Kurs olarak halk eğitim bünyesinde robotik ya da temel kodlama kursları var hocam, onlardan birine e yaygin üzerinden usta öğretici başvurusunda bulunup kendi okulunuzda bu kapsamda kurs açabilirsiniz.bizim okul daha önce katılmış ama benim pek bir fikrim yok.beni yönlendirebilirseniz sevinirim.kurs açıp öğrencileri eğitelim diyor. kurs için plan ve faydalanabileceğim diğer kaynakları önerirseniz sevinirim.
Daha önce 2 kere FLL danışmanı, son 2 senedir de WRO danışmanı olarak cevap vereyim.Ben de birkaç soru sorayım.
1-FLL için o yılki temada kullanılacak Lego setlerini yarışma komitesi mi karşılıyor yoksa biz mi alıyoruz?
2-Konaklama, ulaşım, ve eğer yarışma yurtdışında düzenlenecek ise vize ile pasaport işlemleri vb gibi harcamaların hepsini biz mi karşılıyoruz?
Kurs olarak halk eğitim bünyesinde robotik ya da temel kodlama kursları var hocam, onlardan birine e yaygin üzerinden usta öğretici başvurusunda bulunup kendi okulunuzda bu kapsamda kurs açabilirsiniz.
Elinizde hangi imkanlar var bilmiyorum, mevcut imkanlarınıza uyarlayarak kursu işleyebilir ve öğrencileri yetiştirebilirsiniz.
Önceki senelerin videoları youtube da bolca var, ayrıca FLL bu yılki temasıyla ilgili de birçok yabancı takımın çalışmaları internette bulunabiliyor.
Bunları araştırıp inceleyip ilerleyebilirsiniz.
Hangi ildesiniz bilmiyorum ama mesela İzmir'in robokod bünyesinde İl Milli Eğitim olarak destekleri var, gruplarda tecrübelilerle iş birlikleri vs ile destek alınabiliyor. Farklı bir ildeyseniz bir soruşturabilirsiniz belki başka şehirlerde de benzer çalışmalar vardır.
FLL'ye katılacaksanız 19 Eylül günü kayıt başvuruları açıldı. Kontenjanları doldu mu bilmiyorum. Belirli illerde yapılıyor turnuvalar. Katılmak isteyeceğiniz ile göre kontenjan durumlarını sormanız lazım. Takımda 4-10 arası öğrenci olabiliyor. Tek set yeterli olmayacaktır. Özellikle FLL için. En azından eklenti paketi de almanız gerekecektir. Geçen sene 7.000 ₺ civarıydı sanırım. Her şeyin fiyatı anlık değiştiği için bugün kaç lira tahmin bile edemiyorum. Ayrıca turnuvadaki görev nesneleri ve matını almanız gerekecektir. Fiyatı bu seneki katılım şartnamesinde yazan bilgiye göre KDV dahil 24.000 ₺ imiş.mesela bu sen ekatılsak ne kadarlık bir harcama yapmamız lazım lego set için elimde 51515 temel set var bu olurmu buna ek almam gereken syeler nedir ve ne kadar tutar
FLL'ye katılacaksınız kategori ayrımı orada yok hocam. Orada hem proje yapıyorsunuz, sunum gerçekleştiriyorsunuz, robot yarışı yapıyorsunuz. WRO yani Dünya Robot Olimpiyatlarına katılacaksanız orada kategoriler var. Evet ben de size RoboMission (Kurallı Klasman) öneririm. Yani robot yarışı olan kısmıçok teşekkür ederim hocam cevabınız için. aslında sponsorumuz var bir iş adamı daha önce de destek olmuş.yarışmaya katılmış deneyimli öğrencimiz de var birkaç tane. planlama kısmında dediğiniz gibi halk eğitim kurslarına bakayım. okul bünyesinde bir kurs açabiliyor muyuz bilmiyorum. sanırım yarışmada kategoriler var. sadece robotların yarıştığı kategoriyi tavsiye eden oldu, siz ne dersiniz? ilk deneme için hangi kategori uygundur
WRO'ya katılacaksanız o biraz daha uygun olur. 2-3 öğrenci aralığında takım oluşturuluyor. Başvuruları bir kaç ay sonra başlar. Katılacak takım sayısı FLL'ye göre çok sınırlıdır. Çünkü bölge veya il ayrımı yapılmadan ulusal olarak tek tarihte sadece İzmir'de yapılır. Geçen sene sadece mat ücreti 4200 ₺ idi. Mat üzerinde kullanılacak görev nesnelerini göndermiyorlar. Onları kendi imkanlarınızla oluşturuyorsunuz. Şu setler kullanılıyor ;mesela bu sen ekatılsak ne kadarlık bir harcama yapmamız lazım lego set için elimde 51515 temel set var bu olurmu buna ek almam gereken syeler nedir ve ne kadar tutar
FLL de her sene kategoriler belirlenip duyuruluyor zaten kendi sitesinden takip edebilirsiniz.çok teşekkür ederim hocam cevabınız için. aslında sponsorumuz var bir iş adamı daha önce de destek olmuş.yarışmaya katılmış deneyimli öğrencimiz de var birkaç tane. planlama kısmında dediğiniz gibi halk eğitim kurslarına bakayım. okul bünyesinde bir kurs açabiliyor muyuz bilmiyorum. sanırım yarışmada kategoriler var. sadece robotların yarıştığı kategoriyi tavsiye eden oldu, siz ne dersiniz? ilk deneme için hangi kategori uygundur
1- Masa zorunlu değil ama robot görevlerini yaparken kenarlardan da yardım alınabildiği durumlar olabiliyor. Çalışırken o duvarların olması faydanıza olacaktır.Merhaba arkadaşlar
Bu sene biz de bu yarışmaya katılmak istiyoruz. Yarışmanın mantığı anladığım kadarıyla öğrencilerin eğlenmesi üzerine kurulmuş. Robot yarışması için tecrübeli arkadaşlara sormak istediğim birkaç soru var. Cevaplayabilirseniz sevinirim.
1. Yarışma için bir oyun masası gerekiyor sanırım. Şartnamede ölçüler verilmiş. Bu masayı bizim mi kurmamız lazım?
2. Yarışma masadaki bir mat üzerinde yapılıyor. Bu matı nasıl temin edeceğiz?
3. Görevleri gerçekleştirip puan alınıyormuş. Bu her bir görevi yapacak tek bir robot mu tasarlayacağız?
4. Görev bölmelerinde bulunan Lego parçalarından oluşan gövdeler belli mi yoksa yarışma günü mü belirleniyor?
5. Bütün kodlamaları yarışma günü hazırlayıp mı yüklemesini yapacağız?
6. Yarışma için FLL Challenge Turnuva Paketi yeterli olur mu?
7. Ayrıca sunum yaparken de bir robot yapmamız gerekiyor mu?
Kusura bakmayın ilk defa katılacağım için biraz fazla oldu. Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
1- isterseniz neyden satın alırsınız isterseniz bir marangozackestirip kendiniz kurarsınız. Masayerine yere de kurulum yapabilirsiniz ( ince sunta vs.)Merhaba arkadaşlar
Bu sene biz de bu yarışmaya katılmak istiyoruz. Yarışmanın mantığı anladığım kadarıyla öğrencilerin eğlenmesi üzerine kurulmuş. Robot yarışması için tecrübeli arkadaşlara sormak istediğim birkaç soru var. Cevaplayabilirseniz sevinirim.
1. Yarışma için bir oyun masası gerekiyor sanırım. Şartnamede ölçüler verilmiş. Bu masayı bizim mi kurmamız lazım?
3. Görevleri gerçekleştirip puan alınıyormuş. Bu her bir görevi yapacak tek bir robot mu tasarlayacağız?
4. Görev bölmelerinde bulunan Lego parçalarından oluşan gövdeler belli mi yoksa yarışma günü mü belirleniyor?
Kusura bakmayın ilk defa katılacağım için biraz fazla oldu. Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
Merhaba hocam,Merhaba arkadaşlar
Kayıtlar 19 Eylül tarihinde başladı diye biliyorum hocam. Hala devam ediyor olmalı.FLL lise için başvurular dolmadı değil mi ya geçti diyen oldu da
hangi platform üzerinde ilerleyeceğinize bağlı, legonun kendi blok tabanlı program geliştirme ortamını kullanabilirsiniz ya da python ile yazabilirsinizkodlama için kullandığımız program hangisi acaba
22bin hocam mat için doğru malesef, ilk başvuruda da 900tl harcanıyordu sanırımYarışma için herhangi bir kayıt ücreti var mı? Bu sene için 24 bin TL'lik bir kayıt ücreti var diye duydum. Bu bilgi doğru mu?
Bir mat 22 bin lira mı22bin hocam mat için doğru malesef, ilk başvuruda da 900tl harcanıyordu sanırım