Fiber İnternet İlk Fatura

Kodla Büyü

murathan21

Seçkin Üye
Seçkin Üye
fiber in ilk faturası geldi gözlerime inanamadım sizlere de fatura böyle mi geldi?

Ekli dosyalar

• IMG_20150528_111716.jpg
    IMG_20150528_111716.jpg
    82.1 KB · Görüntüleme: 4,905
:o
100 mb bronz tarifesi de neymiş kotayı aşmışsın diye şaka yapmak isterdim ama bana gelse diye düşündüm vazgeçtim, büyük ihtimal ağır günaha girmiştim onu görünce

Hocam bu ne böyle datacenterınız mı var. Allah yardım etsin muhtemelen adli yol görünecektir size. Bu arada sözleşmeniz varsa onu da ekleyiniz. Kota geçtiğiniz zamanda bunun bir limit ücreti olup daha fazlasını ödemiyorsunuz. Örnek verecek olursak 80 TL'lik paket almışsınız kota geçildiğinde en fazla 150 TL fatura çıkar gibi.

hocam hiç bir faturayı ödemeyin ...
ttnet ile okul olarak özel bir sözleşme yapmadıysanız ödemeyin.
bu konuda il koordinatörünün bilgi vermiş olması lazım. okullar ttnet ile fiber internet vpn için sözleşme imzalamasın. fatura ödemesin.

Tarifeyi bilmiyorum ama fatura iki aylık görünüyor.

Bronz tarife buysa altın tarifeyi düşünemiyorum.

murathan21' Alıntı:
fiber in ilk faturası geldi gözlerime inanamadım sizlere de fatura böyle mi geldi?
Hocam siz TTnet ile sözleşme imzalamış mıydınız? Bizde de fiber bağlantı yapıldı ama sadece altyapı işini yapan şirketin belgesine imza attık. Lakin ttnet ile sözleşme imzalamadık..

murathan21' Alıntı:

Hocam size az gelmiş!! Bize 14 bin küsür geldi. Yaklaşık 12000 tl indirim yapmışlar. Ödenecek tutar olarak 2526 TL demişler. Biz de bu durumu MEB'e bildirdik ve onlarda "ÖDEMEYİN" dediler... Yalnız şu ilginç bizim de 100 Megabit fiber internetimiz var. Bizim fatura bayağı bir abartılı. Neden bu kadar fiyat farkı var?? 14000 TL fatura gelse her akıllı tahtaya ayrı modem çekeriz daha ucuza gelir. Toplam 25 akıllı tahtamız var.. her birine aylık 50 tl den fiber sınırsız internet bağlatsak 1250 TL yapıyor...

Bu fiyatlar normal. Ttnet okullara fiber internet götürmek için sadece okul için özel hat çekiyor ve santral kuruyor. Buna Metro Ethernet deniyor. Biz ilçe meb için fiber 100Mb internet bağlatmak istediğimizde 2 km ötedeki ttnet merkezinden kablo çekmek ve santral kurmak için yaklaşık 14.000 TL masraf ve aylıkta 3000 TL fatura çıkardılar.
Kapının önünden Superonline fiber geçiyor. Adamlar 100 MB Adil Kullanım Kotasız fiber için aylık 189 TL istediler. Fakat bakanlığın ttnet olacak zorunluluğu yüzünden 60 personel, çoğunlukla 5 Mb ti geçemeyen meb filitreli kullanıyor (kullanmaya çalışıyor).

Okulların fiber hatları için bakanlıktan e-posta gelmişti. Fiber kullanan okullar faturaları ödemesin ve herhangi bir sözleşme imzalamasın dendi. İlçe veya İl Fatih Projesi birimi ile görüşmeden ödeme yapmayın.

Ben araştırayım dedim bu bronzluk bir durum bulamadım, daha yukarısının hızını merak ediyorum. Tüm altyapı değişmeden bu bile zor sanki,

bizim okulada ilk fatura geldi
bu konuda ödenmemesi için resmi yazı var mı?
bu faturalar için nasıl bir yol izlediniz?

en yüksek fatura bizde sanırım. 28 bin küsür fatura geldi 24 bin indirim yapılmış ödenecek tutar 4.800 civarı. memurun kalbine inecekti resmen :++: :++:

bize de 1200 tl gelmiş....ödenmeyecek deniliyor ama tam bilgi sahibi değilim

bize de 2.345 tl gelmiş
il koordinatörü şimdilik ödemeyin dedi
bekliyoruz.
ama ilk mesajdaki fatura doğru arkadaşlar.
meb in ttnet ile anlaşması bu şekilde

Bu adamlar bu parayı bir şekilde devletten alacak. Kimlere nelerin peşkeş çekildiğine bakmak lazım. Türk telekom bu işten ne kadar para kazanacak ? Başka firmalarda daha ucuz alternatiferi yok mu ?

bence ihale açılıp firmalar katılmalı mutlaka daha ucuzu çıkar
devlete yazk

devleti soyuyorlar resmen..yazıktır günahtır yaaaa..acıyorum gerçekten

Rakam normal, hatta az gib.. 2500 tl civarında geliyor... okulun intenet kullanımına göre..

Faturayı devlet ödüyor. Sözleşmede faturayı kime göndereceğiniz yazıyor.. Biz de yok ama geçenlerde ilde toplantı vardı. İl kordinatörü okul müdürlerine " okuma yazmanız yok mu , Faturayı yeğitek yada bakanlığa gönderin ( tam hatırlamıyorum), bana niçin gönderiyorsunuz" diye

bu ücretlerde bir standart yok mu.

kullanım miktarına göre mi fatura kesilecek.
eğer öyleyse müdürler duymasun, hiç bir tahtaya internet veremeyiz o zaman kabloları filan keserler az fatura gözüksün diye

BBNET
Geri