Faz-2 Dokunmatik Sorunu

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Aronet
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Etiketler Etiketler
    faz
Kodla Büyü

Aronet

Site Gezgini
Sayın hocalarım okulumuzda faz2 tahtada Dokunmatik sorunu yaşıyoruz bazen geliyor bazen gidiyor ama sıkıntı şu Dokunmatik lazerleride aktif olmuyor ops'yi söküp taksam olur mu bu sorunu yaşayan var mı tahtayı biraz eğmeye çalıştım gene olmadı

Öncelikle hocamızın dediği gibi driver ueniden yükleyiniz.
Düzelmez ise dediğim gibi o kablodan yapıyor.
https://fatihpys.eba.gov.tr/ arıza kaydı açabilir bekleyebilirsiniz. Okulun imkanları varsa hızlı olsun istiyorsanız Vestel akıllı tahta servisini arayabilirsiniz.

Akıllı tahtanın arkasında kapağını sökün , karta takılı olan usb kablo var onu çıkartıp yan tarafındaki usb giriş yerine takın sayın hocam.

Sayın hocalarım okulumuzda faz2 tahtada Dokunmatik sorunu yaşıyoruz bazen geliyor bazen gidiyor ama sıkıntı şu Dokunmatik lazerleride aktif olmuyor ops'yi söküp taksam olur mu bu sorunu yaşayan var mı tahtayı biraz eğmeye çalıştım gene olmadı
Bizde de aynı durum var. Ama köşelerxeki lazerlerin ışıkları hep yanıyor. Driverlar yeniden yüklendi ve güncel

faz 2 de aşağıdaki resimdeki sorunu çözebilen var mı? Lazerin ışıkları yanıyor. Sürücüleri güncelledim.

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2026-02-09 at 13.06.02.webp
    WhatsApp Image 2026-02-09 at 13.06.02.webp
    253.1 KB · Görüntüleme: 87
  • Bazı Faz 2 tahtalarda ise dokunmatikte bölgesel dokunma problemleri rapor edilmiştir. Yani ekranın sadece bazı bölgelerinde dokunmatik çalışmamaktadır. Bunlar için mevcut çözümler aşağıdaki gibidir:

• Islak mendil ile ince bir çubuk ile sensor ışıklarının olduğu kısımları sert şekilde silince ve tahtayı kapatıp tekrar açınca yüzde 90 oranında okullarda düzeliyor. Uygulama videosu linki:
  • https://drive.google.com/file/d/18ERna68TPiHiWBppS22BDq-QkY4SGGND/view?usp=sharing
  • Düzelmeyenlerde ET’yi sağa sola kaydırıp ıslak mendil ile yine sensör köşeleri silince düzeliyor (Ekranın sürgü üzerinde sağa sola 2-3 cm duvar askı aparatı üzerindeki boşluklarda kaldırılması, gönyeye oturtulması. tahtayı alt sağ ve sol köşelerden birkaç kez sallayıp, duvar askı rayında gezdirip gönyeye alınması ve sonrasında yeniden başlatılması)
  • Düzelmeyenler tahtayı indirip aynı işlemi yapınca düzeliyor (tahtanın tamamen indirilerek yerde ya da askıdan yarım indirilerek çerçeve üzerinde imajın kurulması)
  • Recovery Mode Bir Kere Başlangıçta Çalıştırarak Dokunmatik Görmeme Hatalarını Düzeltme
  • Tahtaya klavye takıp, yeniden başlatıyoruz.
  • Açılırken Pardus GNU / Linux - Advanced Option For Pardus seçenekleri gelecek, burda klavye yön tuşu ile Advanced Option For Pardus seçip entere basıyoruz.
  • Burada linux 6.12.49 ve altında 6.12.49 (recovery mode) yazan iki seçenek gelecek , recovery mode olanı seçiyoruz. Entere basıp tahta açılışa geçiyor.
  • Açılıyor masaüstü recovery mode açılıyor masaüstüne girip dokunmatik test ediyoruz, sonra yeniden başlatıp normal modda açıyoruz. Dokunmatik düzeliyor.
hocam yukarıdakileri bize tavsiye etmişlerdi. deneyip bizlere sonuçlarını paylaşabilirseniz işimize yarar diye düşünüyorum. iyi çalışmalar

Bilişim sınıfına taktım. Çerçeveyi ben takmadım. Alan dar diye. Sorunları sınıflarda çözmek zor oluyor. Dokunmatik sorunu sınıflardakinde de var.

Merhaba değerli arkadaşlar. Faz2 etkileşimli tahtalara hem pardus hem windows kursak sorun olur mu? birde tek bir harddiskte her iki işletim sistemini kurabilirmiyiz?

Merhaba değerli arkadaşlar. Faz2 etkileşimli tahtalara hem pardus hem windows kursak sorun olur mu? birde tek bir harddiskte her iki işletim sistemini kurabilirmiyiz?
Kurulur.
Grub menüsünde her 2 sistemi görebilir, seçebilirsiniz.
Tahtalara kurmadım. Okul bilgisayarımda o şekilde kullanıyorum.
"Kurulur" derken aslında kurmadım.
Önce Pardus yükledim.
Sonra Gparted ile diski bölümlere ayırdım (250 GB ->150 GB, 100 GB gibi).
2. bölüme elimde var olan Win imaj yükledim.
Grub menüsünde istediğim sistemi seçip kullanıyorum.

Win imajı yükledim, ama sanırım bölümlere ayırdıktan sonra boş bölüme de imaj yerine kurulum yapılır sanıyorum. Ben denemedim.

Gerek var mıdır, yok mudur tercih meselesi.. Bizim il Aralık ayında Pardus'a geçti. Okulumda çok şikayet geliyor Pardus'tan. Dayanılmaz hal alırsa ikili Pardus ve Windows'lu imaj atabilirim tahtalara.

ilksms
Geri