Flash Bellekte problem!!!

Kodla Büyü

engin20020

Aktif Üye
Bir öğrencim flash belleğini getirdi. İçeriğini göremediğini ve format atamadığını söyledi. Denedik gerçektende öyle. Format sırasında Windows diski biçimlendiremiyor uyarısı veriyor. Disk yönetimini denedik yine aynı durum meydana geldi. raw dosya sistemi olmuş disk formatlanamıyor arkadaşlar. Bu problemi nasıl ortadan kaldırabiliriz...

raw olduysa bir ihtimal linux altında formatlayabilirsiniz yoksa ölmüştür o flashdisk

Bende de aynı soruni komut yoluyla bişeyler yaptım olmadı. flashı takıyorum bilgisayarım a girip açmaya çalıştığımda ekran donuyor. biçimlendirme sağ tık yapamıyorum disk yönetimi bile donuyor.swissknifev3 adlı programdan
http://download.cnet.com/CompuApps-Swis ... tag=button biçimlendirmeyi denedim olmadı ama boyutu görebildim 4gb tamamıda doluidi.
sonra http://www.fileden.com/files/2008/6/5/1 ... format.zip dosyasını indirdim (şu adresten http://www.pcteknik.net/donanim-amp-tek ... dirme.html) hpnin hazırladığı biçimlendirme aracı. bu program biçimlendirmeyi yaptı fat32 olarak. neyse bunada şükür dedim flash belleği açtımiçinde bir sürü dosya olduğu gibi duruyor. silmeye çalıştım silemedim. tekrar sağ tık biçimlendir dedim olmadı biçimlendirilemedi hatası verdi. şimdi silme programı arayacağım. ama en azından flash bellek açılabiliyor.ama tam çözmüş değilim bir fikri olan var mı? dracula kullandım oda dondu.

hocalarımında açıkladığı gibi linuxta deneyin,yada dosta komutları deneyerek yapın .
benim başıma bu olay nedense hep Kingstonda geliyor.
daha almam zaten ama.

kingstonlar çok problemli. özellikle de yeni çıkan mini flash diskler. 8 GB DT Mini Slim aldım. 1 ayda bozuldu. okumuyor bilgisayarlar. garantiye göndercem yarın. Bir arkadaşım daha almış, onunki de bozulmuş.

evet bende fark ettim en çok bozulma şeklide ön usb lerin toprak bağlantısının yanlış yapılması Kingston buna karşı bir koruma yapmamışmı bilmiyorum ama .
Bir diyotla gelen elektirik yönü seçilebilir engellenebilir.

Formatlamayı içinden çalışan bir dosya engelliyor olmasın. Windows için yazılan virüsler linuxta çalışamadığı için linux altında biçimlendirmek en mantıklısıdır.

Hocam linux kurmana gerek yok cdden çalışan versiyonları var ama linuxada gerek yok. Şu program oldukça güzel başlangıçta çalışan exeleri yakalıyor.
USB DiskSecurity mutlaka dene... :)

Ya hocam bu tir problemler Çok Can sıkıcı..Eğer Çözümünü Linüx dışı bir yolla bulursanız buraya dönünde :oops: bizde faydalanırız bari.. :)
Kolay gelsin..

Flash belleği bilgisayara takıp format atar gibi yapsak. Windows xp kurulum ekranında hdd ve flash disk çıkıyor ya orada D ENTER L ile silsek olmaz mı?

hakanotuken' Alıntı:
Flash belleği bilgisayara takıp format atar gibi yapsak. Windows xp kurulum ekranında hdd ve flash disk çıkıyor ya orada D ENTER L ile silsek olmaz mı?
Ben denedim olmadı hocam. bilinmeyen disk olarak gördüğü için silme işlemini yapamadı.

hakanotuken' Alıntı:

***Hocam üniversite ilk yıllarda flashlar pahalıydı .
1 gb belleğim vardı iyi para vermiştim.
dedim ikiye böleyim xp kurulum ekranınında olan flaşa oldu . 500 gördü gerisi görmedi.
garantiye yolladım sıfırı geldi. dahada o kısma hiç girmem.

suferi' Alıntı:
hakanotuken' Alıntı:

***Hocam üniversite ilk yıllarda flashlar pahalıydı .
1 gb belleğim vardı iyi para vermiştim.
dedim ikiye böleyim xp kurulum ekranınında olan flaşa oldu . 500 gördü gerisi görmedi.
garantiye yolladım sıfırı geldi. dahada o kısma hiç girmem.
Demek bu aşamada firmware zarar veriyor.

suferi' Alıntı:
firmware ? nasıl hocam . analamadım açıkcası.
Özeti şu: Donanımların içerisinde yer alan küçük yazılım. Anakattaki bios gibi düşünün mesela CD-Rom'da bir yazılım vardır, Hdd de de vardır diğer donanımlarda da işte bu yazılıma firmware deniyor. Donanımın kendisini tanıtması için üreticiler tarafından donanım birimlerine eklenir.

Şurdan bir bakın isterseniz.

bir de komple bozulsa anlayacağım. ne alaka ise RAW diye bir formata dönüşüyor dosya sistemi. :?: :?: :?:

hasari' Alıntı:
suferi' Alıntı:
firmware ? nasıl hocam . analamadım açıkcası.
Özeti şu: Donanımların içerisinde yer alan küçük yazılım. Anakattaki bios gibi düşünün mesela CD-Rom'da bir yazılım vardır, Hdd de de vardır diğer donanımlarda da işte bu yazılıma firmware deniyor. Donanımın kendisini tanıtması için üreticiler tarafından donanım birimlerine eklenir.

Şurdan bir bakın isterseniz.

tamam hocam anlaşılmıştır.

hasari' Alıntı:
Hocam linux kurmana gerek yok cdden çalışan versiyonları var ama linuxada gerek yok. Şu program oldukça güzel başlangıçta çalışan exeleri yakalıyor.
USB DiskSecurity mutlaka dene... :)

programın full versiyonunu kurdum denedim hocam olmadı biçimlendirme yapılamıyor linux u deneyeyim birde

BBNET
Geri