Faz1 Etap23.4 Pardus İmajı V4 (2026-Yeni)

Kodla Büyü
bulut.pardus.org.tr ve burdaki imajı denedim, hiçbirinde dokunmatik çalışmıyor. Demekki faz1de tek tip dokunmatik ekran yok ve pardus ekibi de elindeki cihaza göre bir sürüm çıkartmış. Bize uymadı. Pardusa geçin diye yazı gönderiyorlar, nasıl geçelim kardeşim.
Yanlışınız var hocam çalışıyor fakat malum Faz1 lerde pardus biraz yavaş kalıyor.

Yanlışınız var hocam çalışıyor fakat malum Faz1 lerde pardus biraz yavaş kalıyor.
Yanlış yok hocam, doğru bilgidir. Benim Faz1'de dokunmatik çalışmıyor.

Donanım: Beijing IRTOUCHSYSTEMS Co.,LtD Optical TouchScreen (Vendor ID: 6615, Product ID: 0c20)

Sistem bilgisinden baktığımda bu cihazın sürücüsünün olmadığı gözüküyor. Bakalım sorunu düzeltecekler mi

Donanım: Beijing IRTOUCHSYSTEMS Co.,LtD Optical TouchScreen (Vendor ID: 6615, Product ID: 0c20)

Sistem bilgisinden baktığımda bu cihazın sürücüsünün olmadığı gözüküyor. Bakalım sorunu düzeltecekler mi
Hocam ozaman dokunmatik değişmiştir.

Hocam ozaman dokunmatik değişmiştir.
Hocam dokunmatik değişmedi. 20 yıldır aynı okulda çalışıyorum. Cihazların monte aşamasını da biliyorum. Aynı cihazlar. Windowsta sorun yok, pardus etap 5.3 te sorun yok. Ondan sonraki sürümlerde dokunmatik çalışmıyor. Sürücü sorunu olduğu gayet açık. Hoş burda size ispatlamam bir şeyi değiştirmeyecek ama durum böyle.

Amd işlemcili Faz2'lerde dokunmatik sorunu oluyordu ama Faz1'lerde ite kaka da olsa çalışıyordu... Bende tahtada bir sorun olduğu kanısndayım.

Hocam dokunmatik değişmedi. 20 yıldır aynı okulda çalışıyorum. Cihazların monte aşamasını da biliyorum. Aynı cihazlar. Windowsta sorun yok, pardus etap 5.3 te sorun yok. Ondan sonraki sürümlerde dokunmatik çalışmıyor. Sürücü sorunu olduğu gayet açık. Hoş burda size ispatlamam bir şeyi değiştirmeyecek ama durum böyle.
Bu konuya bende dile getirmiştim. etap 5.3 ve etap 5.5 (Bunlarda da programlar belli bir noktaya kadar güncelleme alığı problemler çıkıyor. Örn. chrome) de dokunmatik sorunu yok denecek kadar az iken diğer pardus sürümlerinde dokunmatik sorunu yaşıyorum. Kimisi hiç çalışmıyor, kimisi farklı algılama ile çalışıyor.

Hocam haklı diye düşünüyorum. Pardus 5.3 sonra hangi pardus sürümünü kurduysam 20 tahtadan 4 tanesinde dokunmatik hep sorun oldu ve çoğu zaman çalışmadı. Muhtemelen Faz1 tahlar arasında bile dokunmatikler farklı. Zaten çalışanlar da kısmen yavaş oluyor. Tahtalarda sürücü sorunu çözülemedi düzgün. Bu yapılmadığı sürece imajlardan gereken verim alınamıyor.

Sorun çözüldü. Birilerinin işine yarar diye yazıyorum. Sorun Logitech marka kablosuz klavye ile dokunmatik ekran sürücülerinin çakışması nedeniyle oluşuyormuş. Pardus kurulumu başlarken kablosuz klavyeyi çıkartırsam sorunsuzca kuruluyor ve dokunmatk çalışıyor.

Sorun çözüldü. Birilerinin işine yarar diye yazıyorum. Sorun Logitech marka kablosuz klavye ile dokunmatik ekran sürücülerinin çakışması nedeniyle oluşuyormuş. Pardus kurulumu başlarken kablosuz klavyeyi çıkartırsam sorunsuzca kuruluyor ve dokunmatk çalışıyor.
Etap19 sürümleride böyleydi. Bunda giderilmiştir diye düşünüyordum demekki durum devam ediyor.

Mehcan e kilit kurulumu sırasında ekilir den 23 çift tıklandıginda gelen ekranlarda yükle dedigimizde sürekli bagnatı hatası veriyor. Yükleme yapamadım. Nasıl çözerim

Yeni imajımız yayınlandı. Birinci mesajdan indirebilirsiniz.

Faz1 Etap23.4 Pardus İmajı V4 (2026-Yeni)

ilksms
Geri