flashta balon patlatma?

Kodla Büyü

melanik

Seçkin Üye
Seçkin Üye
arkadaşlar hareket eden bi balonun mouse ile üzerine tıkladığımda patlamasını istiyorum.yardımcı olabilecek varsa sevinirim.

Balon patlama animasyonunu bir movie clip içerisine yerleştirin.ilk karesine STOP son karesine STOP kodu ekleyin
Sadece hit bölümü çizili olan bir buton oluşturun.
Balonu mclip ve butonu aynı movie clip içerisine yerleştirin.Balon mclip'e bir isim verin.
Butonun action bölümüne TELL TARGET(isim) ile balon patlama animasyonuna PLAY komutu ekleyin
Son mClip i sahneye koyun.
İşte oldu bitti.

Ekli dosyalar

• adsız2.JPG
    adsız2.JPG
    39.2 KB · Görüntüleme: 1,675
  • adsız1.JPG
    adsız1.JPG
    33.8 KB · Görüntüleme: 1,675
hocam tam istediğin şey bende mevcut. action script ile yapılmışı. şuan okuldayım eve gidince bakayım.

hocam buyur, grafikleri hazır buldum, kodları tamamen bana ait. bi problem olursa yardımcı olurum.

Ekli dosyalar

cs5 te yazdım programı, flash player 10 ister en düşük versiyon. sıkıntı ondan olabilir mi?
CS4 versiyonunu ekledim, bi de onu deneyin

Ekli dosyalar

biltek hocam senin anlattığın gibi de denedim olmuyo.arkadaşlar flash 8 e göre yapıyorum ben.ona göre yardımcı olursanız sevinirim.

hocam ne yaptın yaa, flash 8 üniversiteye başlamadan kullanıyorduk
hocam denetim masasında flash player var, ona tıklayınca bende
activeX sürüm: 11.1.102.62
Eklenti sürüm: 10.1.50.426
yazıyor.
swf dosyalarına çift tıklayınca da flash player da açabiliyor

hocam lütfen küçümsemeyelim.:roll:ben ünv teden önce flash bilmiyodum işte ne yaparsınız 8) bi kere okulda flash 8 kurulu. o yüzden flash8. sizin uyg.swf de açılıyo. ama balonlar patlamıyo. :D fla dada hata veriyo.yinede sağolun.

Hocam bilgisayarınızın sistem özellikleri yüksekse hemen cs5 kurun cs5 te bir çok yenilik var ve kullanımı çok daha kolay.

hocam, küçümseme anlamında algıladıysan özür dilerim. ben güncel sürüm kullanman için söylemiştim.
hasari hocama katılıyorum, bilgisayarınız iyi ise kesinlikle kurun cs5'i. hatta ilköğretimlere dağıtılan cs3 veya cs4 paketleride olabilir.

aslında cs4 var elimde onu kurabilirim.ancak yinede merak ettim bu uyglama flash8 de olmazmıki? :?:

hocam flash 8 i bilmiyorum ama bi ton kod yazarsın herhalde. action script kodlarsan çok daha kolay olduğunu göreceksin

BBNET
Geri