fazi oranlarında son durum nasıl ?

Kodla Büyü

herohamster

Süper Üye
Süper Üye
merhaba arkadaşlar bankalarda faiz oranlarında bi düşme var kredisini yenileme veya yeni kredi başvurusu için aldığınız bir oran varmı..teşekürler

Geçenler de İş Bankası 0.81 oran ile 120 aya kadar veriyor hocam. Ama belki daha iyi verenler de olabilir. Ben de ev alacağım için araştırmıştım.

3 ay önce 10 yıllık 0.97 den ev kredisi çekmiştim. fakat faiz oranlarının düşmesi nedeniyle yeniden yapılandırmak için bankaları dolaştım. vadeyi 7 yıla düşürmek istediğimi söyledim. Verilen oranlar şu şekilde akbank 0.79, vakıfbank 0.80, işbank 0.81, garanti bank 0.82...masraflar 1700-2500 TL arası. Krediyi halkbankasından çekmiştim. Halkbank ise yeniden yapılandırma oranı olarak 0.87 verdi. Yapılandırdım mı? hayır. Fazilerin bir miktar daha düşeceği beklentisi ile şimdilik bekleme kararı aldım.

dahada düşecek bankalar parayı 6.19 alıyorlar.. size 8 den satıyorlar üstüne birde masraf alıyorlar.. biraz daha bekleyin bahara doğru iyice düşecek..

bankaların hosgeldin faizleri ne durumda birde 50 bin üzeri miktara ekstra faiz veren banka var mı kredi faizleri aralık sonuna doğru biraz daha dusecek diye bekleniyor

bende yüzde 1 den aldım ne kadar düşük yakalyabilsem iyi olacak bide yapılandırma hikayesi var oradan aldıkları komisyon falan o yüzden ii yakalim diyorum ama bakalım..teşekürler

Bütün bankaların oyunu aynı:
Şu an ilk kez kredi kullanacaklara 10 yıl için 0,80-0,82 gibi rakamlar öneriyorlar. Dosya masrafı, ekspertiz ,sigorta ücretleri gibi kalemler altında 2000 TL civarı ayrı para alıyorlar.
Kredinizi yapılandırmak istediğinizde aynı banka kalan anaparanın %2 sini peşinen alıyor, sıfırdan kredi alana göre 4-5 puan da fazla faiz oranından kalan parayı yeniden hesaplıyor. İlk bankanıza %2 yi ödeyip kredinizi başka bankaya taşıyacak olsanız faiz bir kaç puan düşük oluyor ama onlar da dosya, eksper, ve bazı sigorta masraflarını baştan alıyor. Hemen hemen aynı hesaba geliyor.

Masraflar dahil ödeme planlarını inceleyip hangisinde daha karlı çıkacağınızı hesaplamak lazım.

Akbanktan 6 ay önce 1.0 dan 120 ay vadeli kredi kullanmıştım. En son maaş aldığım Halkbank 0,82 orandan 1800 TL gibi bir masrafla yapılandırırız dedi. Bu işlemler için önce eksper parası peşin yatacak. Gidecek eskper eve baştan değer biçecek krediye onay çıkarsa diğer bankadakini kapatma işlemleri başlayacak. Bazı sigortaları transfer edip bazısının baştan yapmak gerekecek. Biraz daha uzun bir süreç.

Akbanktan oran sordum merkezin cevabı gelmedi, haber bekliyorum. Teklif edilen yapılandırma oranına göre başka bankaya geçeceğim ya da aynısında devam edeceğim.
Ödeme planlarında ilk yılki taksitlerin çok büyük bir kısmının faize gittiği, çok azının ise anaparadan düştüğü görülüyor. Faizler daha da düşer diye yapılandırmayı erteledikçe daha yüksek faiz ödenmeye devam ediyor.

Faizdeki her 0,01 puanlık düşüş 120 ay 100 bin TL kredinin ödenmesinde taksitlerde yaklaşık 7 TL gibi bir düşüşe denk geliyor. Vade sayısıyla çarptığımızda her 0,01 puanlık düşüş toplamda yaklaşık 850 TL daha az ödeme yapmaya karşılık geliyor.

Donanımhaberdeki http://forum.donanimhaber.com/m_4556552 ... m#69079275 başlığını takip edebilirsiniz.

Şimdi beni de iş bankası aradı faiz oranları düştü kredi çekmek ister misiniz dedi?

hasari' Alıntı:
Şimdi beni de iş bankası aradı faiz oranları düştü kredi çekmek ister misiniz dedi?

bankalarda çok fazla para var. hem yurt dışından kredi alıyorlar hemde çok para kazanıyorlar. ellerindeki hazır parayı kredi olarak hemen vermek istiyorlar vatandaşa..

aman hocam bekleyin çevrenizede söyleyin almasınlar kredi.. bankalar elindeki parayı illaki vermek için iyice karlarını aşağı çekerek vermek zorunda kalacaklar. zaten hiçbir iş yapmadan bir sürü para kazanıyorlar.

Dün yapılandırma için bazı bankalarla görüştüm. Vakıfbank ve Yapı Kredi 0,79, TEB 0,80 önerdi.
Bugün merkez bankası para politikası kurulu toplanacak. Alınan kararlarla bir miktar daha indirim olabileceği öngörülüyor. Olumsuz kararlarda faizleri hemen yükselten bankalar olumlu kararları yansıtmakta ayak sürüyor.

0.82 ile 5 yılık çektik 10 gün önce masraf hepsi içinde 1000 tl idi, başka bi banka 0.77 verdi ama masraf 2500 ü buluyodu diğeri daha iyi geldi...

Eğer kredinizin tahminen %60 lık kısmını ödemediyseniz yapılandırma her halukarda size kar sağlayacaktır faiz oranları nisbetinde. Vadenin bitmesine ne kadar uzun süre varsa o kadar iyi yani. Şöyle ki babam ev kredisi çekmişti yaklaşık 28 ay önce 75 000 120 ay vade ile bu süreçte 2 defa yapılandırma gerçekleştirdi ve birinde 16 ay diğerinde 9 ay olmak üzere toplamda 25 ay masraflarıda içerisinde yapılandırma oldu. Yani 25 ayı hiç ödemeden kapatmış oldu. faiz oranlarını hatırlamadığım için söyleyemiyorum. Banka ziraatbankası.

ekimde yeniden yapılandırdım. erken davranmışım %0,90dan olmuştu. şimdi %80lere düşmüş demek ki

tayinci42' Alıntı:
hasari' Alıntı:

bankalarda çok fazla para var. hem yurt dışından kredi alıyorlar hemde çok para kazanıyorlar. ellerindeki hazır parayı kredi olarak hemen vermek istiyorlar vatandaşa..

aman hocam bekleyin çevrenizede söyleyin almasınlar kredi.. bankalar elindeki parayı illaki vermek için iyice karlarını aşağı çekerek vermek zorunda kalacaklar. zaten hiçbir iş yapmadan bir sürü para kazanıyorlar.
Hocam işin aslına bakarsan krediye ne kadar bulaşmasan o kadar iyidir. Ben çektiğim krediden kurtulayım bu son olsun diyorum. Ama kredi çekmeden de hiç bir şey alınmaz.

Bugün ki PDK toplantısında faizi %5,74'den %5,50'ye düşürdüler. Buda bankaların faiz oranlarını önümüzdeki günlerde düşürecektir

ben halk bankasından 1,01 oranla çekmiştim. yapılandırma istedim 0,88 oranla yapabileceklerini söylediler ama bu oranla bir işe yaramıyor. biraz daha bekliyorum..

efsa' Alıntı:
0.82 ile 5 yılık çektik 10 gün önce masraf hepsi içinde 1000 tl idi, başka bi banka 0.77 verdi ama masraf 2500 ü buluyodu diğeri daha iyi geldi...
hocam isim verebilirsin reklam olmaz.bu bankalarla bizde görüşmek isteriz

memo-x' Alıntı:
tayinci42' Alıntı:
kredi yeniden yapılandırma yapacaklar için doğru hesaplama yapıyor..

http://www.finzoom.com.tr/Calculators/R ... plama.aspx

buradandan konut kredilerini kıyaslayabilirsiniz..
http://www.finzoom.com.tr/kredi/konut-k ... edisi.aspx
burdaki hesaplama kısmında erken kapatma cezası diye bir şey gördüm %2

şimdiye kadar hiç kredi çekmedim

bütün bankalarda bu durum var mıdır ?
hocam linki incelemedim ama 3 yıl önce eşimin kredisini nkapatmak isterken halkbankasındaki görevli böyle bişey söylemişti ben de ilk ozaman duydum. başka bankalarda var mı bilemiyorum

BBNET
Geri