Faz 1 ET Windows 10 Kurulumu

Kodla Büyü

sakgeyik63

Site Gezgini
Değerli arkadaşlar!
Faz1 Etkileşimli tahtalara Windows 10 pro kurdum. Sistemle beraber kurduğum programlar
Dyned, antropi, geogebra, chrome, firefox, adobe reader, java, adobe shockwave, vsınıf, movie maker, winrar, epic pen, gom player, klite codec, vb.
Yaptığım ayarlamalarla yaklaşık 4-5 saat uğraştım.
Yalnız tahta nın dokunmatiği çalışmadı önce. Forum da paylaşılan driverı kurdum. Dokunmatik çalıştı. Daha sonraki kontrollerde sistemin çok ağır çalıştığını gördüm. Faz 1 sisteminde windows 10 kurulumunun çok ağır ve geç çalıştığını fark ettim . Acronisle yedeği başka tahtaya kurdum, aynı sorun orda da devam etti.

Sonuç olarak o kadar emek boşa gitti. Tekrar windows 7 ya da recovery yapacağım. Sizden ricam recovery yaparken sıkıntı yaşıyorum. O konuda bilgi verir misiniz?

hocam bilgilendirme için teşekkürler.ben de faz 1 kapsamındaki okulumuzdaki 1 tahtaya deneme amaçlı windows 10 kurdum.forumda paylaşılanlardan.açılışının normalden uzun sürdüğünü farkettim.windows 10 cidden windows 7 ye göre daha mı ağır faz 1 için?ona göre ben de diğer tahtalara windows 10 kurmaktan vazgeçecem.
recovery de ne gibi sıkıntı yaşıyorsunuz hocam?

Hocam bence Faz 1 sistemi Windows 10 için uygun değil. Faz 2 ye de kurdum. Sorun yaşamadım. Faz 1 gerçekten çok ağır çalışıyor. Tavsiye etmem. Recovery için araştırıyom alternatif yöntemler deneyeceğim pazartesi. Sağolun hocam. :+1: :+1:

Ben de faz 1 e windows 10 kurdum denemek için. Çok geç açılıyor. Çok ağır çalışıyor. Zaten dokunmatik sürücüsü ve ekran kartı sürücünün windows 10 desteği yok. Bence biraz bundan kaynaklanıyor. Kaç imaj denedim. Yine yavaş. Bence biz vestelin windows 10 imajını beklemeliyiz. Faz 1 için windows 10 uygun değil. Kurmayın derim.

lion26' Alıntı:
Ben de faz 1 e windows 10 kurdum denemek için. Çok geç açılıyor. Çok ağır çalışıyor. Zaten dokunmatik sürücüsü ve ekran kartı sürücünün windows 10 desteği yok. Bence biraz bundan kaynaklanıyor. Kaç imaj denedim. Yine yavaş. Bence biz vestelin windows 10 imajını beklemeliyiz. Faz 1 için windows 10 uygun değil. Kurmayın derim.
mesajınız için teşekkürler hocam.faz1de win10un verimli çalışmadığını söyleyenlerin sayısı artıyor.win10da ekran kartı sorununu kendi laptopumda da yaşıyorum.

sakgeyik63' Alıntı:
Değerli arkadaşlar!
Faz1 Etkileşimli tahtalara Windows 10 pro kurdum. Sistemle beraber kurduğum programlar
Dyned, antropi, geogebra, chrome, firefox, adobe reader, java, adobe shockwave, vsınıf, movie maker, winrar, epic pen, gom player, klite codec, vb.
Yalnız tahta nın dokunmatiği çalışmadı önce. Forum da paylaşılan driverı kurdum. Dokunmatik çalıştı. Daha sonraki kontrollerde sistemin çok ağır çalıştığını gördüm. Faz 1 sisteminde windows 10 kurulumunun çok ağır ve geç çalıştığını fark ettim . Acronisle yedeği başka tahtaya kurdum, aynı sorun orda da devam etti.

Sonuç olarak o kadar emek boşa gitti. Tekrar windows 7 ya da recovery yapacağım. Sizden ricam recovery yaparken sıkıntı yaşıyorum. O konuda bilgi verir misiniz?

Allah razı olsun sakgeyik63 hocam .... Çarşamba günü faz1 win10 a yükseltme için rezervasyon yaptırmıştım .... merakla neler olacağını beklerken sizin deneyimlerinize denkgeldim forumları incelerken ... hemen iptel ediyorum rezervasyonu ... faz1 için win7 ye devam :+1:

http://cizmecioglual.meb.k12.tr/

Windows 10'da açılış biraz yavaş ama ssd diski olmayan tüm bilgisayarlarda yavaş. Geri kalan uygulamalarda herhangi bir sorununu görmedim. Gayet memnunum ancak ben power tuşuna basınca bilgisayarın kapatılmasını ayarlamamışım, bazı öğretmenler kapatmak yerine power tuşuna basıyor, tahta da uyku moduna geçiyor.

Gündüz Can YILMAZ' Alıntı:
Windows 10'da açılış biraz yavaş ama ssd diski olmayan tüm bilgisayarlarda yavaş. Geri kalan uygulamalarda herhangi bir sorununu görmedim. Gayet memnunum ancak ben power tuşuna basınca bilgisayarın kapatılmasını ayarlamamışım, bazı öğretmenler kapatmak yerine power tuşuna basıyor, tahta da uyku moduna geçiyor.

Denetim masasında güç ayarlarında var hocam.

bedency' Alıntı:
sakgeyik63' Alıntı:
Değerli arkadaşlar!

Allah razı olsun sakgeyik63 hocam .... Çarşamba günü faz1 win10 a yükseltme için rezervasyon yaptırmıştım .... merakla neler olacağını beklerken sizin deneyimlerinize denkgeldim forumları incelerken ... hemen iptel ediyorum rezervasyonu ... faz1 için win7 ye devam :+1:

http://cizmecioglual.meb.k12.tr/
Arkadaşlar büyük bir hevesle uğraştım. Olabilecek hızlandırma ayarlarını da düzenledim. Olmadı. Donanım olarak faz 1 Widows10 a uygun değilmiş. Zaten öğretmen arkadaşlar sürekli bu tahta çok ağır çalışıyor diyorlar.

sakgeyik63' Alıntı:
Hocam bence Faz 1 sistemi Windows 10 için uygun değil. Faz 2 ye de kurdum. Sorun yaşamadım. Faz 1 gerçekten çok ağır çalışıyor. Tavsiye etmem. Recovery için araştırıyom alternatif yöntemler deneyeceğim pazartesi. Sağolun hocam. :+1: :+1:
Faz 2 için windows 10 dokunmatik sürücüsü varmi elinizde paylasirsaniz sevinirim

ben kurdum çok iyi çalışıyor şu anda ama touchscreen not found hatası alıyorum.Dokunmatik çalışıyor ama ayar penceresini açamıyorum.Uyumluluk modunu win 7 ayarladım olmadı.

Evet arkadaşlar ben de geçen hafta faz1lere Win 10 kurdum deneme amaçlı. Tepkilerin hepsi Win 7ye göre çok yavaş olduğu ve performansının düşük olduğu yönündeydi, Win7ye geri dönüyorum bugün. Bence kurmayın emekleriniz boşa gider.

ben önce win8.1 kurdum. gayet hızlı ve stabil çalıştı. sonra win10 a aynı makineyi yükselttim.(etkinleştirme sıkıntısı yaşamamak için.) yaklaşık 40 küsür tahtaya da kurdum. hiç bir sıkıntı yok. gayet hızlı ve iyi.

ancak size tavsiyem, win 10 da verim alamazsanız da, mutlaka win8.1 64bit pro kurun. dokunmatik yönünden de makinalar harika çalışıyor. boştan yere win 7 de beklemeyin. pdfannotator u da kurmayı da unutmayın.

BBNET
Geri