Faz2 Etap23 Pardus İmajı V6 (2026-Yeni)

Kodla Büyü

İmajlarımızdan ne kadar memnunsunuz?

• Geliştirilmeli

• İdare eder

• Memnunum

• Çok memnunum

• Mükemmel

Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.
merhaba. sistemi kurdum güzel çalışıyor. 5 dakikada herşey hazır.
sormak istediğim şey. e kilit kurulu geliyor. şifresini bilmiyorum. kendi e kilit ayarlarımı yapmaya çalışınca hata veriyor şifre istiyor.
e kilit i kaldırıp kendim tekrar kurunca düzeldi. sizin kurduğunuzda şifre var mı?

Faz2 Etap23 Pardus İmajı V5 (2026-Yeni)
İmajımız çıktı intel AMD farketmeksizin yükleyebilirsiniz.

merhaba. sistemi kurdum güzel çalışıyor. 5 dakikada herşey hazır.
sormak istediğim şey. e kilit kurulu geliyor. şifresini bilmiyorum. kendi e kilit ayarlarımı yapmaya çalışınca hata veriyor şifre istiyor.
e kilit i kaldırıp kendim tekrar kurunca düzeldi. sizin kurduğunuzda şifre var mı?
Şifre yok hocam şifre ekranını boş geçeceksiniz.

Yok hocam sorun devam ediyor. Çarşamba günü yeni paylaşılan imajları da deneyeceğim. Klavye ve fare ile devam. Daha az kullanılan sınıflardaki tahtalar ile yer değişikliği yapmayı planlıyoruz sonrasında da arıza kaydı. Ne zaman gelirler o da muaalak ayrı mevzu ama.
Pardus telegram gruplarında bu konu ile alakalı bazı yöntemler yazmışlar. Alt tarafa ekliyorum. Onları denediniz mi hocam? En son çare akıllı tahtayı yere indirip düz yerde imaj atın diyorlar.

Ekli dosyalar

Pardus daha iyi
Virüs derdi yok
3 senedir sorunsuz çalışan tahtalar var. Resmi yazısı da var. Pardus'ten başka yok artık.

İmaj boyutu 4.6 GB 3 dakikada kurulum.

Faz2 cihazlara İntel/AMD ve SATA Portlu olan tüm model tahtalar ile uyumludur. Faz3 Aidata Sata ve Faz3 Arçelik Sata portlu cihazlara yükleyebilirsiniz.

Yapılan değişiklikler:
Dokunmatik çalışmadığı zamanlarda düğmeden kapatma etkinleştirildi.
Saat 17.00 da otomatik olarak kapanması sağlandı.
Calibrasyon uygulaması yüklendi.
Openboard uygulası yüklendi.
Kalem uygulaması masaüstüne alındı.
Aygıt giriş çıkışında ses çıkarması sağlandı.
Masaüstünde istenmayen uygulama simgeleri kaldırıldı.
Sınırlı kullanıcılar kaldırıldı yerine etap kullanıcısı yönetici olarak atandı ve otomatik açılması sağlandı.
Eba bağlantısı masaüstüne alındı.
Mebi bağlantısı masaüstüne alındı.
OGM bağlantısı masaüstüne alındı.
Chrome uygulamasına eba,OGM ve mebi kısayol bağlantıları eklendi.
Çizim aracı masaüstüne alındı.
06.02.2026 tarihi itibariyle tüm güncellemeler yüklenmiştir.
Şimdilik sadece Faz2lerde test edildi diğerlerinde denemeniz gerekiyor.

İmajı ventoy ve rufus ile boot edebilirsiniz. Rufusta DD modunda yazdıracaksınız.
Sonraki versiyonlarda daha işlevsel hale getirmeye çalışacağız.

İndir:

Ekli dosyayı görüntüle 81344

hocam merhaba.ellerinize sağlık.eta ya kayıt olmak şart mı?

İmaj boyutu 4.6 GB 3 dakikada kurulum.

Faz2 cihazlara İntel/AMD ve SATA Portlu olan tüm model tahtalar ile uyumludur. Faz3 Aidata Sata ve Faz3 Arçelik Sata portlu cihazlara yükleyebilirsiniz.

Yapılan değişiklikler:
Dokunmatik çalışmadığı zamanlarda düğmeden kapatma etkinleştirildi.
Saat 17.00 da otomatik olarak kapanması sağlandı.
Calibrasyon uygulaması yüklendi.
Openboard uygulası yüklendi.
Kalem uygulaması masaüstüne alındı.
Aygıt giriş çıkışında ses çıkarması sağlandı.
Masaüstünde istenmayen uygulama simgeleri kaldırıldı.
Sınırlı kullanıcılar kaldırıldı yerine etap kullanıcısı yönetici olarak atandı ve otomatik açılması sağlandı.
Eba bağlantısı masaüstüne alındı.
Mebi bağlantısı masaüstüne alındı.
OGM bağlantısı masaüstüne alındı.
Chrome uygulamasına eba,OGM ve mebi kısayol bağlantıları eklendi.
Çizim aracı masaüstüne alındı.
06.02.2026 tarihi itibariyle tüm güncellemeler yüklenmiştir.
Şimdilik sadece Faz2lerde test edildi diğerlerinde denemeniz gerekiyor.

İmajı ventoy ve rufus ile boot edebilirsiniz. Rufusta DD modunda yazdıracaksınız.
Sonraki versiyonlarda daha işlevsel hale getirmeye çalışacağız.

İndir:

Ekli dosyayı görüntüle 81344

Yükleme yapmama rağmen eski etap yerinde duruyor. açılış yaparken yine ogretmen yetkili ve sınırlı hesap çıkıyor. ve tahta kayıtlı görünüyor. ne yaparsam yapayım olmadı. önce win imajı attım yinede değişen bir şey olmadı.

Yükleme yapmama rağmen eski etap yerinde duruyor. açılış yaparken yine ogretmen yetkili ve sınırlı hesap çıkıyor. ve tahta kayıtlı görünüyor. ne yaparsam yapayım olmadı. önce win imajı attım yinede değişen bir şey olmadı.
Biosta boot securty ayarları açıksa yüklemiyordur. Yüklemeden çıkış yapıyordur.

Genel kullanım için gördüğüm tek eksik : Youtube reklam engelleyici 😃

Bu imajdan (v4) türettiğim imajla yaklaşık 30 tahtayı Pardus'a göçürdüm.

Elleriniz dert görmesin, ayağınıza taş değmesin.

Genel kullanım için gördüğüm tek eksik : Youtube reklam engelleyici 😃

Bu imajdan (v4) türettiğim imajla yaklaşık 30 tahtayı Pardus'a göçürdüm.

Elleriniz dert görmesin, ayağınıza taş değmesin.
Teşekkür ederim. Reklam engelleyici mantıklı.😊👍

Arkadaşlar merhaba ben sınıf öğretmeniyim. Hani koyunun olmadığı yerde keçiye abdurrahman çelebi derlermiş ya bilgisayardan biraz anlayınca ilkokullarda bazı sınıf öğretmenleri abdurrahman çelebi oluyor. Bunlardan biri de benim işte. Okulumuzda bütün akıllı tahtalar windows. Cumhurbaşkanlığı genelgesi ile mecburen Pardus'a geçeceğiz fakat Pardus, windowsa alışan insanlar için tam anlamıyla bir eziyet. Bilgisayara biraz ilgisi olan insanlar pekala çözüyor ama benim okulumdaki 64 yaşındaki Ahmet hocama pardusu anlatamazsın. Her ders sınıfımdan çağırılmak da ayrı bir eziyet oluyor, derse odaklanamıyorum.
Ben varolan windowsları kaldırmadan Pardus'u 2. işletim sistemi olarak kurmak istiyorum. ETA kaydını yaptıktan sonra açıkçası bir daha Pardus açılmaz belli başlı sınıflarda. Burada varolan Pardus imajı veya Milli Eğitimin paylaştığı Pardus imajları ( https://bulut.pardus.org.tr/s/MSSsLqRc2aY56om ) diski sıfırlar mı yoksa 2. işletim sistemi olarak kurulabilir mi?
Lütfen beni azılı bir Pardus düşmanı olarak yaftalamayınız. Müdür yardımcısı, müdür olsam arkadaşlarımın derslerine girer akıllı tahtada pardus kullanımını anlatabilirdim ancak buna ayıracak vaktim yok. 1. sınıfta öğrencilerim var, onlara zaman ayırmak zorundayım.

Arkadaşlar merhaba ben sınıf öğretmeniyim. Hani koyunun olmadığı yerde keçiye abdurrahman çelebi derlermiş ya bilgisayardan biraz anlayınca ilkokullarda bazı sınıf öğretmenleri abdurrahman çelebi oluyor. Bunlardan biri de benim işte. Okulumuzda bütün akıllı tahtalar windows. Cumhurbaşkanlığı genelgesi ile mecburen Pardus'a geçeceğiz fakat Pardus, windowsa alışan insanlar için tam anlamıyla bir eziyet. Bilgisayara biraz ilgisi olan insanlar pekala çözüyor ama benim okulumdaki 64 yaşındaki Ahmet hocama pardusu anlatamazsın. Her ders sınıfımdan çağırılmak da ayrı bir eziyet oluyor, derse odaklanamıyorum.
Ben varolan windowsları kaldırmadan Pardus'u 2. işletim sistemi olarak kurmak istiyorum. ETA kaydını yaptıktan sonra açıkçası bir daha Pardus açılmaz belli başlı sınıflarda. Burada varolan Pardus imajı veya Milli Eğitimin paylaştığı Pardus imajları ( https://bulut.pardus.org.tr/s/MSSsLqRc2aY56om ) diski sıfırlar mı yoksa 2. işletim sistemi olarak kurulabilir mi?
Lütfen beni azılı bir Pardus düşmanı olarak yaftalamayınız. Müdür yardımcısı, müdür olsam arkadaşlarımın derslerine girer akıllı tahtada pardus kullanımını anlatabilirdim ancak buna ayıracak vaktim yok. 1. sınıfta öğrencilerim var, onlara zaman ayırmak zorundayım.
Hocam kesinlikle pardusta kalmanız gerekiyor illa kayıt olayı ise zaten pardus orjinal iso dosyasını canlı açıp kayıt yapabilirsiniz. Ama takip yapıldığı için tahtanız pasif duruma düşer. Bence yükleyin alışsınlar başka çare yok. İki işletim sistemi olayıda çok meşakatli yapamazsınız.

Sıfırlıyor... Otomatik kurulum, diğer özellik varsa da dikkatimi çekmedi.
Nacizane tavsiyem 2.sistem olarak kurmayınız, Pardus'u kurun, bakanlık emretti deyin..
Yanlış anlaşılmasın, ortalama bir öğretmen tahtada ne yapar ki? İnternet, PDF, fatih kalem->Pardus kalem, .. ve fazla Z kitap.. tüm yayınevleri pardus uyumlu zkitap çıkarıyor..
Bana da istemediklerini söylediler ama bakanlık emri dedim, konuyu kapattım...

Dersinizi bırakıp asla gitmeyin.. öğrensin.. kötü olmak iyidir..

Değişiklik insana zor geliyor, androidden ios'a geçmek gibi...

Cevaplarınız için teşekkür ederim. Peki akıllı tahtalara sizin imajınızı kurmak mı daha faydalı @hasari hocam?
Sizin imajınız https://bulut.pardus.org.tr/s/MSSsLqRc2aY56om bu adresteki 9 Şubat 2026 tarihli Pardus 23.4-ETAP 20260209-1630-amd64.iso imajının üzerine mi düzenlenmiş yoksa farklı bir pardus yazılımının üzerine mi düzenleme yapılmış durumda?

Cevaplarınız için teşekkür ederim. Peki akıllı tahtalara sizin imajınızı kurmak mı daha faydalı @hasari hocam?
Sizin imajınız https://bulut.pardus.org.tr/s/MSSsLqRc2aY56om bu adresteki 9 Şubat 2026 tarihli Pardus 23.4-ETAP 20260209-1630-amd64.iso imajının üzerine mi düzenlenmiş yoksa farklı bir pardus yazılımının üzerine mi düzenleme yapılmış durumda?
Aynı pardus yazılımı üzerine geliştirilmiş. Bizim imajı kurun sizin için daha iyi olur.

Merhabalar Hasari Hocam,
Bizim okulda hem ilkokul hem de ortaokul var. Dolayısıyla saat 17.00da kapanmaması gerekir. Nasıl iptal edebilirim?

Hocam Merhaba öncellikle emeklerinize sağlık. Ve Tebrik ederim.
Ben sizin imajınız olan Etap 23 V4 ü tüm tahtalarıma kurdum. İki tahtada dokunmatik bir türlü tam çalışmadı. Windows a dönünce çalışıyor . İlk sorum bunu nasıl aşabileceğiz.
ikincisi bu V5 i bu imajın üzerine herhangi bir tam silme yapmadan atmam söz konusu mu? Malum dijital kitap vb indirmeler oldu bile.

Hocam Merhaba öncellikle emeklerinize sağlık. Ve Tebrik ederim.
Ben sizin imajınız olan Etap 23 V4 ü tüm tahtalarıma kurdum. İki tahtada dokunmatik bir türlü tam çalışmadı. Windows a dönünce çalışıyor . İlk sorum bunu nasıl aşabileceğiz.
ikincisi bu V5 i bu imajın üzerine herhangi bir tam silme yapmadan atmam söz konusu mu? Malum dijital kitap vb indirmeler oldu bile.
Merhaba hocam dokunmatik problemi için önce alt tarafta kalan kızılötesi gözlerini çok temiz bir şekilde silin. Düzelmezse mutlaka bios pilini değiştirin yine çalışmazsa tahtanın dengeli takılıp takılmadığını kontrol edin. Eğer yine çalışmazsa tahtayı çıkarın masa üzerine koyun imaj atın. Bu yöntemleri deneyin mutlaka çalışacaktır. Kurulum yaparsanız maalesef dosyalarınız silinecektir.

Hocam merhaba tahtayıete kayıta yaptıktan sonra 37 tane yeni paket kurulacak diyor bunu kurmasak sorun olur mu veya illa kurmamız mı gerekiyor

Ekli dosyalar

• image.webp
    image.webp
    281 KB · Görüntüleme: 265
Merhaba hocam dokunmatik problemi için önce alt tarafta kalan kızılötesi gözlerini çok temiz bir şekilde silin. Düzelmezse mutlaka bios pilini değiştirin yine çalışmazsa tahtanın dengeli takılıp takılmadığını kontrol edin. Eğer yine çalışmazsa tahtayı çıkarın masa üzerine koyun imaj atın. Bu yöntemleri deneyin mutlaka çalışacaktır. Kurulum yaparsanız maalesef dosyalarınız silinecektir.
tahtayı masnın üstüne sırt üstümü yatırıyoruz. 😃

Hocam boot security ayarı nerde ben ne yaparsam yapayım eski etap 23,4 kaldıramıyorum. her yükleme sonrası eski etap yüklü geliyor ama sıfırlanmış şekilde
Biosa girin boot ve güvenlik ayarlarına bakın. Hardisk şifrelenmiş olabilir yada boot securty etkin olabilir.

ilksms
Geri