Fen ve Teknoloji Anadolu İmam Hatip Lisesi BTY Dersleri İçin Yardım.

Kodla Büyü
Arkadaşlar merhaba. Bulunduğum ilde Fen ve Teknoloji Anadolu İmam Hatip Lisesi adında bir okul açıldı. Proje okulu kapsamında değerlendiriliyor ve beni oraya görevlendirdiler. Daha önce hiç lisede çalışmadığım için bazı konularda yardımlarınıza ihtiyacım var. Lise hazırlık sınıfında 3 saat BTY, 2 saat Bilgisayar Destekli Tasarım ve 1 saat Robotik kodlama dersleri zorunlu olarak var. Şimdi Sorularıma geçiyorum.

1. BTY derslerinde 4 saatlik PGA programını işlesem olur mu ? İncelediğimde bunun uygun olduğunu düşündüm.
2. Bilgisayar Destekli Tasarım ve Robotik Kodlama derslerinde Tinkercat işlemeyi düşünüyorum. Bu konuda önerilerinize açığım.

Şimdiden yardımcı olacak arkadaşlara teşekkür ederim.

PGA modülü haftada 1 ders ile bile bitiyor. Bütün yıl tek modül sıkıcı ve yetersiz kalmaz mı?
Sanki 2. Dönem Python başlamak daha mantıklı gibi.

Hocam Onur ALtuntaş'ın sitesine denk geldim ve biraz inceledim. PGA'nın 4 saatlik yıllık planı yapılmış. 3 saat için onu kullanmak istedim. Acaba yanlış mı karar veriyorum.

PGA modülü haftada 1 ders ile bile bitiyor. Bütün yıl tek modül sıkıcı ve yetersiz kalmaz mı?
Sanki 2. Dönem Python başlamak daha mantıklı gibi.
Hocam Onur ALtuntaş'ın sitesine denk geldim ve biraz inceledim. PGA'nın 4 saatlik yıllık planı yapılmış. 3 saat için onu kullanmak istedim. Acaba yanlış mı karar veriyorum.

Oradaki diğer yıllık planları da incelerseniz hepsinin aynı olduğunu sadece ders saati kısmında 1-2 ya da 4 yazdığını görürsünüz.

Yani aralarında bir fark yok ama o içerik 1 ders saatinde biter, 5 yıldır lisedeyim. Yönetmelik her ne kadar ilk sene pga modülü bütün yıl öğretilir diyorsa da hazırlık sınıfı için sadece algoritmanın çok yetersiz ve sıkıcı kalacağını düşünüyorum. (Daha önce hazırlıklara 4 ders olarak da girdim)

Yıllık plan olarak onu verirsiniz ama 2. dönem gerçek uygulamada sanki daha ileriye doğru, Python olmalı diye düşünüyorum

ilksms
Geri