Muhammet34
Aktif Üye
Merhaba, Faz2 tahtalar UEFI destekliyor mu? Etap23 kurulumu yapan var mı?
Destekliyor hocam.Merhaba, Faz2 tahtalar UEFI destekliyor mu? Etap23 kurulumu yapan var mı?
BOOT kısmında UEFI seçeneğini bulamadım, BIOS sürümü de 2011 olduğu için biraz şüphelendim. Hocam peki desteklemesine rağmen neden format atan kişilerin çoğu Legacy (MBR) kurulum yapıyor?Destekliyor hocam.
Zaten 2 farklı çipsete sahip anakart üretmek saçmalık. Hocam ben AMD işlemcili bir tahtanın BOOT kısmını kontrol ettiğimde UEFI açma seçeneğini bulamadım BIOS sıfırlandığında hangi ayar varsayılana dönüyor? Bi de BIOS pili biterse tarihte sıfırlanacağı için Legacy kurulmasına rağmen açılmaması lazım?Biz FAZ2 tahtalara ETAP 23'ü UEFI olarak kurduk. Çalıştırdık. Ama AMD işlemcili tahtalarda BIOS pilinin bitmiş olması sebebiyle tahtalar ertesi gün açılmadılar. Tekrar MBR olarak kurmak zorunda kaldık. Başka türlü fişten çekildikten sonra açılmıyorlar. INTEL işlemcili tahtalarda böyle bir sorun yaşamadık.
Tavsiyem AMD işlemcili olanlara MBR olarak kurun. INTEL olanlara ise istediğinizi kurabilirsiniz.
Hocam peki Windows'a döndüğümüzde gelip zorla Pardus kurmayacaklar mı?faz2 Vestel tahtalara Pardus 23 kuralım dedik bin pişman olduk. Windows ile tıkır tıkır çalışan tahtalar ya dokunmatik sorunu verdi ya da kurulum bittikten sonra tekrar açtığımızda tahta harddiski görmedi. anlayacağınız faz2 ile Pardus kesinlikle uyumsuz arkadaşlar. biz geri Windowsa dönme kararı aldık. hem çalışan sistemi ne diye bozarız anlamam ki. CIA, FBI filan tahtalarımıza mı girecek de Pardusa geçiyoruz? kaldı ki mesele güvenlik ise önce idare bilgisayarları geçirilsin. Tahtalarda yüklü önemli bir şey yok ki. Denemeden etmeden yayınlıyorlar Pardusu, sonra uğraşsın dursun bilgisayar öğretmeni. kaldı ki meslek lisesinde olduğumuz için böyle bir görevimiz de yok. meslek öğretmeniyiz biz. amaaaan elin ustası 1000 liralık işi bile beğenip yapmıyor biz de beleşten çile çekiyoruz. valla kafamı yormayacağım artık. çok lazımsa gelsin il formatörü kursun. formatör değilim bir şey değilim. meslek derslerime girer çıkarım. siz de çok yormayın bence kafanızı.
valla hocam gelip zorla kurmak isteyen varsa kursun çalıştırsın hataları gidersin eline sağlık derim. ama kim gelip kuracak. keşke gelip kursalar. teeee kimin umrunda. il formatörü bile bilmiyor hataların çözümünü. biliyorsa da bir zahmet totosunu kaldırıp gelsin kursun da görelim.Hocam peki Windows'a döndüğümüzde gelip zorla Pardus kurmayacaklar mı?
Geliştiricilerin çözmediği hatalar yüzünden Bilgisayar Öğretmenleri ücret bile almadan çözmeye çalışıyor. Pardus'un eğitimde kullanılamayacağını artık kabullenmemiz gerek bence.valla hocam gelip zorla kurmak isteyen varsa kursun çalıştırsın hataları gidersin eline sağlık derim. ama kim gelip kuracak. keşke gelip kursalar. teeee kimin umrunda. il formatörü bile bilmiyor hataların çözümünü. biliyorsa da bir zahmet totosunu kaldırıp gelsin kursun da görelim.
hocam kaldı ki kullandığımız çoğu program Windows uyumlu. müfredat da öyle.Geliştiricilerin çözmediği hatalar yüzünden Bilgisayar Öğretmenleri ücret bile almadan çözmeye çalışıyor. Pardus'un eğitimde kullanılamayacağını artık kabullenmemiz gerek bence.
Akıllı tahtalar neyse de özellikle meslek lisesinde bulunan BT sınıflarındaki programlar Windows uyumlu.hocam kaldı ki kullandığımız çoğu program Windows uyumlu. müfredat da öyle.
Hocam peki disk görmeme sorununu nasıl çözüyorsunuz?Bende ortaokuldayım. Daha önce hiç pardus kullanmamıştım. Yükledik sağdan soldan sora sora . Yos değilim . Okul idaresi rica etti iyiler sağolsunlar. Tabi diski görmeme , dokunmatik sorunları sürekli devam ediyor . Üstten emir böyle geldi yapacak bir şey yok dedik . Fare klavye vs almış bazı hocalar kendilerine .
3 4 kez ac kapa yapıyorum diski okuyana kadar. Diski sok tak yaptim bi iki kez. Bazıları da soğukta acılmaz oldu .Bazen görüyor görmezse tekrar imaj.Bazen hiç kullanılmıyor açılmıyor diye hocalar açmıyor. Sorun yumağı. Makineler 10 yaşında. Dokunmatik sorunu da var. Ara ara da ses sorunu bildirdiler. Hem eski hem pardus hiç çekilecek dert değil. Zaten bozuk eski diye de demez oldu hocalar.Hocam peki disk görmeme sorununu nasıl çözüyorsunuz?
Hocam meslek lisesindeyseniz alan şefi ,atölye şefi olmalı okulunuzda. Haftalık planlama, bakım, onarım adı altında alınan 10 veya 6 saatlik ek dersin karşılığı olmayacak mı? Şef değilseniz müdürünüzden yazılı görevlendirme isteyin şeflerinizin yapması için. (Not: Mtal’de alan şefiyim, atölye şefimle beraber 40 tahtaya pardus kurulumu yaptım.) Bunun öncesinde de tüm tahtaların ops temizliği ve bios pil değişimini yapmıştım. Evet bahsettiğiniz problemler var dokunmatik hassasiyeti windowstaki kadar iyi değil, ama yazılımsal olduğu için geliştirilebilir. Bizde kervan yolda düzülür sözü yol haritası gibi. Bir yükleyelim pardusu eksikleri tamamlarız mantığıyla ilerliyor iş.valla hocam gelip zorla kurmak isteyen varsa kursun çalıştırsın hataları gidersin eline sağlık derim. ama kim gelip kuracak. keşke gelip kursalar. teeee kimin umrunda. il formatörü bile bilmiyor hataların çözümünü. biliyorsa da bir zahmet totosunu kaldırıp gelsin kursun da görelim.
şeflerin okuldaki tahtaya bakmak gibi bir yükümlülüğü yok. şefler atölyeyelerinden sorumludur. öncelikle bunu belirteyim. bilmiyor olabilirsiniz sıkıntı yok. öğrenmiş oldunuz. bununla birlikte faz2lerde Pardus her yönden sıkıntı çıkartıyor. biz yine de görevimiz olmadığı halde kuralım dedik ama ne mümkün? hepsi ayrı ayrı arızalar çıkardı. il formatörüne sorduk cevap yok. e il formatörü dahi ilgilenmiyorsa ne diye kendimi yorayım? bu iş en başta onların işi. ya çözüm bulacak ya da orada oturmayacak. yok öyle üç kuruşa beş köfte. kusura bakmayın sert konuşuyorum ama diğer alan şefleri ne ete ne süte karışıyor, il formatörü koltuğundan kalkmıyor ben de görev tanımımda olmamasına rağmen kendimi yoracağim. olmaz öyle. herkes görevini yapacak, ekstra bir görev verilecekse de ücreti verilecek, altyapı hazırlanacak. gidin bir rehberlik öğretmenine görev tanımında olmayan bir şey isteyin bakalım nasıl sinirlenir ve yapmaz o işi. diğer öğretmenler de öyledir. görev tanımında yoksa yapmaz. peki biz niye olmayan görevi görevimiz gibi sahipleniyoruz. siz yapıyorsanız kendiniz bilirsiniz.Hocam meslek lisesindeyseniz alan şefi ,atölye şefi olmalı okulunuzda. Haftalık planlama, bakım, onarım adı altında alınan 10 veya 6 saatlik ek dersin karşılığı olmayacak mı? Şef değilseniz müdürünüzden yazılı görevlendirme isteyin şeflerinizin yapması için. (Not: Mtal’de alan şefiyim, atölye şefimle beraber 40 tahtaya pardus kurulumu yaptım.) Bunun öncesinde de tüm tahtaların ops temizliği ve bios pil değişimini yapmıştım. Evet bahsettiğiniz problemler var dokunmatik hassasiyeti windowstaki kadar iyi değil, ama yazılımsal olduğu için geliştirilebilir. Bizde kervan yolda düzülür sözü yol haritası gibi. Bir yükleyelim pardusu eksikleri tamamlarız mantığıyla ilerliyor iş.
Şeflerin görevleri içerisinde müdürün vereceği işler de var hocam. Ben bu madde olmasa da yaparım, yaptım da. Sorun yaşamışsınız kurulum sırasında muhtemelen canınız sıkılmış, anlayabiliyorum. Kişisel atışmaya dönmesini istemiyorum, kimseye bir şey öğretmeye de niyetim yok. Neyi bilip bilmediğinizi siz daha iyi bilirsiniz. İyi akşamlar.şeflerin okuldaki tahtaya bakmak gibi bir yükümlülüğü yok. şefler atölyeyelerinden sorumludur. öncelikle bunu belirteyim. bilmiyor olabilirsiniz sıkıntı yok. öğrenmiş oldunuz. bununla birlikte faz2lerde Pardus her yönden sıkıntı çıkartıyor. biz yine de görevimiz olmadığı halde kuralım dedik ama ne mümkün? hepsi ayrı ayrı arızalar çıkardı. il formatörüne sorduk cevap yok. e il formatörü dahi ilgilenmiyorsa ne diye kendimi yorayım? bu iş en başta onların işi. ya çözüm bulacak ya da orada oturmayacak. yok öyle üç kuruşa beş köfte. kusura bakmayın sert konuşuyorum ama diğer alan şefleri ne ete ne süte karışıyor, il formatörü koltuğundan kalkmıyor ben de görev tanımımda olmamasına rağmen kendimi yoracağim. olmaz öyle. herkes görevini yapacak, ekstra bir görev verilecekse de ücreti verilecek, altyapı hazırlanacak. gidin bir rehberlik öğretmenine görev tanımında olmayan bir şey isteyin bakalım nasıl sinirlenir ve yapmaz o işi. diğer öğretmenler de öyledir. görev tanımında yoksa yapmaz. peki biz niye olmayan görevi görevimiz gibi sahipleniyoruz. siz yapıyorsanız kendiniz bilirsiniz.
müdürün vereceği diğer işler görev tanımınızda olan işlerdir. ucu açık değildir. aksi halde size tuvaleti bile temizlettirirdi. neyse mevzuatı bilmediğiniz açıkça belli. dediğiniz gibi kişisel çatışma olmasın. yalnızca bir öğretmen olarak bildiklerinizi tekrar gözden geçirmenizi tavsiye ederim. iyi geceler.Şeflerin görevleri içerisinde müdürün vereceği işler de var hocam. Ben bu madde olmasa da yaparım, yaptım da. Sorun yaşamışsınız kurulum sırasında muhtemelen canınız sıkılmış, anlayabiliyorum. Kişisel atışmaya dönmesini istemiyorum, kimseye bir şey öğretmeye de niyetim yok. Neyi bilip bilmediğinizi siz daha iyi bilirsiniz. İyi akşamlar.
müdürün vereceği diğer işler görev tanımınızda olan işlerdir. ucu açık değildir. aksi halde size tuvaleti bile temizlettirirdi. neyse mevzuatı bilmediğiniz açıkça belli. dediğiniz gibi kişisel çatışma olmasın. yalnızca bir öğretmen olarak bildiklerinizi tekrar gözden geçirmenizi tavsiye ederim. iyi geceler.
tecrübeli öğretmen cevabıŞeflerin görevleri içerisinde müdürün vereceği işler de var hocam. Ben bu madde olmasa da yaparım, yaptım da. Sorun yaşamışsınız kurulum sırasında muhtemelen canınız sıkılmış, anlayabiliyorum. Kişisel atışmaya dönmesini istemiyorum, kimseye bir şey öğretmeye de niyetim yok. Neyi bilip bilmediğinizi siz daha iyi bilirsiniz. İyi akşamlar.