faz1 bios pili değişim videosu

Kodla Büyü

sadbt

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Mesajlar
322
arkadaşlar faz1 tahtalarım açılmamaya başladı bu ara. her gün bir sınıfta sıkıntı çıkıyor. bios pilinden kaynaklı olduğunu okudum forumda. ben tahta bios pili değiştirmedim hiç. internette videolar paylaşılmış ama hep faz2 bios pili değişim videoları. faz1 de de aynı şekilde mi yapılıyor? ona göre değişim yapmayı deniycem
 
Aynı açılmama sorunları bende olmaya başladı (Faz1), power tuşuna basınca tık diyor ekran gelmeden kapanıyor tahta. Pil olabilir dediler, değiştirdim ama bir işe yaramadı maalesef. Acaba neden olabilir sayın hocalarım, anakart devre arızası olabilir yazıyor bazı yerlerde.

Bir de enterasandır, aynı tahta power tuşuna bastıktan 1 saniye sonra 4 saniye 2. kez basılı tutunca açılıyor bazen. Veya ilk power tuşuna bastıktan 3 saniye sonra peşpeşe 2 defa tekrar basınca açılıyor, anakart devre arızası olabilir mi yine çözemedim...

Sorunuza cevap olarak da OPS yi açıp anakartın tüm vidalarını söküp anakartı kaldırınca pil altında hocam, yalnız pil bağlantı kablosuna puntolanmış durumda, o yüzden hazır soketli bios pili alıp takarsanız pil değiştirme işini yapmış olursunuz ama sorununuz çözülür mü bilemem...
 
bios piliyle alakalı olmaz. o sadece tarihin ve bios şifresinin hafızada tutulmasına yarar
 
açılmama sorunu bios pili kaynaklıdır %90.. piyasadaki bios pillerinin + ve - uçları farklı olabilir. kablo renklerini kontrol ederek montajını yapmalısınız. bios pili değişimi faz1 ve faz2 de aynıdır. sadece ops kasasının açılma şekli ve vida yerleri farklıdır.
bios pili değiştirdiğinizde ve tahtanın tuşlarına rastgele basdığınızda 1-2 dakika içinde açılmazsa bios yazılması gerekebilir.. bu işlem uzmanlık ve teknik ekipman gerektiren bir işlemdir arkadaşlar.. bu konuda iletişime geçerseniz yardımcı olabilirim.
bios yazıldığında da açılmazsa anakart üzerinde kontrollerin yapılması gerekir.
 
çok teşekkürler arkadaşlar. hiç girişmesem mi acaba o zaman bu işlere. arıza kaydı bıraksam eğer basit bir işlemse okulun boşuna parası gitsin istemiyorum.
bir de siz okul için bir şey satın alcağınızda ne yapıyorsunuz? mesela ben bu bios pillerini nasıl satın alabilirim
 
Çok zor değil değişimi. Ops sökülünce metal kutu içinde olduğunu görürsünüz herşeyin. 8 tane vida vardı. Onları açınca üst metal plaka açılıyor. Sonra kartı görürsünüz. Kartı tutan vidaları da sökünce bios pili altına yapışık. Söküp alın. Bantı yırtıp açınca kablonum puntalı olduğunu göreceksiniz. Sorun puntalı olması. Lehim için epey uğraştım ve sonra elektrik bandı ile iyice sardım. Sonra kartı vidalayıp pili kartın üstüne fanın yakınındaki boş yere koydum. Ops'yi takıp çalıştırınca görüntü geldi ve şükür epeydir ses yok çalışmaya devam ediyor.
Bir dahaki sefere kabloya bir küçük, yüzey alanı geniş olan bir levha tutturup onları pile sıkıca bantlayacağım. Lehimle uğraşmak yerine. Levha derken belki çok damarlı kablodan bir parçayı ezer onu Lehimle doldururum ve kabloya lehimlerim.
 
Son düzenleme:
Geri
Üst