Faz2 amd lerde kapanma sorunu anakart kaynaklıdır. Faz2 intellerde kapanma sorunu termal macun kuruması ve soğutma problemleri kaynaklıdır.Aynısı bende de oldu, bildirim yaptım cuma günü, fakat bugün tahtanın dokunmatiği çalışmaya başladı. Anlamadım gitti. Ha birde faz2 de kapanma sorunu da oluyor sık sık.
Pil hatası vermiyor pili bitse dediğiniz gibidir de ama değişim yapacağımBu sorunları sebebi bios pili, pili değiştirin herşeyin düzgün çalıştığını göreceksiniz.
Hocam deneyimlediğimiz konular siz değiştirin.Pil hatası vermiyor pili bitse dediğiniz gibidir de ama değişim yapacağım
bilmiyordum iyi oldu hocam söylediğiniz bu yöntem teşekkür ederim. En azından böyle bir problem olduğunda ilk önce bios pilini değiştiririm düzelmezse o zaman donanımsal bir problemdir derim en azından.Bu sorunları sebebi bios pili, pili değiştirin herşeyin düzgün çalıştığını göreceksiniz.
Faz2 lerin 3 değişik türü vardır. FAZ2-HM76 Faz2 AMD Faz2 hm-86 .@hasari hocam sizin attığınız videoda bios pili ana kartın üstünde gözüküyor ama başka videolarda ana kartın altında yanlış bilmiyorsam. Böyle olunca çıkarmak biraz zahmetli ve insan tedirgin oluyor yanlış yaparım diye. benim asıl sormak istediğim şu: internette hazır kablolu bios pilleri var. hazır kablolu pillerden alıp ops deki eski pilin soketini çıkarıp yeni pili taksam; eski pil ana kartın altında kalsa sorun olurmu?böyle olunca pil ana kartın altında olsa bile kartı sökmeden soket çıkabiliyor sanırım. bir de pilin kaç volt olması gerekir? attığım linkteki 1.5 v yazıyor.
https://www.hepsiburada.com/orion-vestel-faz-1-2-akilli-tahta-cr2032-kablolu-soketli-bios-pili-10-lu-p-HBCV0000490RT4?magaza=enerjigross
Zaman zaman dokunmatiklerin devre dışı kalma olayı dokunmatik usb kablosunun hatalı üretilmesindendir. Bios pili ile dokunmatik ilşkisi gözlemlenmemiştir. Teknik olarak da bir ilişki görülememektedir. Ancak elektronikde her şey olabilir diyelim ve bios pili değişip dokunmatik hatasını uzun süre almamış arkadaşlardan geri dönüt bekleyelim.Bu sorunları sebebi bios pili, pili değiştirin herşeyin düzgün çalıştığını göreceksiniz.
Windows bu durumu tölere edebiliyor ama pardus edemiyor.Zaman zaman dokunmatiklerin devre dışı kalma olayı dokunmatik usb kablosunun hatalı üretilmesindendir. Bios pili ile dokunmatik ilşkisi gözlemlenmemiştir. Teknik olarak da bir ilişki görülememektedir. Ancak elektronikde her şey olabilir diyelim ve bios pili değişip dokunmatik hatasını uzun süre almamış arkadaşlardan geri dönüt bekleyelim.
Hangi işletim sistemini kullanıyorsunuz?dokunmatik sorunu pil ile alakalı değil, imajı değiştirin hocam, amd lerde bu problem çok oluyor, olmaz ise dokunmatik te donanımsal bir arıza vardır.
Hocam defalarca test edip onayladık kulağa saçma geliyor ama maalesef pardusta bu sorunları çok gördük hatta bios pili işletim sisteminin çökmesine neden oluyordu. İlginç ama maalesef doğru, nasıl bir ileşkisi olduğu konusunu net çözemedik ama sorun tamamen pil kaynaklıydı pili değiştirdiklerimiz düzeliyordu değiştirmediklerimizde ise sorunlar yaşanmaya devam ediyordu. Sorunu yaşayanlar deneyip görebilir windows kullananlarda sorun olmuyordu ama pardus kullananlarda bu sorunlar netti.hocam antalya kulanıyorduk, ordu ya geçtik
Kesin öyledir zaten çünkü windowsta bu sorunlar yok demekki işletim sistemiyle alakalı.Pardus yüklü Amd işlemcili faz2 lerdeki dokunmatik sorunu pardus sürümü ve sürücü paketiyle ilgilidir. Buradaki konunun da benzer bir durum olduğu kanaatindeyim. Kısa bir süre sonra çözüm ile ilgili bilgi vereceğim.
Değerli arkadaşlar amd işlemcili olup pardus yüklü cihazlarda Tübitak'ın arge çalışması sonuçlanmış olup ETAP 23 ile beraber düzeltilmiş driver paketi eklenmiş olarak gelecektir. Ancak hali hazırda ETap 19 kullanıp sorunu çözmek isteyenler driver paketini manuel olarak yükleyerek sorunu giderebilirler.Pardus yüklü Amd işlemcili faz2 lerdeki dokunmatik sorunu pardus sürümü ve sürücü paketiyle ilgilidir. Buradaki konunun da benzer bir durum olduğu kanaatindeyim. Kısa bir süre sonra çözüm ile ilgili bilgi vereceğim