FB plakalı tertemiz 2014 Ford Focus

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ay51
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü
Dizel araç kullanmadım açıkcası arkadaşların söylediklerine göre öyleymiş. Uzun yolda 1.4 ford'u olan arkadaşla kıyas yaptık 60 tl dizel ile 300-330 km gittiğini söyledi. açıkcası 1.4 motor bir araba bunu yakıyorsa 1.6 motor bu kadar ağır bir araba 75 tl gazla 410 km gittim, hala içinde gaz vardı.

frtmr' Alıntı:
Hocam fordun dizelleri 30 kuruş mu yakıyor.

2011 focus sedan dizel, ankara - yozgat arası, ortalama hız 110 km, yakıt ortalaması 5.6 lt. Araçta 3 yetişkin var. (dizel 4.10 tl - ortalama yakıt tüketimi 23 krş)

hocam dediğim gibi dizel araçtan kaçınmışımdır, olası bir arıza durumunda benzinli bir araca göre 2 kat masrafı var, artı 1 lt gaz (2.3 tl) ile ortalama 110-120 km hızla gidildiğinde 12 km giderken, 1 lt dizelle (3.98 tl) ortalama 15-16 km yol gidiliyor. Gaz km'de 0.19 kuruş yakarken dizel km'de 0.24-0.25 kuruş yakıyor.

Hocam arabanız güzel inşallah istediğiniz fiyata satarsınız.
Şaşırdığım için 30 kuruş mu yakıyor diye yazdım.

eski nesil 1.6 tdci için şehir dışı fabrika verisi 4 lt dir, yeni nesillerde 3,4 e düşürmüşler pratikte de 100 - 110 km civarı hızlarda 4,5 maksimum 5 lt civarı yakması lazım.
Yazdıklarım 2007 ve öncesi psa grup motorları için geçerli, yenileri gerçekten bu kadar yakıyorsa benzer hacimli başka markalardan 1,5 - 2 lt fazlası var.

frtmr' Alıntı:
Hocam arabanız güzel inşallah istediğiniz fiyata satarsınız.
Şaşırdığım için 30 kuruş mu yakıyor diye yazdım.

eski nesil 1.6 tdci için şehir dışı fabrika verisi 4 lt dir, yeni nesillerde 3,4 e düşürmüşler pratikte de 100 - 110 km civarı hızlarda 4,5 maksimum 5 lt civarı yakması lazım.
Yazdıklarım 2007 ve öncesi psa grup motorları için geçerli, yenileri gerçekten bu kadar yakıyorsa benzer hacimli başka markalardan 1,5 - 2 lt fazlası var.
Hocam fabrika verilerine inanmayın benim ford fiesta 1.4 vardı. Aynen veriyi okuyorum 8.4 lt benzin yakıyor. Tabii ki doğru değil. Arkadaşlarımın söylediğine istinaden ben o veriyi yazdım.

Hocam bir yanlışınız olmasın 2008 1.6 TDCI arabam.Arabayı agresifde kullansam şehir içi 100 km 6.5 lt mazot yakıyor.
Yani bingöle göre söylüyorum mazotun litresi 4.17 TL *6.5 =27 krş yapıyor.
Ankara İstanbul İzmir de bu değer daha az çıkacaktır.

arkadaşlar söylediklerinize hepsine katılıyorum. Buradaki amacım herkes diyor ya dizel araçlar daha az yakar, bu tezi çürütmeye çalışıyor. Lpg her zaman daha az yakar. Uzun yolda dizel daha iyi performans gösterir ona lafım yok. Ama şehir içinde bir artsı yok

Tam alacaktım fb diye vaz geçtim de plaka kapalı fb diye alıp gs çıkmasın :) bu ara dizel focusun yakıtı biraz fazla şehir içi 7 lt civarı benim kullandığm öyleydi yinede alsam tercihim dizel olurdu

BBNET
Geri