Fiorino tipi araç almayı düşünüyorum. Önerileriniz nelerdir?

Kodla Büyü

izmitlii

Seçkin Üye
Seçkin Üye
arkadaşlar arabamı sattım. 25 bin lira bütçem var. fiorino nemo tipi arabalara bakıyorum. ne dersiniz? az yaktığı için ve bagaj büyük olduğu için düşünüyorum.

hız sınırı meselesini tam anlamadım. bazısı hususi oto bazısı kamyonet oluyormuş. vergileri çok sanırım. bu arabalar hakkındaki düşüncelerinizi paylaşırsanız sevinirim.

O kadar paran varsa bagajı geniş bir otomobil almanı tavsiye ederim. Sürüşü ve koltukları hiç rahat değil. Çok yoruyor insanı.

hocam sende mazda3 vardı değilmi yanlış mı hatırlıyorum. geçen bende babama demiştim aslında kibar görünüyor dizelini alacaksın bie bagaj ve iç genişlik lazım diye bende astra var bagajı yetmiyorda. temizini bulup binilebilecek bir araç bence

evet hocam mazda 3 vardı. 3 saatte satıldı araba :) 2004 modeldi. hem biraz model yükseltiyim hem de bagajı geniş olmasına rağmen yetmiyordu. artık değiştirme vaktim geldi diye düşündüm. bunlara bakıyorum 1.3 multijet dizel modellerine bakıyorum. mazda 3 deki konforu bulamam tabi

inegöldeydin değilmi hocam senin araba çok yakışıklıydı ya şimdi sen nasıl beğencen bu arabaları. uygun fiyata sattın herhalde.

evrim0626' Alıntı:
inegöldeydin değilmi hocam senin araba çok yakışıklıydı ya şimdi sen nasıl beğencen bu arabaları. uygun fiyata sattın herhalde.

evet hocam. 22700 e sattım. çok güzeldi arabam ama dediğim gibi yetmiyordu artık. ve 9 yaşına gelmişti. sıfır bir araba alana kadar böyle gidecem artık :)

Citroen Nemo,Fiat Fiorino benzeri araçlar günümüz lüks denebilecek otomobilleri aratmayacak donanımlara sahip.

Bu tür araçları otomobillerden ayıran eksi tarafları ;

*Hız sınırı ( 90 km/h )
*Vergi sistemi ( Birçok araca göre daha yüksek vergi ) - https://intvd.gib.gov.tr/internetvd/index.jsp
*Muayene periyodları ( Her Sene )
*Egzoz emisyon ölçüm periyodları

izmitlii' Alıntı:
evrim0626' Alıntı:

evet hocam. 22700 e sattım. çok güzeldi arabam ama dediğim gibi yetmiyordu artık. ve 9 yaşına gelmişti. sıfır bir araba alana kadar böyle gidecem artık :)

Hocam sizin gibi satıcılar pek yok piyasada. İnsanlar ederinin çok üstünde fiyatlar çekiyorlar, sizinkinin sahibindendeki fiyatı 24-25 den aşağı değildir...

Valla ben size max 2 sene veriyorum yine C-D snıfı bir araca geçersiniz hocam...
Bu araçlardan alacaksam hocam 2.el değil zaten sıfırı 29binden başlıyor idarelikte olsa sıfırından alırdım..
Fiorino 1.3 - 75 bg
Pejo bipper 1.4 - 70bg
citrone nemo 1.4 - 70 bg bunların 3 ü de hocam 29-30 bin civarı. Zaten pejo ve citroen aynı araba sayılır.. Düşük motorda vergisi ucuz olduğu için fiorino öne çıkıyor...

kango 1.5 85bg 33bin
berlingo combi 1.6 75 bg 34 bin
partner tepe 1.6 95bg 35 bin
orgin 1.6. 90bg 33 bin
Eğer ticari değilde hususiye bakayım dersen hocam fiorine panoroma var hususi geçiyor, hız sınırı filan otomobille aynı o da 38 bin ama bu farkı vermeye değmez bence...

Ben bunlardan fiorino ile uzun yol yaptım 2bin km kadar kullandım, kısa süreli partner ve kangoo kullandım, partner en çok hoşuma gideniydi fakat performansta motor ve beygir farklıları da zaten ortada...

teşekkürler hocam. ben mazda 3 ü aldığımda 21.5 tu fiyatı. sahibinden de 25-26 istiyorlar ama sadece istiyorlar. benim kafamdaki fiyatım ederim 22,5-23 civarıydı o fiyata da verdim.

satmamın nedenlerini saydım. ama görüntüsü ve donanımı itibari ile şu an caddelerde görebileceğiniz en iyi arabalardan biridir mazda 3.

fiorinoya bakıyorum çünkü bagajı yetmedi. gittiğim yerler mazda 3 e uygun değildi ve de insan belli bir süre sonra yenilik istiyor. bir de bu klasmana bakayım. şehirler arası yolculuklarımda yüküm çok oluyor. pikniğe falan da çok gidiyoruz. dolayısıyla ekonomik 23-24 binliralık bir araç bakıyorum.

fiorino kullananlar görüşlerini belirtirlerse sewinirim.

Biraz daha çıkabilirsen Caddy tavsiye ederim hocam. Konfor da olarak binek aracı aratmaz.

mazda satıp fiorino mu alacan.... :|

mesele bagaj meselesi ama sen yine de fiorino alma..
kullandım ve hiç hazetmedim....
o grupta ford transit connect ya da vw kedi al :)

izmitlii' Alıntı:
arkadaşlar arabamı sattım. 25 bin lira bütçem var. fiorino nemo tipi arabalara bakıyorum. ne dersiniz? az yaktığı için ve bagaj büyük olduğu için düşünüyorum.

hız sınırı meselesini tam anlamadım. bazısı hususi oto bazısı kamyonet oluyormuş. vergileri çok sanırım. bu arabalar hakkındaki düşüncelerinizi paylaşırsanız sevinirim.
Hocam hız sınırını dert etme aldıktan sonra emniyete hususi olarak kullancağım diye dilekçe veriyor muşsun ondan sonra normal kullanmaya devam . Yalnız bu durumda yük taşıyamıyor muşsun.

"attan inip eşşeğe binilir mi" hocam :) O araçların en iyisi motor yönünden fiorino 1.3 75bg ve 90 bg seçenekleri var nemo ve bipper 1,4 motor 65 bg kasalar aynı minivan deniyor bunlara ama kesinlikle arabanın yerini tutmaz üçününde konforu berbat hele uzun yolda.

lafım meclisten dışarı ama bende fiorino kullananları hiç sevmem.
çünkü genellikle fiorinoları serseri tipli çift kişilikli karaktersiz kişiliği oturmamış insanlar beğeniyorlar ve kullanıyorlar.
çevremde 3 kişide var üçüde birbirinin burnundan düşmüş sanki. aralarında hiç bir akrabalık yok araçları kullananların ama
yukarıda saydığım özellikleri ortak.

bu arada hocam geniş bagaj çok piknik diyorsan insigna vectra octava pasat jetta türü bir araç tavsiye ederm

o tarz alacaksan verso tarzı bir araç al hocam. hem vergiden kurtarırsın hem de hersene muayeneden. ille de o tarz alacam dersen fiorinonun bir tek motoru var geri kalanı sıfır... caddy al bari en azından vw kalitesi...

hipopotam' Alıntı:
çünkü genellikle fiorinoları serseri tipli çift kişilikli karaktersiz kişiliği oturmamış insanlar beğeniyorlar ve kullanıyorlar.
çevremde 3 kişide var üçüde birbirinin burnundan düşmüş sanki. aralarında hiç bir akrabalık yok araçları kullananların ama

bu arada hocam geniş bagaj çok piknik diyorsan insigna vectra octava pasat jetta türü bir araç tavsiye ederm

bende yok ama bu nasıl bir genellemedir hocam, hiç böylesini görmemiştim, 3 kişiye bakarak 10000 e yakın kişiyi genellemek tebrik ederim.

arkadaşım bence bu aracı tercih etmek için bi sebep göremiyorum.
Bagaj dersen sanıldığı kadar büyük deil. C segment sedan bir araçtan daha kullanışsız. Çünkü yükleme dikine olduğu için çok fazla avantajı yok.
Konfor dersen bence toros kalitesinde. uzun yolda arka koltukta gitmek imkansız çok hoplatıyor.
Donanım dersen Abs ve Klima zaten o model bütün araçlarda standart artı bi donanım yok.
Yakıt dersen ideal gibi görünsede corolla d4d dizel araçtan fazla. Ortalama Yakıtı 5litre/100km. Corolla 4.5 civarında.
bunları neye dayanayarak söylüyorum dersen. Babamın Citroen Nemo var. 2 hafta önce 2500 km yol yaptık. Ayrıca bende Corolla sedan d4d vardı.
Deneyimlerim bu şekilde karar senin. Bence otomobil keyfini vermeyecek bi araç.

hipopotam' Alıntı:

ben bu genellemeyi şahin ve doğan için yapardım. fiorinonun kullanıcı profillerinden bir kısmı senin dediğin gibi olabilir ama genelde ticari ve ailleler kullanıyor görüşündeyim.

şu an seat leon kullanıcıları da benim gözümde biraz daha paralı magandalar.

xasi05x' Alıntı:
arkadaşım bence bu aracı tercih etmek için bi sebep göremiyorum.
Bagaj dersen sanıldığı kadar büyük deil. C segment sedan bir araçtan daha kullanışsız. Çünkü yükleme dikine olduğu için çok fazla avantajı yok.
Konfor dersen bence toros kalitesinde. uzun yolda arka koltukta gitmek imkansız çok hoplatıyor.
Donanım dersen Abs ve Klima zaten o model bütün araçlarda standart artı bi donanım yok.
Yakıt dersen ideal gibi görünsede corolla d4d dizel araçtan fazla. Ortalama Yakıtı 5litre/100km. Corolla 4.5 civarında.
bunları neye dayanayarak söylüyorum dersen. Babamın Citroen Nemo var. 2 hafta önce 2500 km yol yaptık. Ayrıca bende Corolla sedan d4d vardı.
Deneyimlerim bu şekilde karar senin. Bence otomobil keyfini vermeyecek bi araç.

hocam ben de almak isterim corollo dizel ama maddi imkanlarım belli.

az kullanılmış, yakıtı az bagajı geniş araç kriterime bu uyuyor.

yoksa kim ister mazda 3 ten inip fiorinoya binmeyi.

Her sene Muayene yaptırmaya, 1. köprüden geçmemeye, en önemlisi uzun yolda 93ün üzerindeki hız için 260 TL ceza yemeye hazırsan, Al.

skipper_forum' Alıntı:
Her sene Muayene yaptırmaya, 1. köprüden geçmemeye, en önemlisi uzun yolda 93ün üzerindeki hız için 260 TL ceza yemeye hazırsan, Al.
bu tür araçlar önceden kamyonet olarak geçiyordu ve hız sınırı dediğin gibiydi. artık panelvan olarak değiştirdiler ve hız sınırı bölünmüşlerde 100, otoyollarda 110 olarak değiştirildi. ama her sene muayene olayı hala var sanırım o bir sıkıntı.

benim bu tür araçlar için fikrim ise olumsuz. ne konforlu bir arabaya bindiğini anlıyorsun, ne jip gibi güvenliğim rahatım var diyebiliyorsun. ticari amaçla kullanmadıktan veya bagajı sürekli lazım olmadıktan sonra hiçbir işe yaramayacak araç tipleri. bi de eşin dostun her eşya taşımasında ister, versen bir dert vermesen bir dert :lol:

BBNET
Geri