Faz2 Dokunmatik Problemi Çözümü (%100 Kesin Çözüm)

Kodla Büyü
pardustaki xinput calibrator (adı bu olmayabilir hatırlayamadım) 4 noktalı bunu lunix forumlarından ben bulup kurdum, kayseri de. paylaştım sonra, kayseri pilot il olduğu için, sonra uygulama sanırım yeğitek e gitti ordan imajlara girdi vs. ama
* 4 noktalı çözüm değil.
* ops yi söküp takmak çözüm değil.
* tahtayı istersen mr muscle la sil çözüm değil.
* windows a dönüp, tekrar pardus kurmak çözüm değil.
* servis bakmıyor pardus kaynaklı diyor çözüm değil.
* buradaki amd sürücünün üst sürümü zaten yeğitek imajında var çözüm değil.
* tahtayı isterseniz su terazisi ile dengeleyin çözüm değil.

eylülden beri olmuyor bizim ilde bazı tahtalarda hâlâ dokunmatik sorunu var. çare fare. bazı tahtalar inatla olmuyor ne yaparsanız yapın olmuyor.

şu yapay zekayı da bir deneyim. umarım olur.

pardustaki xinput calibrator (adı bu olmayabilir hatırlayamadım) 4 noktalı bunu lunix forumlarından ben bulup kurdum, kayseri de. paylaştım sonra, kayseri pilot il olduğu için, sonra uygulama sanırım yeğitek e gitti ordan imajlara girdi vs. ama
* 4 noktalı çözüm değil.

eylülden beri olmuyor bizim ilde bazı tahtalarda hâlâ dokunmatik sorunu var. çare fare. bazı tahtalar inatla olmuyor ne yaparsanız yapın olmuyor.

Özünde sürücü, muhtemelen Windows gibi değerleri değerlendiremiyor tek veya iki gözden değerlendiriyor gibi.

* 4 noktalı çözüm değil.

gemini'yın yalancısıyım: xinput calibrator yaptıktan sonra ayarları gerekli komutlarla kaydetmek gerekiyormuş. eğer bunu yapmazsan kalibrasyon eski haline döner tahta yeniden başladığında diyor..

şurdaki .sh dosyası önce xinput calibrator kullanıp sonra yaptıklarını kaydediyor, tahta yeniden başladığında da çözüm devam ediyor. deneyebilirsiniz.

arkadaşlar net cozüm şu faz2 lerın tamamında cozuldu sorun. faz2 lerın cercevelerin tamamını tertemiz silin tekrar ediyorum ıslak mendili suyunu çope sıkın nemli kalsın mendil ve çerçevelerin tamamını silin. sadece köşeleri değil. faz2 lerde yan cerceve iceri dogru ve yukarıdakı cercevede bosluk var arasına sokarak silin. mousela kullanlılan tahtaları bile boyle cozduk hıc bır sıkıntılı tahta kalmadı. kalın sağlıcakla.

Bugün daha önceden dokunmatiği hiç çalışmayan Faz2 Vestel Gri tahta üzerinde şu işlemleri yaptım.

1. Akıllı tahtanın yüzeyini camsil ile güzelce fiber bezle temizledim. Sensörlerin olduğu bölgeleri düzgünce temizledim.
2. Akıllı tahtaya MEB in son imajını kullanarak sıfırdan sistemi format atarak kurdum. Tahtanın kayıt işlemini yaptım.
3. Dokunmatiği Fatih kalem ile test ettim. Öncesine göre tahtanın yüzeyinde %60-%70 oranında düzelme oldu. (Köşe bölgelere yakın kısımlarda sorun hala devam ediyordu)
4. Ankh WinPE ISO dosyası ile Akıllı tahtayı boot ettim, tahtanın kalibrasyon sürücü ve yazılımını kurdum. Kurulumdan sonra 16 noktalı kalibrasyon uygulamasını yaptım.
5. Ardından Pardus'u normal olarak başlattım.

Tahtanın çalışmayan köşe bölgelerinin de çalışmaya başladığını gördüm. Bu işlem sayesinde hiç bir şekilde dokunmatiği çalışmayan tahtayı tekrar hayata döndürmüş oldum.

Burada kafamın almadığı şey şu oldu. Kalibrasyon işlemini WinPE ile yapıyoruz; peki kalibrasyon ayarları nereye kayıt ediliyor? Bu hala anlayamadığım durum. Ama sonuca bakarsak tahta düzeldi. İlgilenen arkadaşlara bilgi olsun diye paylaşıyorum
değerli hocam çok teşekkür ederiz çok çok işe yarıyor tüm sınıfların kalibrasyonunu bu şekilde güncelleyeceğim.

Tahtalara güncelleme geldi. Sorunları çözmüş büyük oranda. Tahtaları güncellemenizi tavsiye ederim öncelikle.

Son düzenleme:
Üç tahtaya bugün o güncelleme geldi ve kurdum.
Merhaba sayın hocalarım,

Güncellemeden sonra dokunmatiğin komple gittiğini söyleyen bazı hocalarımız oldu. Bu hocalarımız güncellemeden önce test amaçlı kurdukları beta paketini kaldırıp kurulumu sonra yapmak için aşağıdaki komutları çalıştırabilirler mi?

sudo apt update
sudo apt purge eta-touchdrv
sudo apt install eta-touchdrv

Bu komutlar beta paketini silip yeni sürümü kuracaktır.

Arkadaşlar madem bu dokunmatiğin kendi hafızası var ve ayarları kendisi hatırlıyor o zaman tahtaya Windows kurmak yerine Windows yüklü bir laptopu OBS üzerindeki HDMI ve USB Tip B (yazıcı kablosu) girişli dokunmatik donanımına bağlayın, sürücüsünü de kurun, kalibrasyonu yapın kapatın. Aynı şey. Yapan olursa bildirsin :)

Arkadaşlar madem bu dokunmatiğin kendi hafızası var ve ayarları kendisi hatırlıyor o zaman tahtaya Windows kurmak yerine Windows yüklü bir laptopu OBS üzerindeki HDMI ve USB Tip B (yazıcı kablosu) girişli dokunmatik donanımına bağlayın, sürücüsünü de kurun, kalibrasyonu yapın kapatın. Aynı şey. Yapan olursa bildirsin :)
Ops, converter kartına bağlı dokunmatik usb kablosuda öyle, sizin bahsettiğiniz USB portu ekranın, dokunmatik veya ops nin değil. Kısacası olmaz yani.

Bu işler kolay değil emek ister kendini feda edeceksin hocam, az kullanılan bir yerde dene. ;)
Az kullanılan sınıf var da dediğim gibi dokunmatiği kötü tahta yok. Bozuk olmayan bir şey üzerinde de bir çözüm test edemiyorsun. Kalibrasyon bozma yöntemi biliyorsan dinliyorum hocam.

ilksms
Geri