Faz2 Pardus yüklemede sorun YARDIM !!

Kodla Büyü

penewitz

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar okuldaki tahtalara pardus yüklüyorum faz1 lerde sorunsuz yükledim faz2 de bazı tahtalarda aşağıdaki resimdeki gibi hata veriyor ve kalıyor kaç defa yeni usb hazırladım ama olmadı neden oluyor çözümü bilen var mı ?

Ekli dosyalar

• 89226b84-af5e-4232-8fa9-056509f13e75.webp
    89226b84-af5e-4232-8fa9-056509f13e75.webp
    130.1 KB · Görüntüleme: 40
Arkadaşlar okuldaki tahtalara pardus yüklüyorum faz1 lerde sorunsuz yükledim faz2 de bazı tahtalarda aşağıdaki resimdeki gibi hata veriyor ve kalıyor kaç defa yeni usb hazırladım ama olmadı neden oluyor çözümü bilen var mı ?
hatanın sebebiyle ilgili bilgim yok hocam ama pardus yükleme ile ilgili bir yazı falan geldi mi? Bana iletilen tebliğ edilen herhangi bir yazı olmadı şimdiye kadar. Yaz tatilinde il formatörüyle denk geldiğimde sohbet esnasında bu konu geçmişti sadece yazı gelecek demişti ama. Net bilgisi olan var mı resmi yazı hakkında? Ben Windowstan devam ediyorum şu an.

hatanın sebebiyle ilgili bilgim yok hocam ama pardus yükleme ile ilgili bir yazı falan geldi mi? Bana iletilen tebliğ edilen herhangi bir yazı olmadı şimdiye kadar. Yaz tatilinde il formatörüyle denk geldiğimde sohbet esnasında bu konu geçmişti sadece yazı gelecek demişti ama. Net bilgisi olan var mı resmi yazı hakkında? Ben Windowstan devam ediyorum şu an.
yok hocam yazıdan dolayı değil deneme yaptım gayet kullanışlı ve hızlı virüs belasından kurtulmak için yapıyorum

yapay zekaya sorunca şu çıktı hocam belki işe yarar:

NE ANLAMA GELİYOR?​

• /dev dizini salt okunur (read-only) olarak bağlanmış.
  • Kurulum sırasında /dev dizinine yazılamıyor; bu nedenle sistem gerekli cihaz dosyalarını oluşturamıyor.
  • Bu durum, kurulumun başarısız olmasına neden oluyor.

🛠️ Olası Nedenler ve Çözüm Önerileri:​

1.​

• Eğer USB bellekle kurulum yapılıyorsa, ISO dosyası düzgün yazdırılmamış ya da USB fiziksel olarak hasarlı olabilir.
  • 🔧 Çözüm:
    • ISO dosyasını tekrar doğrulayın (SHA256 hash kontrolü).
    • Rufus, balenaEtcher veya Linux'ta dd gibi bir araçla tekrar yazdırın.
    • Farklı bir USB bellek kullanmayı deneyin.

2.​

• Tahtadaki dahili disk (veya eMMC) arızalı veya bozuk olabilir.
  • /dev gibi temel dizinlerin oluşturulacağı yer salt okunur hale gelmiş olabilir.
  • 🔧 Çözüm:
    • Canlı Pardus çalıştırarak terminalde şu komutları kullanın:

<span><span>sudo fsck /dev/mmcblk0p1<br></span></span>
      (Not: Disk adını lsblk ile kontrol edin, mmcblk0 yerine sda olabilir.)

3.​

• Kurulumun başında kullanılan initrd içinde bir hata olabilir ya da RAM'e yazılamıyor olabilir.
  • 🔧 Çözüm:
    • Başka bir Pardus ISO sürümü (daha güncel veya farklı yapılandırmalı) deneyin.

4.​

• Bazı Faz-2 tahtalarda (özellikle eski BIOS/UEFI yapısında) bazı Linux sürümleri düzgün kurulamıyor.
  • 🔧 Çözüm:
    • BIOS/UEFI ayarlarını kontrol edin:
      • Secure Boot kapalı olmalı.
      • Legacy boot ya da UEFI desteği uygun şekilde ayarlanmalı.
    • Pardus’un Milli Eğitim Bakanlığı uyumlu özel imajı varsa onu kullanın.

✅ Önerilen Adımlar:​

1. USB'yi yeniden yazın (balenaEtcher ile tavsiye edilir).
  2. Farklı bir Pardus ISO deneyin (örneğin XFCE sürümü).
  3. BIOS ayarlarını kontrol et: Secure Boot → Kapalı.

pardus etap 23.4 sürümünü yükledim geçenlerde. Faz-2 tahta. Çok ağır çalışıyor. youtube dan video açtım durdurma işlemi için basıyorum basıyorum 2 sn sonra yanıt veriyor ancak. Firefox ile denedim ama sorun firefox da mı onu da bilmiyorum çünkü chrome da denemedim. eğer diğer uygulamalarda da böyle ise işimiz var demektir.

ilksms
Geri