- Mesajlar
- 13,472
Teşekkür ederim hocam.Emeğine sağlık @hasari hocam
Merhaba hocam. Kendi okullarımda bulunan tahtalardan değil, arkadaşlarımızın okullarında. Şu ikisinden biridir. Bu kadar değişken özellikte gönderdiklerini bilmiyordum eğer öyle ise bana sorarsanız büyük bir hata.Ekli dosyayı görüntüle 77158
4ten 13e kadar Faz3 serisidir hocam. Sizin gönderdiğiniz hangisidir?
Maalesef öyle hocam. Bu yüzden Faz3'e ait tek bir Windows/Pardus imajı olması çok zor bir durum. Örneğin şu an i3 sistemlerde oluşturduğunuz Clonezilla imajınız Sata SSD sistemlerine yüklenebilir iken NVME serilerine kurmaya kalkarsanız USB belleğinizin kısa devre olur gibi biçimlendiğini görürsünüz.Merhaba hocam. Kendi okullarımda bulunan tahtalardan değil, arkadaşlarımızın okullarında. Şu ikisinden biridir. Bu kadar değişken özellikte gönderdiklerini bilmiyordum eğer öyle ise bana sorarsanız büyük bir hata.
Ekli dosyayı görüntüle 77160
Yeni seriler muhtemelen NVME ozaman öyle bir durum varsa denk geldikçe onlarında imajını alır ayrı paylaşırız başka çare yok gibi. Talepleri karşılamakta öğretmenlerimiz gerçekten çok zorlanıyor .Maalesef öyle hocam. Bu yüzden Faz3'e ait tek bir Windows/Pardus imajı olması çok zor bir durum. Örneğin şu an i3 sistemlerde oluşturduğunuz Clonezilla imajınız Sata SSD sistemlerine yüklenebilir iken NVME serilerine kurmaya kalkarsanız USB belleğinizin kısa devre olur gibi biçimlendiğini görürsünüz.
RST ve VMD sürücülerine ek olarak usb 3.0 sürücüleri de imajlara gömüyorum hocam. Fakat bu durum daha çok manuel kurulum sistem yüklemeleri sorunsuz hale getirir iken otomatik kurulumlu clonezilla sistemlerde halen SSD-NVME sorununu çözmüyor.İmajları alırken mümkün olan tahtada irst (intel rapid storage technology) driverlerı ekli kurulum yaparsanız (bios ayarlarından kapalı ise açarak) ssd görmeme sorununu halledebilirsiniz.
Haklısınız. Bende o yüzden clonezilla tarzı disk imajı yerine acronis kullanıyorum (disk tanımlamasına gerek olmadan partition göstermen yeterli oluyor. Gerekirse diski imaja göre çeviriyor-boyutluyor)RST ve VMD sürücülerine ek olarak usb 3.0 sürücüleri de imajlara gömüyorum hocam. Fakat bu durum daha çok manuel kurulum sistem yüklemeleri sorunsuz hale getirir iken otomatik kurulumlu clonezilla sistemlerde halen SSD-NVME sorununu çözmüyor.
1.Faz1 VestelMerhaba hocam. Kendi okullarımda bulunan tahtalardan değil, arkadaşlarımızın okullarında. Şu ikisinden biridir. Bu kadar değişken özellikte gönderdiklerini bilmiyordum eğer öyle ise bana sorarsanız büyük bir hata.
Ekli dosyayı görüntüle 77160
Yaparsa toplu bir Faz3 sistemini ancak Mahmut hocam yapar1.Faz1 Vestel
2.Faz2 Vestel İntel
3.Faz2 Vestel AMD
4.Faz3-Arçelik İ3-8100T
5.Faz3-Arçelik İ3-10100T
6.Faz3-Aidata i3
7.Faz3-Aidata i5-11300H
8-Faz3-Aidata i5-11320H-NVMe
9.Faz3-Arçelik i3-10100-NVMe
10.Faz3-Arçelik i5-11300H-NVMe
11.Faz3-Arçelik i5-11320H-NVMe
12.Faz3-Arçelik i5-12450H-NVMe
13.Faz3-Arçelik i5-9500T-NVMe
14.Faz3-Arçelik i7-11390H-NVMe
Eksik olmuş Tam liste bu şekilde
Hatta bu yıl takılan Arçelik tahta varsa bu listede onlar yok daha.
2 yıl oldu yapalıYaparsa toplu bir Faz3 sistemini ancak Mahmut hocam yapar
Saygılar.
Sizin yolunuzdan giderek bu yıl ET imajlarını paylaşmayı bıraktık hocam. @hasari hocam durumu kurtarıyor2 yıl oldu yapalı![]()
Vay vay vay.1.Faz1 Vestel
2.Faz2 Vestel İntel
3.Faz2 Vestel AMD
4.Faz3-Arçelik İ3-8100T
5.Faz3-Arçelik İ3-10100T
6.Faz3-Aidata i3
7.Faz3-Aidata i5-11300H
8-Faz3-Aidata i5-11320H-NVMe
9.Faz3-Arçelik i3-10100-NVMe
10.Faz3-Arçelik i5-11300H-NVMe
11.Faz3-Arçelik i5-11320H-NVMe
12.Faz3-Arçelik i5-12450H-NVMe
13.Faz3-Arçelik i5-9500T-NVMe
14.Faz3-Arçelik i7-11390H-NVMe
Eksik olmuş Tam liste bu şekilde
Hatta bu yıl takılan Arçelik tahta varsa bu listede onlar yok daha.
Gmailde oturum açıp deneyin.hocam selamlar sürücüler lazım oldu ama drive kota sorunu uyarısı veriyor.