Fetih 1453

Kodla Büyü
Gereksiz ve saçma bir film olmuş. Çok kötü bence. Vakit kaybı sadece... Koskoca Fatih' i yerden yere vurmuşlar!

bence de film tarafsız bakıldığında güzel bir yapım olmuş efektleriyle falan birde böyle bakın.

Kimseyi eleştiremem, zevkler tartışılmaz ama hangi gözle güzel film dediğinizi hiç anlayamadım.

Oyunculuk 3. sınıf. TV'de en kötü diziyi açın bundan 40 kat üstün oyunculuk görürsünüz.
Karşılıklı konuşmalar lise tiyatrosu gibi. Hani şöyle bir hava eser; bir oyuncu konuşur, diğeri bitirsin diye ağzının içine bakar, konuşması bitenin yüzünde "hadi ben konuşmamı bitirdim, sıra sende" ifadesi doğar. Bu film aynı öyle. Yönetmenin öküzlüğünden kaynaklı sanırım.
Vücut dili rezalet, karakterler fazla uç noktada, tarih bilinci sıfır. Hazır olaylar var nasılsa biz bunları sırayla tıkır tıkır koyalım sakalımıza bakalım zihniyeti mevcut. Sahneler oradan-buradan çakma.

Bu film kadar tiksinerek seyrettiğim bir film daha yok. Beni neredeyse tarihten, Fatih'ten soğuttu.

Ben de filmi beğenmeyenlerdenim. Beni özellikle yabancı filmlerde profesyonelce kullanılan savaş sahnelerinin bu filmde çok amatörce kullanılması etkiledi. Bir de İstanbul'un fethinin önemli isimlerinden biri olan Akşemseddin'e bu kadar az yer ayrılmış olması filmin doğallığını bozuyor. Bizim tarih bilincimize ters geliyor.

bence ulubatlı hasan rolu fazlaca abartılı olmuş neredeyse değil gerçekten dakika tutsan fatihten daha fazla sanki rolu onun dışında güzel film

Srebrenitsa' Alıntı:
Kimseyi eleştiremem, zevkler tartışılmaz ama hangi gözle güzel film dediğinizi hiç anlayamadım.

Oyunculuk 3. sınıf. TV'de en kötü diziyi açın bundan 40 kat üstün oyunculuk görürsünüz.
Karşılıklı konuşmalar lise tiyatrosu gibi. Hani şöyle bir hava eser; bir oyuncu konuşur, diğeri bitirsin diye ağzının içine bakar, konuşması bitenin yüzünde "hadi ben konuşmamı bitirdim, sıra sende" ifadesi doğar. Bu film aynı öyle. Yönetmenin öküzlüğünden kaynaklı sanırım.
Vücut dili rezalet, karakterler fazla uç noktada, tarih bilinci sıfır. Hazır olaylar var nasılsa biz bunları sırayla tıkır tıkır koyalım sakalımıza bakalım zihniyeti mevcut. Sahneler oradan-buradan çakma.

Bu film kadar tiksinerek seyrettiğim bir film daha yok. Beni neredeyse tarihten, Fatih'ten soğuttu.

aynen katılıyorum, izlemiştim ve beğenmemiştim :-1:

karinca_52' Alıntı:
filmi kesmek hangi mantığa sığdı acaba....Asıl heyecanı yeni başlıyacakken .....
filmi kesmek derken hocam film yarıda mı bitti
ben uyurken eşim izlemiş de hiçbir şey anlayamadım ben savaş sahnesi falan da göremedim hiç bi ara başka bir kanala takıldım o arada mı olup bitti her şey acaba diye baya bi söylenmişti de merak ettim :)

Srebrenitsa' Alıntı:

hocam 1-)ilk yazdıklarınızla sn yazdıklarınız birbirine tezat.öncelikle zevkler tartışılmaz demişsiniz.tartışmaya başlamışsınız.
2-)siz bence ii bir yönetmen olurdunuz bırakın öğretmenliği harcanıyorsunuz bence.
3)fili beğenmediğinizi belirtebilirsinizz ama başkalarına müdahale etme hakkınız yok.

Bence;yine hep yaplan şey hamaset ön planda bu bir.İkincisi ve en çok dikkatimi çeken şey;sanki olayları bir çocuğa anlatır gibi anlatmışlar,hafiften insan zekasına hakaret var gibi.

1982 yılında yapılan terminator 2 ye bakın birde buna arkadaş,

o sahnelerdeki arkaplanlar nedir öyle, sanki adamların arkasındaki duvara jpg yapıştırmışlar.

ayrıca o yıllarda zina yapan insanın kellesi gitmesi gerekmiyor muydu, son derece rahat takılıyorlar.

bana kalırsa, senaryo çok zayıf, karakterler içler acısı, özellikle fatih laf sokmaktan başka ne yapıyor

yönetmen de oyuncuları yeterince zorlamamış, efekt animasyonlara güzel diyenleri ayrıca selamlıyorum

Bende izledim ama malesef bazı arkadaşlarıma katılıyorum. Tabi emeğe saygı duymak lazım. Hani milyonlarca lira harcanmış, bir sürü uğraşılmış falan filan ama yine de zayıf geldi bana da hele ki bir bilgisayarcı olarak efektler gerçekten çok belli oluyordu. Sanki oyuncular bir platformda yürüyo gibi geldi. Oyunculuk da zayıf geldi biraz. Replikler de çok güçlü değildi. Yani en azından konuşmalar bana bir heyecan geçirmedi. Beklediğim o hazzı alamadım filmi izlerken. Biz eşimle tarihi filmleri çok severek izliyoruz. Bugüne kadar sayısız yabancı tarihi film izlediğim için herhalde beni etkilemedi.

Filmi beğenin ya da beğenmeyin bu türde ilk defa yapılan bir filmi bu kadar çok eleştirmek bana biraz vicdansizlik gibi geldi...Siz ilk yaptığınız siteyi hatırlıyor musunuz? Nasıldı? 10 numara değildi heralde...

Bu filmi beğenenlerin ciddi bir zeka seviyesi sorunu olduğunu düşünüyorum. Filmi yapan beyinsiz zaten çılgın dershane serisini yapan ucube.

ning35' Alıntı:
Bu filmi beğenenlerin ciddi bir zeka seviyesi sorunu olduğunu düşünüyorum. Filmi yapan beyinsiz zaten çılgın dershane serisini yapan ucube.
Ben de beğenmedim filmi, daha güzel olabilirdi. arkadaşların hepsine katılıyorum tarih zayıf görsellik ve oyunculuk pek iyi değil. ama beğenen de beğenir zeka seviyesi sorunu ne demek oluyor, biraz kaba olmadı mı bu laf.

Zeka seviyesi farklılıkları hakaret değildir. Herkesin beyni aynı sayıda nörön bulundurmaz. Bu filmi şimdi beğenen bir insan biraz çaba ile kendine yeni ufuklar açarsa bir gün "yaa bu filmin nesini beğenmişim" diyebilir. Ana okulundan üniversiteye doğru bir yol gibi...... Yoksa kimseye hakaret etmiyorum kendi bakış açımla bakınca . Sadece filmin yönetmenine ve yapımcısına yaptıkları sadece insanları sömürmek olduğu için iyi gözle bakmıyorum o kadar.

Böyle bir konu çok daha farklı işlenebilirdi Fatih'e daha fazla rol verilmeliydi bence konuyu harcamışlar

maksat parayı götürmek...tvlerde iyi reklamını yaptı filmin.dedikleri gibi milyonlaraca para harcanıp bu film ortaya çıkmışsa yazık gerçekten.

BBNET
Geri