Faz2 Dokunmatik Problemi Çözümü (%100 Kesin Çözüm)

Kodla Büyü
Hasari hocam dediğiniz gibi windowstan kalibrasyon yaptıktan sonra pardus yüklesek ondan sonra imaj alsak ve o imajı dağıtsaydık bu kadar problem kendiliğinden ortadan kalkmayacakmıydı, her problemli tahta için windows yükle calibre et sonra geri pardus yükle yapacağımıza ... ben kendi okulumda öyle yapmaya karar verdim

Benzer problemlerle karşılaşan bir arkadaşımız sorunu bildirince bu dosyayı göndermişler sorunu çözülmüş. Benim henüz deneme fırsatım olmadı.
hocam o arkadaş destekle mi görüşmüş direkt? ya da daha kolay dönüt alabildiğiniz bir yer var mı acaba? keşke faz 1 ler için de paylaşılsa böyle şeyler.

Hasari hocam dediğiniz gibi windowstan kalibrasyon yaptıktan sonra pardus yüklesek ondan sonra imaj alsak ve o imajı dağıtsaydık bu kadar problem kendiliğinden ortadan kalkmayacakmıydı, her problemli tahta için windows yükle calibre et sonra geri pardus yükle yapacağımıza ... ben kendi okulumda öyle yapmaya karar verdim
O chip tv yani monitör kısmında olmaz yani. :)

hocam o arkadaş destekle mi görüşmüş direkt? ya da daha kolay dönüt alabildiğiniz bir yer var mı acaba? keşke faz 1 ler için de paylaşılsa böyle şeyler.
Faz1 dokunmatikte genelde sorun olmuyor. Tahta kirli değilse düzgün çalışıyor.

Faz2 Dokunmatik Problemi Çözümü (%100 Kesin Çözüm)

Faz2 cihazlarında çalışmayan dokunmatik problemini nasıl gidereceğinizi anlatmaya çalıştım.

bu dediğiniz bizde çalışmıyor ki sizin dediğiniz sensörlerin çalışması durumunda işe yarar diğer türlü işe yaramaz. Bizim tahtalarda çalışmıyor kalibrasyon yıklayınca yapmıyor

bu dediğiniz bizde çalışmıyor ki sizin dediğiniz sensörlerin çalışması durumunda işe yarar diğer türlü işe yaramaz. Bizim tahtalarda çalışmıyor kalibrasyon yıklayınca yapmıyor
Onun dokunmatik gözleri bozulmuştur kayıt açın servis bakacak ona.

okuldaki faz 2 intel tahtalara kurulumları yaptım. bazı tahtalarda dokunmatik problemi yokken bazılarında vardı. var olanlar için kenarlardan kamera gözlerini ve ara bölgelerini tamizledim. kısmen düzeldi. pardus mağazadan calibrator programını yükledim. 4 noktadan kalibre yaptım. kısmen sorun çözülmüş gibi olsada sıkıntılar tekrarladı. Sergei boot PWin PE iso ile tahtaları açtım. tahtaya cmd komut satırından drvload komutuyla driver yükledim. windows 10 kalibrasyon programını yükledim. önce 16 ve sonra 9 noktalı kalibrasyonu yaptım. tekrar pardusa geçtiğimde dokunmatik düzeldi gibi . ancak aynı sıkıntıarı tekrar göstermeye başladı. Bu dokunmatik işi baya bir sıkıntı oluşturacak gibi.

**Notlar**
1.)eta-touchdrv_0.3.1_amd64 adlı driver, AMD işlemcili faz2 ler için geliştirilen bir driver olup son pardus versiyonunda da zaten gömülüdür. Önceki versiyonları kullananlar bu driveri yükleyebilir.
2.) Faz1 lerde dokunmatiğin ara ara tümden gidip gelmesi çoğunlukla monitör kartına gelen usb kablonun içindeki temassızlıktandır. Bu kablonun usb başlık kısmının içinde 2 adet entegre ve pasif elemanlardan oluşan bir devre mevcuttur. Buradaki bir bobin devre temassızlığı yapmaktadır. Bir süre sonra da entegre yanmakta tamamen işlevsiz olmaktadır. Bu başlık rahatsız edici derecede ısınıyorsa o entegre artık yanmıştır. Çözümü yoktur. Isınmıyorsa temassızlık giderilerek çözüm sağlanır. Bazen de kameralardan birinin devre dışı kalmasından dolayı da temas sorunları olabilmektedir.

Tahtaları yapan bu kadar uğraşmamıştır. Yani bunun tam bir çözümü üretilip okullardaki öğretmenleri uğraştırmasalar olmaz. Bunlarla uğraşmayalım diye yos olmadım ama il sağolsun bize havale etti. Bayram sonrası paedusa geçiş yapayım diyordum ama böyle olacaksa zaten yeni bir sistem kullanmaya mesafeli olan öğretmenler önyargı ile yaklaşacaklardır.

ilksms
Geri