Arkadaşlar bilmediğiniz bi bilgisayara kendi flash disc imizi takınca ne var yok ne yok disc e üşüşüyor çok sinir bozucu bi mesele. 3-5 Gb lık flas disc ler için mesele değil ama büyük disc ler için gerçekten can sıkıcı bi durum (en azından benim canımı sıkıyor.)Piyasada bulunan USB Disk Security gibi yazılımlar belli bir noktaya kadar koruma sağlıyor.
Hatta bu programın Brontok virüsü karşısında hiç bir işe yaramıyor. Kaldıki bu programi veya benzerlerini, usb diskinizi taktığınız her bilgisayara yüklemeniz pek olanaklı ve pratik deği.
Öncelikle belirtmeliyim ki FAT veya FAT32 dosya sistemi üzerine yapılan çözümler hic bir zaman güvenli değildir. Bu yöntemlerden biri örnegin diskin root'u üzerinde autorun.inf dosyası oluşturup bu dosyayı sistem, gizli ve sadece okunabilir yapmak. Malesef bu yöntem kolaylıkla virüs tarafından etkisiz hale getirilebilir.
NTFS dosya sistemi ile USB diski virüslere karşı korumak:
Bu işleme başlamadan önce USB diskinizde bulunan tüm dataları bir yere yedekleyin. Format işlemi diskinizdeki tüm dosyaları silecektir.
1. Diskinizi NTFS olarak formatlayın.
2. Formatlama işlemi bitince USB diskinize Guvenli adiyla bir klasör açın. Yada gönlünüz ne isterse o adı verin (temiz, cillop vs

)
3. Bilgisayarım ikonunu iki kere tıklayın ve USB diskinizin özelliklerine girin.
4. Güvenlik sekmesini tıklayın. Güvenlik sekmesini göremiyorsanız basit dosya paylaşım özelliği açık demektir. Bunu kapatın.(Denetim Masasına gidip, Klasör Seçenekleri öğesine tıklayıp, Görünüm sekmesine geçip Basit Dosya Paylaşımını Kullan (önerilen)
Yazan yeri bulun.
Siz önerilmeyeni yapın
Yani onayını kaldırın.
İlgili klasörün bulunduğu kök NTFS dosya sisteminde olmalı ve de işletim sisteminiz (xp için söylüyorum) PROF. olmalı.)
5. USB diskinizin kök izinlerini yukarıda gördüğünüz gibi ayarlayın. Tamamı tıklayın.
6. Daha önceden oluşturduğunuz Guvenli klasörünü sağ tuşla tıklayın ve özelliklerine girin. Güvenlik sekmesini tıklayın.
7. Guvenli klasörünün ayarlarını yukarıdaki gibi ayarlayın. Tamam'ı tıklayın.
Bu şekilde USB diskin root alanına herhangi bir yazma erişiminin önüne geçebilirsiniz.
Dosyalarınızı artık Guvenli klasörünün altına kopyalayabilirsiniz.
Dilerseniz Guvenli klasor sayısını arttırabilirsiniz yada Guvenli klasoru ana klasor olarak kabul edip dosyalarınızı ve klasörlerinizi Guvenli klasoru altında oluşturabilirsiniz