Fiber bağlantı ip problemi

Kodla Büyü

hacounter

Aktif Üye
Okulumuzda fatih projesi kapmasında fiber bağlantı var.
yazıcıyı daha önce ağdan kullanıyorduk. Şimdi ip ler otomatik dağıtılıyor müdahale edemiyoruz.
Bilgisayar hangi ip yi aldıysa o gruptan yazıcıyada ip verip sabitleyince yazıcı ağda görünüyor.

Fakat sistem bazı bilgisayarlara 192.168.15. ... gibi ip verirken bazılarına 192.168.95. .... gibi ip veriyor.
Böyle olunca da yazıcıya hangi gruptan ip verdiysek sadece o bilgisayarlar görüyor.

Bu farklı grup ipleri aynı ağ bağlantısına ekleyebiliyor muyuz?
Farklı ağlardan yazıcıyı görmek için yazıcıyı nasıl ayarlayabilirim?

şimdiden teşekkürler

Hocam yazıcı kıtlığı mı var fiber internetli okulda. :) Hocam aynı yerden nasıl farklı ip çıkışı veriyor. Bazıları kablodan bazılar kablosuzdan mı bağlanıyor. Eski meb hattı duruyo mu

Hepsi fiberden kablolu bağlı.
Okulda aktif kulanılan tek fotokopi makinası var Fatih projesi kapsamında gelen. Yazıcı derken onu kastetmiştim.

hocam okulunuzda 3 grup IP olması gerekli. hangi IP grubunda bağlı olursa olsun, tüm cihazlar birbirlerini görürler. Ağ Bağlantılarına tıkladığınızda sadece kendi grubundaki cihazlar gözükür fakat ip adresini yazarsanız, o cihaza eriştiğinizi görürsünüz. Sizin yapmanız gereken, denetim masasından yazıcı ekle deyip, yazıcı ip sini el ile vermek...

kargasa1982' Alıntı:
hocam okulunuzda 3 grup IP olması gerekli. hangi IP grubunda bağlı olursa olsun, tüm cihazlar birbirlerini görürler. Ağ Bağlantılarına tıkladığınızda sadece kendi grubundaki cihazlar gözükür fakat ip adresini yazarsanız, o cihaza eriştiğinizi görürsünüz. Sizin yapmanız gereken, denetim masasından yazıcı ekle deyip, yazıcı ip sini el ile vermek...
hocam yazıcıyı ip adresi yazarak eklemek istedim görmedi
yazının ip grubunda olan bilgisayardan yazıcın ip sini yazınca yazıcıya bağlanıyor.
ama diğer grupda bağlanmıyor. :(

Hocam konunuzu okuduktan ve cevap yazdıktan sonra gidip kendim de denedim, hiç bir sorun olmadan çalışıyor. Bizdeki yazıcı Kyocera fs-cm8520 olması gerekli. Yazıcı üzerinde bağlı olduğu prize ait ip adresi verdim. Daha sonra her 3 gruptan da yazıcıyı tanıttım ve deneme sayfalarını aldım. Hiç bir sorun yok. Yazıcıyı program otomatik olarak bulmuyor zaten farklı gruplarda, onun için kendiniz elle yazıcının ip sini vermek zorundasınız.

kargasa1982' Alıntı:
Hocam konunuzu okuduktan ve cevap yazdıktan sonra gidip kendim de denedim, hiç bir sorun olmadan çalışıyor. Bizdeki yazıcı Kyocera fs-cm8520 olması gerekli. Yazıcı üzerinde bağlı olduğu prize ait ip adresi verdim. Daha sonra her 3 gruptan da yazıcıyı tanıttım ve deneme sayfalarını aldım. Hiç bir sorun yok. Yazıcıyı program otomatik olarak bulmuyor zaten farklı gruplarda, onun için kendiniz elle yazıcının ip sini vermek zorundasınız.
Daha önce de ağa öyle bağlıydı elle ip veriyorduk.
Aynı şekilde deniyorum olmuyor.
Sadece bizde olan bir sorun mu anlamadım.
Yine de vakit ayırdığınız için teşekkürler

hacounter' Alıntı:
Okulumuzda fatih projesi kapmasında fiber bağlantı var.
yazıcıyı daha önce ağdan kullanıyorduk. Şimdi ip ler otomatik dağıtılıyor müdahale edemiyoruz.
Bilgisayar hangi ip yi aldıysa o gruptan yazıcıyada ip verip sabitleyince yazıcı ağda görünüyor.

Fakat sistem bazı bilgisayarlara 192.168.15. ... gibi ip verirken bazılarına 192.168.95. .... gibi ip veriyor.
Böyle olunca da yazıcıya hangi gruptan ip verdiysek sadece o bilgisayarlar görüyor.

Bu farklı grup ipleri aynı ağ bağlantısına ekleyebiliyor muyuz?
Farklı ağlardan yazıcıyı görmek için yazıcıyı nasıl ayarlayabilirim?

şimdiden teşekkürler
Hocam aynı sorun bizdede vardı. Biz sorunu şöyle çözdük. Fatih projesi kapsamında gönderilen fotokopi cihazının ayarlarında DHCP ayarı kapalıydı, onu etkin yaptık. Fotokopi cihazını yeniden başlattığımızda Ağ da cihazı gördük. Şimdi problemsiz bir şekilde çıktı alabiliyoruz.

teşekkür ederim arkadaşlar oldu.
mantığını anlamasam da.
önce dhcp yi açtım.
sabitlediğimiz ip yi değiştirdi başka bir ip aldı.
olmuyor diye
tekrar eski ip sini tanımladım.
dhpc yi kapattım.
düzeldi.
bu arada servis kesinlikle olmayacağını farklı ağlardan göremeyeceğini idda etti. :D

Yaşadığım bir sıkıntıyı paylaşayım,muhtemelen ilerde sizlerde karşılaşabilirsiniz.
Meb Fatih Fiber kullanan bir okulda çalışıyorum. Dünden beri kablosuz da internet vardı(F@tih, f@tih) fakat, kablolularda internet yoktu, ip alamıyordu. Arıza bildirimini 444 45 64 nolu telefondan açıldıktan sonra direk 632 yi tuşlayıp müşteri hizmetlerine ulaşın. burada ısrarla fatih projesi fiber kullandığınızı belirtin :) arıza kaydınız oluşturuluyor. fakat maalesef dönmeleri 1 günü aldı. . Yetkili firma uzaktan, ip sistemini değiştiriyor. yani önceden 192.168.95 ten alan makineler, 192.168.7... almaya başlıyor. Sanırım ilk sistemde (95 li) sıkıntılar varmış. Bilginiz olsun, selamlar, kolay gelsin....

kargasa1982' Alıntı:
Bu grupların ip noları yazılı olduğu bir yer var mı?

BBNET
Geri