Flashtan çalışan win için iso dosyası aranıyor?

Kodla Büyü

Karani

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Merhaba sayın hocalarım. Acil durumlarda flashtan çalıştırabileceğim (Kimi zaman pardüs yerine de tahtada kullanabileceğim) bir flash ayarlamak istiyorum. @doganytu hocamın paylaştığı isosunu denedim (ekim 2025 isosu) denedim. Kurulacak harddis boyutundan dolayı (en az 120gb) hata veriyor. Önerebileceğiniz kendinizin deneyip kullandığı iso dosyasını paylaşabilir misiniz.

Hocam öncelikle istediğiniz özelliklerde bulmak oldukça zor olabiliyor bu yüzden eğer kendiniz bir şeyler yapmak isterseniz alttaki sayfayı inceleyin, belki kendi istediğiniz özelliklerde geniş kapsamlı bir iso kalıbı oluşturabilirsiniz.

Yok ben hazır olsun bi şekilde işimi görsün diğer işlemler için zamanım yok derseniz alttaki sayfayı inceleyin, programlar eski ama harddisk boyut derdi olmadan kurulum yapabilirsiniz.

Nasıl yaptınız?
* tahtaların ilk Windowslu halini imaj almıştım 8.1 onu kurdum
* sistemi usb üzerinden mint ile açtım, Mint içinde gparted aracı ile Windows diskini 50gb yaptım
* bu halinin clonezilla ile yedeğini aldım (efi bölümü ve Windows bölümü)
* Pardus kurdum
* tekrar usbden mint ile açtım, gpartedden 500 mb efi, 50gb Windows için alan ayarladım.
* clonezilla ile ilgili alanlara Windows yedeğini restorepart ile geri yükledim
* sonuç olarak grubda gözükmüyor ama açılışta boot menüye girerseniz (F7) orada gözüküyor.
* veya klavyeye gerek olmadan pardus içinden sonraki boot Windows olsun diye terminalden komut girebiliyorum

Bu şekilde yapınca liderahenk raporunda toplam disk alanı normalden 50gb az gözüküyor tabi, dikkatlerini çeker mi sorun olur mu bilmem. ama faz2lerin windows lisansları var sonuçta yasal bir sorun olacağını düşünmüyorum

ilksms
Geri