Flash Cs 4 de kimsenin çözemediği sorun?

Kodla Büyü
Arkadaşalr bu flash cs 4 ü kullanan kimse yok mu?Bir soru var akıllarda ama çözen olmadı.Ben şirine resmini animasyon haline getirmek istiyorum bunun için de cs 4 kullanıyorum.Fakat önce katmanlara parçalamam gerkeiyormuş.Bitürlü yapamıyorum biri bana yardıme tsin lütfen.Bone aracını kullanmak için katmanalara parçlaamam şart mı şartsa bunu nasıl yapmam gerekiyor??

yanlış hatırlamıyorsam, "parçala" diye bir komut vardı... sağ tuşla çıkıyordu, menülerde de vardı.. piksel olarak görünene kadar parçala demeniz gerekiyor...

şu an okulda program olmadığı için bakamıyorum, ama siz bir bakın öyle bir komut var mı? bir ihtimal doğru hatırlıyor olabilirim...

hocam öyle bir komut var parçala(ctrl+b) önce bunu yapıp sonra da katmanlara ayır demek gerekiyor.Söz konusu resim olunca parçalamıyor.Fakat flashda bir yazı yazıp önce parçlaa sonra katmanalra ayır deyince harflerii tek tek layer haline getiriyor.Önemli olan resimi nasıl yapacağız?

şimdi anladım ne demek istediğinizi....

menü den bitmap a dönüştürüyorduk sanırım hocam... değiştir menüsüne bakıp, bitmap ile ilgili kısmınları bir deneyin... ifadeyi tam olarak hatırlayamıyorum ama oralardandı...

uzantısı .png olmayan bir resmi katmanlara ayıramazsınız bu programda diye biliyorum...

neyse hocam, bugün gripten midir bilmem algılama problemim var sanırım... bir türlü anlayamadım ne sormak istediğinizi.. inşallah halledersainiz, kolay gelsin...

söylediğinizi yapıyorum hocam.Şimdi farklı bir sorunumuz var bone aracı ile ayağını hareket etirdiğimizde görüntü yarım oluyor.mesela ayak ne kadar geriye gidiyorsa o oranda ayak yarım kalıyor?Bunu nasıl çözeriz?

1- Şiirine karakterini illustrator e , yok o ağır gelirse FW ye al
2- Katman ekleyerek ellerini, kollarını, yüzünü ,gözünü ,ağzını çiz.
Nek adar detaylı içerzen okadar rahat edersin.
3- katmanları grplandırki kafan karışmasın
4- katmanları mutlaka isimlerndi

sonra "firefox png" olarak kaydet
aç Flashı kütüphaneye ekle. Sonra istedğini oynat.
İlk defa böyle bir çalışma yapacaksan bir ara kafayı oynacak gibi olacaksın. O an mola ver :P

alpaygunes' Alıntı:
1- Şiirine karakterini illustrator e , yok o ağır gelirse FW ye al
2- Katman ekleyerek ellerini, kollarını, yüzünü ,gözünü ,ağzını çiz.
Nek adar detaylı içerzen okadar rahat edersin.
3- katmanları grplandırki kafan karışmasın
4- katmanları mutlaka isimlerndi

sonra "firefox png" olarak kaydet
aç Flashı kütüphaneye ekle. Sonra istedğini oynat.
İlk defa böyle bir çalışma yapacaksan bir ara kafayı oynacak gibi olacaksın. O an mola ver :P

hocam çok tşk ederim yardımınız için sizi ara ara rahatsız edebilirim :D

İhtiyacına uygunsa tabiki direk kullan
ama kollar bacaklar gözler ağızlar lazımsa sana ozman mecburen çizecekesin.

Mesaj yaz eğer müsaitsem kesin cevaplarım.
Kolay gelsin

Yapmak istediğinizi biraz kalite kaybına uğrasa da yardımcı program kullanmadan flash'ın Trace Bitmap özelliği ile yapabilirsiniz. Trace Bitmap (siz turkler nasil diyor bilmiyor ben :) ) elinizdeki resmi vektörel flash formatına çevirir. Bu sayede şirine'mizin gözü ağzı kulağı birbirinden ayrılmış olur. artık bunları kes yapıştır ile katmanlara dağıtabilirsiniz. İkinci resme dikkat ederseniz şirinenin saçına tıklıyorum ve sadece saçını seçebiliyorum artık. Umarım istediğiniz budur. Şu an elimde Flash 8 var ama CS4'te de çok farklı olacağını sanmıyorum. Kolay gelsin :wink:

Ekli dosyalar

• adsız.JPG
    adsız.JPG
    110.8 KB · Görüntüleme: 648
  • adsız2.JPG
    adsız2.JPG
    106.3 KB · Görüntüleme: 648
BBNET
Geri