Fliphtml5 İndirme Sorunu

Kodla Büyü
Ekli dosyayı görüntüle 79416

📘 FlipHTML5, PubHTML5 ve Z-Kitap PDF Creator

Bu araç, FlipHTML5, PubHTML5 gibi e-kitap platformlarındaki veya görsel tabanlı z-kitaplardaki içerikleri otomatik olarak indirip, tek bir PDF dosyası haline getirmenizi sağlar. Hem otomatik yapılandırılmış kitaplar için hem de manuel olarak görsellerle oluşturulmuş z-kitaplar için iki ayrı yöntem sunar.

🔧 İçerik​

• html5_downloader.bat → Ana menülü script dosyası
  • parse_config.ps1 → FlipHTML5 & PubHTML5 kitaplarının yapılandırma dosyasını çözümler
  • images/ → İndirilen tüm sayfa görselleri
  • temp/ → Geçici dosyalar (örneğin config.js)
  • pdf/output.pdf → Oluşturulan PDF çıktısı

📋 Gereksinimler​

• Windows PowerShell (varsayılan olarak Windows'ta bulunur)
  • ImageMagick (PDF dönüştürme için kullanılır — otomatik kurulum sağlanır)

🚀 Kullanım​

1️⃣ Arşivi indirip çıkarın​

HTML5 PDF Creator v3 isimli dosyayı indirin. Tüm .bat ve .ps1 dosyalarını aynı klasöre çıkarın.

2️⃣Açılan menü üzerinden 4 seçenekten birini seçin:​

1 - FlipHTML5 / PubHTML5 PDF Creator
2 - Manuel Z-Kitap PDF Creator
3 - ImageMagick Kurulumu
4 - Çıkış

📘 FlipHTML5 & PubHTML5 PDF Creator (Seçenek 1)​

🌐 Desteklenen URL Örnekleri:​

🔄 İşleyiş:​

• Script, girilen URL’yi otomatik olarak uygun formata çevirir (online.fliphtml5.com vs.).
  • Sayfa yapılandırmasını (config.js) indirir ve tüm görselleri çözümler.
  • Görseller images/ klasörüne indirilir ve output.pdf olarak birleştirilir.

📙 Manuel Z-Kitap PDF Creator (Seçenek 2)​

Herhangi bir görsel temelli Z-Kitap’tan sayfaları manuel olarak indirme imkanı sunar. (örn: ataekitap, aydindijital vb.)

📌 Gerekli Bilgiler:​

• Base URL: Sayfa numarasından önceki bağlantı kısmı
  • Format: jpg, png, webp gibi dosya uzantısı
  • Suffix: Sayfa numarasından sonra gelen sabit kısım (örn. ?240723105533)
  • Sayfa sayısı: Toplam sayfa adedi

🌐 Desteklenen URL Örnekleri:​

🔗 Örnek:​

Tam URL: https://www.ataekitap.com/.../files/mobile/1.jpg?240723105533
Base URL: https://www.ataekitap.com/.../files/mobile/
Format: jpg
Suffix: ?240723105533
Sayfa sayısı: 10

Yukarıdaki örneğe göre şu şekilde dosyalar indirilir:

1.jpg
2.jpg
...
10.jpg

Ardından otomatik olarak pdf/output.pdf oluşturulur.

⚙️ ImageMagick Kurulumu (Seçenek 3)​

Script, ImageMagick aracını otomatik indirip kurar.

✅ Kurulum sırasında mutlaka işaretlenmesi gereken seçenekler:​

• ✔ Add application directory to your system PATH
  • ✔ Install legacy utilities (e.g. identify)

Kurulumdan sonra cmd ekranında:

magick

komutu çalıştırıldığında ImageMagick bilgilerinin listelenmesi gerekir.

📁 Çıktılar​

• Tüm sayfalar images/ klasörüne indirilir ve pdf oluşturulduğunda silinir.
  • Oluşturulan PDF: pdf/ klasöründe verdiğiniz isimde ya da output_1, output_2 gibi isimlerle bulunur.

📝 Notlar​

• blob: formatlı veya Fernus gibi şifreli içerikler desteklenmez.
  • PDF dosyası optimize edilmeden oluşturulur, istenirse sonradan küçültülebilir.
  • Eğer bazı sayfalar indirilemezse sunucudan 403 veya 404 hatası alınmış olabilir.

❤️ Katkı ve Geliştirme​

İsterseniz düzenleyebilir, genişletebilir, başkalarıyla paylaşabilirsiniz.
Çok büyük emek var hocam. Çok teşekkürler.

Hocam bir de şunu farkettim. Son proje pdf çıktısında sayfa sıralarını yanlış kaydediyor. Kapak-8-9-10-...(sıralı)-17- 34 (son boş sayfa) - 18- 19- 20 ... - 27 - 1 - 28- 29-30-31-32-2-...(sıralı)-7 bvöyle kaydetmiş iki farklı kitap için denedim.

Hocam bir de şunu farkettim. Son proje pdf çıktısında sayfa sıralarını yanlış kaydediyor. Kapak-8-9-10-...(sıralı)-17- 34 (son boş sayfa) - 18- 19- 20 ... - 27 - 1 - 28- 29-30-31-32-2-...(sıralı)-7 bvöyle kaydetmiş iki farklı kitap için denedim.
Tekrar bakarım yarın artık. 2.si ile dener misiniz? Önce images klasörünü temizleyip denerseniz sorun olmaz gibime geliyor ama derinlemesine bakacağım tekrar.

• Beğen
Tepkiler: omd
Tekrar bakarım yarın artık. 2.si ile dener misiniz? Önce images klasörünü temizleyip denerseniz sorun olmaz gibime geliyor ama derinlemesine bakacağım tekrar.
Selamlar hocam. İmages klasöründe inen resimlerin sırasında bir hata yok. Ancak pdf dönüştürünce ikinci yazılım da aynı hata ile çeviriyor.

Pdf çıktısında sayfaları kontrol ettiniz mi? Sizde sıralama düzgün mü acaba?
Sorunu fixledim.
Yüklüyorum. v4 olarak kaydettim.

v4: HTML5 PDF Creator v4 son dosyadır. bir önceki özelliklerine ek olarak sıralı pdf kaydı problemi giderildi. 140 sayfadan fazlasını kaydetmeme sorunu giderildi. Manuel indirmeler için otomatik olarak baseURL, format, suffix kısımlarının ayrılması eklendi. Sadece kitap sayfasını girmek gerekecek. ImageMagick path ekli olup olmadığını bildiren kontrol eklendi. Bazı iyileştirmeler yapıldı. Eskiye dönük kodların kalıntıları pasif bırakıldı.

Son düzenleme:
  • Beğen
1751120107777.webp

Böyle uyarı verdi hocam bu dosyada.

false positive. Yine de sıkıntılı kod bloğunun neresini sorun algılıyorsa değiştiririm. Dosyaları çıkarıp virustotal atabilirsiniz. Kodlara bakarsanız zaten açık.
son eklenen dosyada pdf olusturma hatası veriyor resim olarak indirme yapıyor . Ancak ben manuel yapıyorum işimi yine de görüyor. Bilgi amaçlı yazdım .

Ekli dosyalar

• Ekran görüntüsü 2025-06-28 185756.webp
    Ekran görüntüsü 2025-06-28 185756.webp
    209.7 KB · Görüntüleme: 15
Script klasörünü indirilenlerde çalıştırdım. Klasör yolunda tr karakter vb. sorunu olabilir. Kontrol etmedim. Sizler de klasör yolunu basit bir yerden çalıştırıp dener misiniz? Sonuç ne olacak? Muhtemelen problem olmaz. İndirilenler olur, doğrudan d içinden olur, c içinden olur. Kontrol eder misiniz?

• Beğen
son eklenen dosyada pdf olusturma hatası veriyor resim olarak indirme yapıyor . Ancak ben manuel yapıyorum işimi yine de görüyor. Bilgi amaçlı yazdım .
Klasör yolunu kullanıcı dışıma alır mısınız hocam? Doğrudan c veya d iyi olur. Ya da aklımdaki b planı tam dosya yolu yerine images/1.jpg gibi resimleri aldırmak işi çözebilir. Bakacağım.

• Beğen
D: altına attım doğrudan. Sorunsuz yapıyor şimdi hocam. Eline sağlık.
Ufak bir kod düzeltmesi ile o sorunu da hallettim gibi görünüyor.
Tam yolu almadan filelist alıyor.
Fixlendi görünüyor bende.
Yüklüyorum.

v5: HTML5 PDF Creator v5 bir önceki özelliklerine ek olarak scriptin, Türkçe karakterli bir klasörde ise pdf oluştururken hata vermesi sorunu giderildi. Manuel oluşturmada eğer hatalı url girilmişse bilgi gösterir ve başa döner.

Son düzenleme:
BBNET
Geri