Fatih Wireless Şifresini Buldular

Kodla Büyü

muharremyildiz

Aktif Üye
Arkadaşlar bizim öğrenciler Wirelesslerin şifresini bir Facebook grubundan (General Mobile Etab5) öğrenmişler.. Mutlaka bilen birisi vermiş. Çünkü 15 haneli ve içinde @ ve # gibi işaretlerinde bulunduğu güçlü bir şifre.. Artık öğrencilerimiz cep telefonları üzerinden de ağa bağlanıyorlar... Ben de denedim, cep telefonumla F@tih sid isimli ağa bağlanıp internete girebiliyorum..

Acaba yetkililer uzaktan şifreleri değiştirebiliyorlar mıdır? Çünkü şifrenin içinde 2015 de yazıyor. Sanki 2015 yılı için belirlenmiş bir şifre gibi geldi.

Arkadşalar bizde de okul çıkışı pansiyon öğrencileri gecelere kadar tabletden fatih ağına bağlı olarak internete giriyorlar. Bizim okul çıkışı kablosuz ağları yada tüm ağları kapatma şansımız var mıdır?

aak' Alıntı:
Arkadşalar bizde de okul çıkışı pansiyon öğrencileri gecelere kadar tabletden fatih ağına bağlı olarak internete giriyorlar. Bizim okul çıkışı kablosuz ağları yada tüm ağları kapatma şansımız var mıdır?

Bütün access pointleri bir PoE özellikli bir switch üzerine almışlar. Bunu kapatmanız yeterli.

muharremyildiz' Alıntı:
aak' Alıntı:

Bütün access pointleri bir PoE özellikli bir switch üzerine almışlar. Bunu kapatmanız yeterli.

Hocam kapatmak kastınız elektriğini kesmek sanırım ama internet switçlerden birbirine aktarıldığı için birini kesince hepsi kesiliyor. Bu şekilde hepsini keserek mi sorunu halledeceğiz yoksa sadece AP ler için bir çözüm var mıdır?

aak' Alıntı:
muharremyildiz' Alıntı:
aak' Alıntı:

Hocam kapatmak kastınız elektriğini kesmek sanırım ama internet switçlerden birbirine aktarıldığı için birini kesince hepsi kesiliyor. Bu şekilde hepsini keserek mi sorunu halledeceğiz yoksa sadece AP ler için bir çözüm var mıdır?

Şöyle: PoE özellikli switch i sonradan eklediler. Bütün access Pointleri ve diğer switchleri bu switch üzerinde birleştirdiler. Switchleri eski bağlantı şekline geri dönderirseniz (PoE özellikli switch i takmadan önce ara kablolarla switchler birbirine bağlıydı) , sadece access pointler PoE özellikli switch üzerinde kalır. Sadece o switch in elektriğini keserseniz, sadece access pointlerin interneti gider.

MercedesU.' Alıntı:
muharremyildiz' Alıntı:
Arkadaşlar bizim öğrenciler Wirelesslerin şifresini bir Facebook grubundan (General Mobile Etab5) öğrenmişler.. Mutlaka bilen birisi vermiş. Çünkü 15 haneli ve içinde @ ve # gibi işaretlerinde bulunduğu güçlü bir şifre.. Artık öğrencilerimiz cep telefonları üzerinden de ağa bağlanıyorlar... Ben de denedim, cep telefonumla F@tih sid isimli ağa bağlanıp internete girebiliyorum..

Acaba yetkililer uzaktan şifreleri değiştirebiliyorlar mıdır? Çünkü şifrenin içinde 2015 de yazıyor. Sanki 2015 yılı için belirlenmiş bir şifre gibi geldi.

Ağ üzerindeki cihazları belirtirseniz nasıl müdehale edebileceğiniz ile ilgili veya TR-069 un mümkün olup olmadığıyla ilgili bilgi verebilirim.

Access Point: Cisco AIR-LAP1042N-E-K9 modeli. Consol ve Ethernet girişleri var.

MercedesU.' Alıntı:
muharremyildiz' Alıntı:
MercedesU.' Alıntı:
muharremyildiz' Alıntı:

Ağ üzerindeki cihazları belirtirseniz nasıl müdehale edebileceğiniz ile ilgili veya TR-069 un mümkün olup olmadığıyla ilgili bilgi verebilirim.

Access Point: Cisco AIR-LAP1042N-E-K9 modeli. Consol ve Ethernet girişleri var.

Cihaz; 23,80,443,2323,8023,8080

ağ geçit ip üzerinden yapılan bağlantılarda kapılarından herhangibirine yanıt veriyor mu?
Eğer vermiyorsa konsola kablolu bağlantı dışında bir seçenek kalmıyor gibi.

Kitapçığına internet üzerinden baktım (http://www.ekilavuz.com/kilavuz/c39fdfb ... im-noktasi).

Konfigürasyon desteği kısmında şunlar yazıyor: Telnet, HTTP, FTP (TFTP), SNMP (Basit Ağ Yönetim Protokolü), Konsol portu
Http, Telnet

SNMP: bilgisayar ağları büyüdükçe bu ağlar üzerindeki birimleri denetlemek amacıyla tasarlanmıştır. Cihaz üzerindeki sıcaklıktan, cihaza bağlı kullanıcılara, internet bağlantı hızından sistem çalışma süresine kadar çeşitli bilgiler SNMP'de tanımlanmış ağaç yapısı içinde tutulurlar.

SNMP, ağ cihazlarında yönetimsel bilgi alışverişinin sağlanması için oluşturulmuş bir uygulama katmanı protokolüdür. TCP/IP protokolünün bir parçası olan SNMP; ağ yöneticilerinin ağ performansını arttırması, ağ problemlerini bulup çözmesi ve ağlardaki genişleme için planlama yapabilmesine olanak sağlar.(Vikipedi)

O zaman istedikleri gibi değiştirebilirler.. diye düşünüyorum..

MercedesU.' Alıntı:
Huawei switchlere olan bağlantıdan sonra dışarıdan erişim imkanı düşüyor gibi gözüküyor.
Ayrıca bu bağlantı noktaları yokken netsh ile dışarıya verebiliyorduk tahtalara gelen interneti. Yine aynısını yaparlar, en kötü yanlarında router taşırlar diye düşünüyorum. Şaka bir yana bu cihazların yönetimini şartnameye göre TT yapıyor diye biliyorum. Onlara ulaşmaya çalışın derim. Merkezi yönetim okul içinde olmalı diye düşünüyorum. Huawei dağıtıcılar dışardan erişimi kısıtlamış durumda.

TTnet TR-069'u kullanıyormuş. Her Fatih projesi switchi yanında ip adresi yazıyor. 10.44..... şeklinde.. İllere ve okullara göre bir ip havuzu oluşturmuşlar.

Re: Ynt: Fatih Wireless Şifresini Buldular

MercedesU
Sen öğrenci değilmiydin?
Fatih sistemine mi dadandın?
"Atak güvenlik açığı" başlığından hatırlıyorum.

COBOL' Alıntı:
MercedesU
Sen öğrenci değilmiydin?
programın yapımcısıyla yıkımcısı karşı karşıya hadi bakalım :)

bu arada şifreyi bile bize söylemediler.... Şifreyi bilen arkadaş özelden yazabilir mi?

MercedesU.' Alıntı:
Ben bile saf değiştirdim. Engellemek daha eğlenceli :D

"Zeka yarar ve zararı düşünür, akılsa iyi ve kötüyü."

Belli ki zeki birisin, bu konulara çok emek ve zaman harcamışsın.
Zekanı akıl yolunda kullanmayı tercih etmeye başlamana sevindim delikanlı :) :alkis:
Bahtın açık olsun.

Hakkaten biz bile bilmiyrz bizede ozelden atin hocan deneyelim bole bise varsa iletisime gecelim

elrond' Alıntı:
COBOL' Alıntı:
MercedesU
Sen öğrenci değilmiydin?
programın yapımcısıyla yıkımcısı karşı karşıya hadi bakalım :)
Mimarlık ne haddimize,:mrgreen:

saaf' Alıntı:
bu kablosuz ağı bir süreliğine de olsa kesmenin bir yolu yok mu?
android uygulaması var bir tane wifikill diye. orada bağlı olanları görüp istediğinizi atabiliyorsunuz. (Tabii ki root şartı aranıyor)

Google sorsaydınız onlarca sitede cevap bulabilirdiniz. :D

Son şifre bu
!1qaz2WSX3edc4RFV%56

Yukarıdaki şifre olmaz ise;
F@M2015i#Eb23TC
f1@2t34ih5
Fatih.1234
34i3s0t00
verdijm@n1453
T1F0@7T1IH1Y4E5G3IMTEEBKC!0+R%U^9M£C
1!ASR$UAN*BG#AUC\RAL]YUI&9

deneyin.