coralla al.
Kolaylık derken satış konusunda fiyatın düşmemesi açısndan mı?

hocam uzun süre bineceksen corolla almanda fayda var, fordunda corollanın da motoru iyi ama ikiside eskidi 5-6 yıllık motorlar ikiside, bu arada fordlarda triger var 90000 km de değişim bakımla birlikte 1300tl civarında corollada triger zinciri var ömür boyu garantli,14 yıl corolla kullanmış biri olarak corolla derim, ama fordlar biraz daha iri ve gösterişlidir. 96 model coralla ile 1700 km durmadan yol yaptım, uzun yollara çıkacaksan corolla:)

corolla kesinlikle uzun yol arabası ve uzun süre kullanım için gayet iyi :+1:

peki aldıktan birkaç yıl sonra paraya çevirmek için hangisi daha idealdir... Yani daha az değer kaybeder...

hep corollacılar yazmış, bende bir ghia sahibi olarak ford'a oy veriyorum. :+1:

aslında iki markayı da karşılaştırmak yanlış, ikisi de sağlam ve konforlu, kendini kanıtlamış arabalar.

acentelerine git, deneme sürüşünü yap, özelliklerini incele, hangisine ısındıysan onu al bu kadar basit.

Corolla, Hyundai ve focus kullandım, hyundainin özelliklerine aldanmamanı tavsiye ederim zira kalite farkı focus ve corolla ile kıyaslanamaz bence. İki aracıda denemenizi öneririm benim tavsiyem corolla yönünde, araştırma yaparsan piyasada temiz corolla bulamazsın çünkü kolay kolay pazara düşmez. Sorunsuz ve 2. eli iyidir ama dizel alacaksanız muhakkak yetkili servisten ekspersiz raporu isteyin.

semantic' Alıntı:
Corolla, Hyundai ve focus kullandım, hyundainin özelliklerine aldanmamanı tavsiye ederim zira kalite farkı focus ve corolla ile kıyaslanamaz bence. İki aracıda denemenizi öneririm benim tavsiyem corolla yönünde, araştırma yaparsan piyasada temiz corolla bulamazsın çünkü kolay kolay pazara düşmez. Sorunsuz ve 2. eli iyidir ama dizel alacaksanız muhakkak yetkili servisten ekpersiz raporu isteyin.
:+1:
hyundai ile focus &corolla kıyaslayan yorumu direkt pas geçebilirsin hocam... :D

bugün sıfır corolla aldım. çünkü 2. elde temizini bulamıyorsun (temiz aracını insanlar satmıyo) bulursanda çok pahalı oluyo. o yüzden sıfırı tecih ettim. 2. elde en az golf ve corollada zarar edersin. focuslarda tutuyo ama 2. elinde fiyatları daha fazla değer kaybediyo. ayrıca focusun kasa değişiyor haziran ayında. focus kullandım. benzinli focus, araç kalkışta ağır ancak uzun yolda oturaklı. şehir içi için değil uzun yolda 100 ve üzeri için yapılmış gibi geldi bana.
herkes corolla der hocam. dünyanın en fazla tercih edilen aracı olmasında belli. aynı fiyata bulacağın araçlar arasında yaş farkı olur focus daha genç bir araç olur. ancak dikkat et focuslar şirket arabası olarak çok kullanıldığı için kmsini düşürüp temiz gibi satıyolarda. ford servisinden öğrenmen gerekir aracın kaç bin bakımlarının yapıldığı. kmsinin düşürülüp düşürülmediğini.
hyundai bunlarla aynı sınıfa koymam bile.

herkese yaptığı yorumlardan dolayı teşekkür ederim... her_dem hocam aracınız hayırlı olsun allah kaza bela vermesin.... Elegant mı comfort mu aldınız kaça mal oldu... Bu arada sıfır araçların internetteki satış fiyatları üzerinden indirim yapılıyor mu?

murti1404' Alıntı:
hocam uzun süre bineceksen corolla almanda fayda var, fordunda corollanın da motoru iyi ama ikiside eskidi 5-6 yıllık motorlar ikiside, bu arada fordlarda triger var 90000 km de değişim bakımla birlikte 1300tl civarında corollada triger zinciri var ömür boyu garantli,14 yıl corolla kullanmış biri olarak corolla derim, ama fordlar biraz daha iri ve gösterişlidir. 96 model coralla ile 1700 km durmadan yol yaptım, uzun yollara çıkacaksan corolla:)

2006 focus dizel ile 5000 km yol yaptım geçen yaz hala da sorun yok daha sevise bile uğramadım.

Müdürümüz geçen hafta sattı 2007 model corolla yı henuz 22bin deydi, herseyi orjinaldi,

üzerinde omvl tüp vardı (1 ay once takılmıstı,1500 tl)28,500 e sattı.

bende corolla diyenlerdenim ama birbirine yakın iki arac bence.

Hocam gönlüne göre davran, gösteriş istiyosan focus, sağlamlık istiyosan corolla, tork istiyosan BMW :)

BBNET
Geri