Faz2 Dokunmatik Problemi Çözümü (%100 Kesin Çözüm)

Kodla Büyü
İmajlarınızla bir ilgisi var mı hocam?
Eğer ilgisi yoksa baştan imaj indirmeyelim. Elimizdeki Windows ile kalibre edip yine elimizdeki Pardus'u kurup devam edelim.

Yöntem bana ilginç geldi, kalibreyi hatırlaması için donanımın kendi hafızası olmalı yoksa Windows'taki ayarı nasıl hatırlıyor soru işareti. Placebo da olabilir gibi geldi.

Çok sıkıntı yaşadığım tahtalara deneyeceğim. Neyse ki hepsinde problem yok...
İşe yarıyorsa Hasari hocamın da dediği gibi bu kalibrasyonu saklayan bir bölüm olmalı.
Sağolasın Hasari hocam.

İmajlarınızla bir ilgisi var mı hocam?
Eğer ilgisi yoksa baştan imaj indirmeyelim. Elimizdeki Windows ile kalibre edip yine elimizdeki Pardus'u kurup devam edelim.

Yöntem bana ilginç geldi, kalibreyi hatırlaması için donanımın kendi hafızası olmalı yoksa Windows'taki ayarı nasıl hatırlıyor soru işareti. Placebo da olabilir gibi geldi.
Elinizdekini kullanabilirsiniz.

Mantık windows üzerine pardus kurulumu ise zaten öyle yapıyoruz da olmuyor. O zaman sizin imajda farklı bir durum var.
Kalibrasyon chipe koordinat bilgilerini kaydediyordur. Tahta ayardan düştüğünden düzgün işlemiyordur. Zamanla yıpranma kaynaklı dokunmatik yüzeyinde deforme meydana geliyordur. Aralıklarla kalibrasyon gerekecektir. Pil biterse yine gerekecektir. Pil çıkarılırsa yine gerekecektir. 2 yıl önce ilimizde pilin dokunmatiği etkilediğini keşfetmiştik hatta videolaştırıp paylaşmıştım. Demekki esas sebebi buymuş.😊

Bu duruma göre Pardus'a geçeceklerin geçmeden kalibrasyonu yapmaları yeterli olacaktır.😁

Teşekkürler..

merhaba. Kalibrasyon programının kurulum dosyalarını bulsak ve WİNE uygulaması ile pardus a kursak. pardus içerisinde kalibre etsek olmaz mı.

Kalibrasyon chipe koordinat bilgilerini kaydediyordur. Tahta ayardan düştüğünden düzgün işlemiyordur. Zamanla yıpranma kaynaklı dokunmatik yüzeyinde deforme meydana geliyordur. Aralıklarla kalibrasyon gerekecektir. Pil biterse yine gerekecektir. Pil çıkarılırsa yine gerekecektir. 2 yıl önce ilimizde pilin dokunmatiği etkilediğini keşfetmiştik hatta videolaştırıp paylaşmıştım. Demekki esas sebebi buymuş.😊
eğer dediğiniz gibiyse baya ince bir detayı yakalamışsınız tebrikler.

Bende dün bitirmiştim...

Taşınabilir bellekten çalışan Windows yapıp, onunla kalibre yapsak olurmu sizce? Salı gününe bir denemeyi planlıyorum...
Hocam aklıma geldi ama taşınabilirlere sürücü kurabiliyor muyuz bilmiyorum.😊
Taşınabilirde muhtemelen 3 dk da açılır. İmajda 3dk sürüyor başa başa yakın. Ama denemek lazım.👍

Bende dün bitirmiştim...

Taşınabilir bellekten çalışan Windows yapıp, onunla kalibre yapsak olurmu sizce? Salı gününe bir denemeyi planlıyorum...
Canlıda olsa Etap23 silinmeden yapılmış olur çok iyi olur aslında. Konuyu bir araştıralım.👍

Faz 2'de MBR desteği olduğu için EasyBCD programı ile dual boot dokunmatik desteği sağlanıyor. UEFI sistemlerde bunu sağlayamadım.
Hocam ikili işletim sistemi olursa kimse pardus kullanmaz emekler yine çöp olur. Dokunmatik problemlerinin çözümüne odaklanmak lazım. Süreç biraz sancılı ama bu sefer sıklıkla güncellemeler yayınlanıyor umut vadediyor. Şimdilik Windowsu kalibrasyon için kullansak yeterli.

Hocam dual sistemlerde başlangıçta sistem seçimi dokunmatik olarak gerçekleşiyor mu?
Benim yöntemimde normal Pardus açılıyor direkt. Windows'a geçmek için Pardus içinden kod yazıyorum. Ya da açılışta klavye takıp F7 ile seçiyorum.
Hocam ikili işletim sistemi olursa kimse pardus kullanmaz emekler yine çöp olur. Dokunmatik problemlerinin çözümüne odaklanmak lazım. Süreç biraz sancılı ama bu sefer sıklıkla güncellemeler yayınlanıyor umut vadediyor. Şimdilik Windowsu kalibrasyon için kullansak yeterli.
Windows bu şekilde lazım olacaksa eğer Dual boot ile ekleyip benim yaptığım gibi öğretmenden gizlemek en iyisi :)

Benim yöntemimde normal Pardus açılıyor direkt. Windows'a geçmek için Pardus içinden kod yazıyorum. Ya da açılışta klavye takıp F7 ile seçiyorum.

Windows bu şekilde lazım olacaksa eğer Dual boot ile ekleyip benim yaptığım gibi öğretmenden gizlemek en iyisi :)
Buda mantıklı. 👍

Dualboot ile ilgili bir ISO(win11 + Pardus) oluşturup paylaşırsanız çok seviniriz. Dokunmatik sorunu bizleri çok yordu.

ilksms
Geri