Faz2 Dokunmatik Problemi Çözümü (%100 Kesin Çözüm)

Kodla Büyü
Tahtaların üzerinde zaten win10 var, onun üzerinde kalibraasyonu yapıp sonra pardus u kursak olmaz mı? Kimse bunu sormamış gibi, yeniden bunun için win11 mi kuracağız?

Faz2 Dokunmatik Problemi Çözümü (%100 Kesin Çözüm)

Faz2 cihazlarında çalışmayan dokunmatik problemini nasıl gidereceğinizi anlatmaya çalıştım.

Maalesef hocam dediğiniz yapmama rağmen önce sizin windowsu yükledim 25 noktadan kalibre ettim, Windowsta çalışan dokunmatik Pardus v6 sürümünüzde ekrandaki gibi

Ekli dosyalar

• IMG_20260227_143958.webp
    IMG_20260227_143958.webp
    319.6 KB · Görüntüleme: 39
Maalesef hocam dediğiniz yapmama rağmen önce sizin windowsu yükledim 25 noktadan kalibre ettim, Windowsta çalışan dokunmatik Pardus v6 sürümünüzde ekrandaki gibi
Geriye çözüm olarak;
Tahta silme ve tahtayı yerinden ileri geri hareket ettirmek kaldı.
Sanki faz 2 tahtalar pardus dokunmatiğe uygun değil. Windows 11 iyiydi.
Win11 + E kilit + Deepfreeze ile birlikte 2 yıldır sorunsuz kullanıyorduk.

Bir kalibrayon için imaj atmak çok masraflı onun yerine arkadaşların da bahsettiği gibi Windows ISO dosyasını rufus ile Windows To Go seçeneği ile usb'ye kurduk. Tahtamızı güzelce temizledikten sonra USB'ye kurulan windows ile açıp faz2 dokunmatik sürücüsünü kurduk.
Optic Touch Device ile özellikle Gelişmiş Kalibrasyonu seçerek kalibre ettiğimizde büyük oranda sorunlar çözüldü.
Öncesinde gelişmiş kalibrasyonu seçmeden defalarca yaptığımızda düzelmemişti.
Gelişmiş kalibrasyonda önce 16 adet dikdörtgen kutular çıkıyor. Sonrasında yuvarlak noktalar çıkıyor.

Merhaba hocam, 16 noktadan yapın yapmadan önce dokunmatiği iyice temizleyin özellikle alt köşeler. Tahta terazide değilde düzelme az olur birde sizde yüksek ihtimalle sol al göz bozuk değişmesi lazım.

Bir kalibrayon için imaj atmak çok masraflı onun yerine arkadaşların da bahsettiği gibi Windows ISO dosyasını rufus ile Windows To Go seçeneği ile usb'ye kurduk. Tahtamızı güzelce temizledikten sonra USB'ye kurulan windows ile açıp faz2 dokunmatik sürücüsünü kurduk.
Optic Touch Device ile özellikle Gelişmiş Kalibrasyonu seçerek kalibre ettiğimizde büyük oranda sorunlar çözüldü.
Öncesinde gelişmiş kalibrasyonu seçmeden defalarca yaptığımızda düzelmemişti.
Gelişmiş kalibrasyonda önce 16 adet dikdörtgen kutular çıkıyor. Sonrasında yuvarlak noktalar çıkıyor.
Evet 16 nokta kalibrasyon daha iyi.

Merhaba hocam, 16 noktadan yapın yapmadan önce dokunmatiği iyice temizleyin özellikle alt köşeler. Tahta terazide değilde düzelme az olur birde sizde yüksek ihtimalle sol al göz bozuk değişmesi lazım.
Hocam windows imajınızı kurdum sıkıntı yok, komple temizlikte yaptım, Pardus 23 edu imaji sizin v6 kurduğumda dokunmatik o bölgesi çalışmıyor

ilksms
Geri