Flash belleği Harddisk olarak kullanabilme ?

Kodla Büyü

bilişim21

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Mesajlar
264
Arkadaşlar flash bellegimi dahili harddisk gibi windows işletim sistemini yükleyerek kullanabilirmiyim ? Daha önceden böyle bir şekilde kullanan yapan var mı acaba ?

Flashı nfts şeklinde biçimlendirdim . Sistem yüklerken yine de flashı görmüyor.
 
İşletim sistemini o şekilde doğrudan flash belleğe yükleyemezsiniz.
Bahsettiğiniz işlem LIVE denilen işletim sistemleriyle yapılabilir. Ancak yine de dahili sabit disk gibi işlem yapamayacağınız gibi performans da alamazsınız.
 
Biraz araştırmalarımdan sonra wintousb programı ile flash bellege win7 starter ve home basic kurabildim. Bilgisayarın açılışı gayet hızlı , mouse hareket etmede hiçbir sıkıntı yok ancak herhangi bir dosya klasör tıklamasında sayfa yenileme vb işlemlerde takılmalar meydana geliyor.
Bu gibi programlar win7 win8 win10 gibi sistemleri kurabilmekte. Ancak windows xp programının içerisnde install.win dosyasının olmamasından kaynaklı Windows xp kuramaaktadır. Benimde son carem flasha xp kurmak olacak .

Flash bellege xp kurmam için bir çözüm bilen varmı acaba live istemiyorum işime yaramıyor.

Arkadaşlar boot etme degil flash bellge win xp kurup harddisk yerine flash bellek kullanacagım .

GÜNCEL
 
Re: Ynt: Flash belleği Harddisk olarak kullanabilme ?

Abisi, dediğin olay gayet de mümkün ve çokta güzel yapılır.
Zaten raspberry pi sistemide, external sd kartı harddisk olarak kullanarak çalışıyor.
Ancak senin de bildiğin gibi En azından bir Windows 7 yüklemek için min 50 gigabyte bir alana ihtiyacın olacak. Buda sana 64 Gigabyte lık usb3.0 flash bellek anlamına gelir Ayrıca çok hızlı olmalı bu flash bellek ve güzel markalardan seçmelisin.Yani çok aşırı hızlı olacak ve kapasiteli olacak.
Başarılar
 
Sayın hocam, wintousb programının da yaptığı live işletim sistemi oluşturmaktır. Dolayısıyla usb'de çalışan miniXP tarzı bir live XP bulup, kullanmanızı tavsiye ederim.
 
Yakup hocam bu konuda aynı fikirde degilim. Win7 live 300 mb ve hirende ki mini xp gibi veri kurtarma pek fazla kullanışlı olmayan progrm yuklemeye izin vermeyen bir sistem açılıyor.

Wintousb ile 8 gb a yakın tüm işlevselligi ile işletim sistemini flasha yukluyor . Her şeyi ile harddiske kurulu işletim sistemi gibi.

Benim amacım okulda arızalanan harddisk yerine flash kullanarak derse katmak olacak. Live cdlerin hiçbirine program yuklenmiyor sadece kırpırmış bir şekilde geliyor. Office programlarıda yuklenmiyor. Dosya şeklinde dahi office i açmaya izin vermiyor
 
Geri
Üst